Бойко Борисов не знае как да дели власт, твърди социолог

Колев: Той може и да реши, че ще има предсрочни избори
70
Бойко Борисов не знае как да дели власт, твърди социолог
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не знае как се дели власт и еднолично взима решенията и в партията си, убеден е социологът от „Медиана“ Кольо Колев.

Още по темата
Според него обаче, въпреки че от икономически и социална гледна точка е много лош вариант да има отново предсрочни изори, той може и да реши това да се случи.

„Решението дали да има предсрочни избори не идва от „съвета на старейшините” на ГЕРБ, а в главата на един човек - Бойко Борисов. Той смята властта за абсолютна и безразделна. Не става дума за диалог  или споделяне на отговорност”, допълни Кольо Колев.

Неговата оценка за  преговорите на ГЕРБ с останалите парламентарно представени политически сили е, че се правят, за да се демонстрира т. нар. национална отговорност.

„Сега те играят -  ще се видим и с БСП, и ДПС, и „Атака“ дори“, аргументира се той.

„Оттук Борисов има два хода - или да направи, или да не направи правителство. Ако направи, ще има тежки последици, защото ще има компромис на споделена власт, нещо което той не умее. Алтернативата е да не направи и да прехвърли отговорността на другите”, каза Колев.

Според него обаче не е верен анализът на Института за дясна политика, че нестабилно управление е по-страшно от предсрочни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не знаех, че следвате опорните точки и по стари теми?! аферим, ***!! аферим сидер ага!
49
1
 
3
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Браво ,Герчо.Само ти и ЖМЖ казвате истината.ЖМЖ каза, че влакът е сложен на релсите и нищо не може да го отклони от пътя- избори,гласуване, броене,коалиции това са заблуди и толкоз.Ти, обаче,съобщаваш,че българи са свалили знамето на европейския съюз от стената на НС.ЕТО ТОВА,ГЕРЧО ,Е НАЙ ВАЖНОТО, ТОВА Е СЛОНА,КОЙТО МОЖЕ ДА ОТКЛОНИ ВЛАКА ОТ ПЪТЯ НА ЖМЖ.ТОВА ТРЯБВА ДА ВИДЯТ ВСИЧКИ В ТОВА ДЕЙСТВИЕ.
48
1
 
4
 
! Отговори
от 60 преди 9 години
Понякога истината боли, много боли! Съжалявам!!!
47
4
 
3
 
! Отговори
Скука и досада преди 9 години
Неуспелите писатели стават литературни критици.Не мога да разбера логиката,поради коятонеуспели социолози,показали катастрофално непознаване на изборните процеси като г-нКолев,продължават да ръсят ум и разум по медиите.Или човекът е некадърен и не е наяснос методиките за изследване на общественото мнение(в което силно се съмнявам),или многопари са замъглили усета му!Виновни за досадното му присъствие обаче са журналята,коитому дават трибуна.Явно и техните очички са замазани с много парички!
46
2
 
14
 
! Отговори
Ройтерс преди 9 години
Защо българина обича мутрите,разбойниците,олигарсите и даже гласува за тях ,може би и той е такъв като тях ,незнам просто се добпитах до Вас!
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 60Иди на доктор!!ВЕДНАГА!
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не го познавате за това говорите такива небивалици.Да "Дели"?????Все едно маргина да "Дели"..........ха-ха.Кога петел снесе яйце тогава тези двамата ще делят.Те са учили само СЪБИРАНЕ.Знака делене им изглежда като китайски йероглиф.Потресен съм от слабоумието както на простолюдието така и на "елита"
43
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Бойко Борисов не знае как да дели власт"Ха-Ха-ХаДа кажеш подобно нещо значи изобщо не си в час!!Банянския Тиквун НЕ ЖЕЛАЕ и НЯМА да дели власт.
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убедена съм, имаме поне 2000 високоинтелигентни българи завършили най-елитни университети. Хора с всичко необходимо за да могат да управляват България професионално и без да са омърсени от партийни интереси. И като знам интелектуалната "мощ" на кандидата за премиер, качествата на розбитата му психика и нарастващата параноя да не бъде ликвидиран се питам, той ли ще ни поведе по правия път? Вие си отговорете.
41
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НОВИ ИЗБОРИ И ВСИЧКИ НАПУК ЗА АТАКАА
40
4
 
8
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Внушения след внушения или по скоро опити за внушения ,защото вече никой не им се връзва!
39
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Бойко що се не скриеш някъде нали и на теб ти кусахме чорбата 3 години и половина и не направи нищо за бедния и ограбен българин
38
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИЗБОРИ ПУКА МУ НО БОКО НО МОЖЕ НА ДРУГИТЕ ИЗБОРИ БОКО ДА ГО НЯМА
37
5
 
9
 
! Отговори
гнусен кольо преди 9 години
СКРИЙ СЕ БЕ ГНУСЛЯК ДОЛЕН...
36
6
 
6
 
! Отговори
78elitsa преди 9 години
Власт на принципа "Разделяй и владей" се отнася за един бивш водач на партия, който след 23-годишно управление на покорните си "агънца" все още е като Месия и на своя наследник. Притежаването на качества като изслушване на всяко смислено политическо мнение и вземане на правилни Лидерски решения е водещо в управлението на Избрания Бойко Борисов.Лесно е да се говори за липса на споделена отговорност от гледна точка на неосъзналите как да оправдаят страха си ,когато е нужно да кажат : Аз имам вина
35
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с този мафиот Борисов. Нарцисизирал л*овоз.
34
4
 
11
 
! Отговори
атакисть преди 9 години
Не, ние неискаме толкова излиазеване от ЕС, ние дори неискаме и фундаменталното му реформатиране!Ние искаме нови лидери, които наистина да спазват законите на Европа и да гледат на България като ней равноправен член:1. При сключените договири с ТЕЦ1 и ТЕЦ3 се нарушава Българската Конституция и Европейския Закон за Развитие2. Блоковете в Козлудуй бяха затворени без решение на ЕК3. Одитът на ДКЕВР, който констатира десетки нарупения в договите е ЕРП-тата се беше взет за разгелждане!и т.н. т.н
33
8
 
5
 
! Отговори
пипон преди 9 години
До Герчо с тамбуратабългарите искат вън от ес? с това умират и последните и пазари, малкото контрол върху ДС креатурите, наречени политици, прекратяване на субсидии (нали не мислиш, че ако няма ЕС пари доган ще плаща помощи от ДС обръчите?).
32
3
 
22
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Боко има характер на зло куче- доберман, аре *** му вземи пържолата от устата, ще я вземеш, ама друг път! Нямате си и идея колко сме загазили, ужас!
31
3
 
2
 
! Отговори
of 36 по точно преди 9 години
Генчо , не са българите , а псевдопатриотите

Спонсорирани публикации