Кюстендил вика Местан да се разберат очи в очи за Бат Сали

Вече са събрани 20 000 подписа срещу депутат за ДПС в района
Обновена: 20 окт 2014 14:09 | 20 окт 2014 12:23,
66
Кюстендил вика Местан да се разберат очи в очи за Бат Сали
Снимка: архив БТА

Кметовете на Кюстендил и на Дупница изпратиха писмо до лидера на ДПС Лютви Местан с покана за среща, на която да обсъдят депутатския мандат на движението в областта. Заради преразпределението на гласовете след изборите на 5 октомври се оказа, че ДПС за първи път ще има народен представител в Кюстендилско. Това ще е Александър Методиев избран за депутат с 864 гласа.

Още по темата
Изборът на Методиев, който е от известен ром от Самоков, прочул се с прякора си Бат Сали, предизвика серия улични протести в Кюстендил и Дупница. Хората на площада бяха подкрепени и от кметовете на двете общини. По време на бунтовете протестиращите поискаха Бат Сали да бъде оттеглен и започнаха подписка за това. От ЦИК обаче обясниха, че няма как това да стане, тъй като разпределението на мандатите е записано в Изобрния кодекс.

В разгара на недоволството от ДПС обявиха, че по същия начин, чрез разпределението на гласове, и „Атака“, и АБВ са получили допълнителни мандати и попитаха защо няма протести срещу двете формации.

„Уверени сме, че като лидер на политическа партия „Движение за права и свободи“ и като български гражданин няма да останете безучастен към възникналия проблем, предвид и широкия му обществен отзвук”, се казва в поканата, пратена днес до Местан от кметовете на Кюстендил и Дупница. Те канят лидера на ДПС в сряда в 11 часа в общината в Кюстендил.

В писмото си те съобщават, че двете общини са събрали над 20 хиляди подписа срещу мандата на ДПС в областта. „Обществеността настоява да бъде променено разпределението на мандатите или движението да оттегли от парламента представителите си в листата за 10-и Многомандатен избирателен район“, се казва още в поканата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ромите имат една ромска поговорка:"Всичко може да се прости, но да не те броят за човек - никога!"
48
2
 
5
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Поканете Фидосова и Манолова. Това излизане на улицата е поредното доказателство за неспазване на законите приети. Защо институциите мълчат. Значи ли това че Методиев няма право да избира и да бъде избиран, защото е ром.
47
2
 
4
 
! Отговори
************* преди 9 години
От кога тези така наречени Дасикане Рома са българи и то дори християни в България , не го пише в История на България
46
2
 
3
 
! Отговори
Дасикане рома преди 9 години
Цветелин Кънчев е от Дасикане рома (роми християни, български *****):християни, спазват православните празници. Говорят ромски език, а някои групи само български. Също се разделят на множество групи по професионален признак: бургуджии, калайджии, звънчари и др.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До хан КрумKRADZI IMOSHENNIZI GIVEIAT V DUPNIZA. ZIALA ITALIA E PROPLAKALA OT TEZI DUPNISHKI PRESTAPNIZI.
44
1
 
2
 
! Отговори
АНОНИМНА БЪЛГАРКА преди 9 години
КАКВА БЕШЕ ТАЗИ МАТЕМАТИКА , ТОВА КРИВО СМЯТАНЕ, ТЕЗИ БЕЗУМНИ ИЗЧИСЛЕНИЯ?! ИЛИ АЗ СЪМ ПРОСТА ИЛИ БАТЕ НИ САЛИ СИ Е ОПЕКЪЛ МНОГО ДОБРЕ РАБОТАТА ТА И ГОСПОД НЕ МОЖЕ ДА ГО СМЕНИ. ТОЙ С 800 ДРУГИТЕ С 2800 ГЛАСА . *** , ЧЕ Я РАЗБЕРИ.
43
2
 
13
 
! Отговори
хан Крум преди 9 години
Великани, титани на българския дух живеят в Кюстендил и Дупница. Хвала на всички будни българи живеещи там. Дълбок поклон и им желая победа над турско *** ***.Дай боже повече такива българи.
42
4
 
23
 
! Отговори
Милена преди 9 години
Според мен решението е да не се позволява на хора,които нямат средно българско образование,да гласуват.
41
0
 
3
 
! Отговори
мряна преди 9 години
До ЦАЦАс изключение на община Невестино, там са ибрикчиите на Мая Манолова - Димитър Стаменков, Драган Петров, Цветан Табачки , Балабански и т.н.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Турция е трудно да си намериш добре платена работа.Всичко е много скъпо.Бира на плажа е 27 лв.Кило месо също започва от цена 27 лв. и нагоре.Салам има по 67 лв/кг.Същевременно миньорите, които загинаха в мината в град Сома (300 души) взимаха по 814 лв. заплата.Което е твърде малко.Обикновен апартамент в Истанбул без никакви екстри и без да е в центъра започва от 700 лв. на месеци нагоре.
39
1
 
11
 
! Отговори
6785 преди 9 години
решението- или самостоятелен избирателен район за чужбина , или една обща национална листа
38
1
 
14
 
! Отговори
Духан войвода преди 9 години
ТУРСКАТА "ЦЪФТЯЩА" ИКОНОМИКАВ края на IX. 2014 г. е отчетена безработица над 11 %, а при младежите - 19,5%, като 36,4% от работещите са без осигуровки. Спада на производството спрямо 2013 г. е над 2 %.Според данните третото тримесечие на 2014 г. не дава признаци за растеж. На този фон е евтиния труд на сирийци и емигранти от Бангладеш, чието заплащане е повече от мизерно. Огромен проблем в Турция е липсата на квалифицирана работна ръка. Много турци работят в сферата на услугите срещу мизерна заплата /моловете в Истанбул, където има хиляди неквалифицирани миячи на посуда и носачи на кашони.
37
1
 
10
 
! Отговори
гласоподавател преди 9 години
ОТ творението на Мая възникна етническото напрежение .Цяла БГя видя колко е грамотна. Вместо да викат на срешта Местан по добре да даде обяснение пред избирателите Мая.
36
13
 
8
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Щом *** Борисов е на власт или още се стреми към нея винаги има някакво брожение...на всеки е ясно че законът е такъв и протестите са безсмислени, единствено с оглед на нови избори и нов избирателен закон т.е. в най-добрия случай след 4 години....но нали *** е велик целта е да изпъкне пак той.....И за тези които не са съгласни с мен...нека да ми припомнят случай Борисов недоволен и протести да няма......
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС взе мястото на депутат от ХДП (християн демократическа партия). То в Кюстендил турци няма. Някои циганоин са гласували за ДПС.Закона за изборите в чужбина е така направен, че гласовете от чужбина (предимно гласове на ДПС) да се разпределят в територии, където ДПС е слабо, т.е., където няма турци.Т.е. ДПС си печели там където има турци, и там, където няма турци, също печели с нгласовете от чужбина.Това не е случайно направено.Не е демократично избора на хората да се подменя.
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Кърджали повечето от живеещите са българи.Но окло Кърджали са предимно села населени с турци и те всеки ден идват на работа или на кафе и затова в града положението е 50/50.Иначе от 50 000 град Кърджали в момента е към 20 000. Много българи се изселиха в други градове и в чужбина.А турците все още бягат за Турция, или за Запада.Но общо взето града е мъртъв.Няма хора. Няма работа.
33
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли един път завинаги този народ да се събуди и да затрие ДПС. Това са врагове и вируси за тази страна. Антибългарска и вредна гнусна отвратителна организация. Нелегална и антиконстиционална. Бих ги оатавил да си дрънкат глупостите и пропагандите в някой селска кръчма но никога и в парламента. Вън от тази страна един път за винаги
32
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 555. Кърджали не е турски град,това е България. Това ясно ли ти е турска ***?
31
1
 
24
 
! Отговори
Killuminati преди 9 години
Идва времето когато присъдата на Местаня ще бъде изпълнена на ешафода, а подир него или преди него и на другата гад - Доганя
30
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега турците ще си получат заслуженото. Дупничани и кюстендилци няма да оставят да ги баламосват. Местан ще се извива и ще се гъне. Едно голяма БРАВО на Дупница и Кюстендил.

Спонсорирани публикации