В Лом разкриха 4 престъпления, свързани с изборите

Иззети са списъци с лични данни, бюлетини, агитационни материали
4
В Лом разкриха 4 престъпления, свързани с изборите
Снимка: архив, Ройтерс

Четири престъпления, свързани с предстоящите избори, са разкрити при специализирани полицейски операции в Лом. Образувани са 3 досъдебни производства.

При претърсване в частен дом в Лом, обитаван от 27-годишния Г.Д., са намерени и иззети седем листа с изписани лични данни на лица.

При претърсване в частен дом в село Долно Церовене, община Якимово, обитаван от 58-годишния К.Г., са намерени и иззети табела с надпис "застъпник", бюлетина с отбелязан на нея номер на политическа партия, протокол от избирателна кутия на СИК.

Иззети са още протокол на СИК в избирателна секция, списък за преброяване на преференции в СИК, 16 бюлетини за народни представители, едната от които с отбелязан номер на политическа партия, 148 агитационни материала.

При претърсване на частен дом в село Якимово, община Якимово, обитаван от 37-годишния С.Т., е намерена тетрадка с изписани малки имена на лица.

Извършени са обиск, претърсвания и изземвания на 2 адреса в с. Лехчево, обитавани от 43-годишния Н.И. При обиска на Н.И. на 43 г. са иззети лист от бележник с изписани имена на населени места от района на област Монтана и изписани цифри. При претърсване на 2 жилищни постройки, обитавани от него, са иззети списъци с изписани в тях имена и цифри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 9 години
само там ли няколко партии на едно агитации срамное всички малки градоове е така едни и сащс да си стоят на места пален фарс и пародия за изборите такова не сам виждал досега и тия де са там ако това ме командва стягам си багажа за чужбина 4 конценрта на едно не сам вярвал и виждал всеки агитира ама пак така
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже да имаш тетрадка с изписани в нея малки имена е незаконно. Това е косвено доказателство, само по себе си е безполезно. Ако бях адвокат на човека щях да кажа, че си ги е записвал за да избере име за детето си. И никой не може да ми каже гък. Дано имат и други доказателства, но едва ли. Ще ги посъдят 1-2 години, па ще ги пуснат...
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лом е най.ромския град. С купени гласове се избира местната власт. Вижте чий е кмета?
1
0
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЛЪСВА преди 9 години
"БЮЛЕТИНА С ОТБИЛЯЗАН НА НЕЯ НОМЕР НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ"НЕЗАБОВНО ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ГАРАНТИРАЩИТЕ КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ ИНТЕГРАЛНИ БЮЛЕТИНИ. НЯМА ДА ИМАМЕ НИКОГА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ С ТЕЗИ БЕЗОБРАЗНИ БЮЛЕТИНИ. ДА ГИ ДАДЕМ НА ВЪВЕЛИЯ ГИ ЦАР ДА СИ ГИ НОСИ В МАДРИД.ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЕ ХОРАААААА!ДА ПОИСКАМЕ ТАЯ ДАЛАВЕРА ДА СЕ МАХНЕ.ЕТО ПАК ФАЛШИВИ БЮЛЕТИНИ. НА ВСЕКИ ИЗБОР ЕДНО И СЪЩО.

Спонсорирани публикации