Реформаторите още мислят да играят ли и с АБВ за кабинет

Блокът няма обща позиция за сформирането на коалиция
Обновена: 20 окт 2014 10:22 | 20 окт 2014 10:20,
34
Реформаторите още мислят да играят ли и с АБВ за кабинет
Снимка: архив Булфото

Реформаторският блок все още няма обща позиция за възможното участие  на АБВ в сформирането на новото правителство с мандата на ГЕРБ. Това обяви един от лидерите в Блока, председателят на Движение България на гражданите Меглена Кунева пред БНТ.

Още по темата

В неделя след преговорите на ГЕРБ и АБВ възможността за общи действия между двете формации не беше изключена. След разговорите стана ясно и че е възможно да има нов кръг преговори с партията на Георги Първанов.

Кунева обясни, че предстои Реформаторският блок да се събере и да определи следващите си стъпки. Тя обаче припомни разграничителната линия, с която представителите на Блока влязоха на преговорите с ГЕРБ. Тогава те изключиха от бъдещото реформаторско мнозинство БСП, ДПС, Атака и ББЦ.

„Когато има политически сили с прекъснат мандат на предишното правителство, ясно е, че не могат да участват в градивно правителство в настоящия момент“, каза Кунева днес. Тя допълни, че предстои Реформаторите да изготвят общата си позиция по формата на бъдещия кабинет.

В същото време Кунева беше категорична, че Блокът няма да изземва инициативата на ГЕРБ. Тя е тази партия, която има мандат и нека те да решат как точно ще предложат да се конструира следващото правителство“, каза още лидерката на Движение „България на гражданите“.

Кунева обясни, че в сегашната ситуация е крайно недалновидно „просто да се изстрелват изречения и да се бърбори“ и допълни, че иска Реформаторският блок да стои стабилно и тежко и да обявява решение, когато има.

Лидерката на ДБГ призна, че предстои сформиране на сложна коалиция и работа в сложен парламент. Тя припомни и позицията на ГЕРБ, че трябва силна политическа отговорност зад кабинета. Затова според нея не можело да се рискува с направата на експертен кабинет като предишния, в който не е имало истинско лидерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: реформаториКунав
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Гербаджиите положиха много усилия по време на правителството на БСП-ДПС-НДСВ за да представят коалицията като *** дума. По време на правителството на Орешарски направиха същото за експертното правителство. Сега ще трябва да си сърбат попарата - ще направят шарена коалициция, а като се провали правителството (най-вероятно) ще стигнат и до експертния експеримент. Както съм писал и друг път, Бойко може да се коалира само със себе си, но е нужно време за да се убедят повече хора в това.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе всички сте в коалицията на олигархията. Няма проблем всеки с всеки да се такова.
18
2
 
5
 
! Отговори
Истински българин преди 9 години
Въпросният "Българин" много добре знае,че 70% от гласовете,подадени за РБ са гласове на симпатизанти на ДСБ. Ако беше противното Кунева с голяма преднина би трябвали да победи Светослав Малинов на Евроизборите.А се оказа,че само 35 % от хората, гласували една година преди това за нейната партия,са си повторили вота.Така че без Демократи за силна България РБ няма да може да премине и бариера от 2%.Това е истината!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С какви очи се появява пред обществото Кунева? Без решение на ЕК тази затвори 3-4 блок на АЕЦ Козлодуй от което настъпиха щети за РБ за МИЛИАРДИ! Ако има алея на предателите на националния интерес тази ще води челото на колоната от предатели като знаменосец.
16
4
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Тези са готови и на пилон да играят, само и само да са вътре.
15
2
 
4
 
! Отговори
lola преди 9 години
A kak si predstaviate kunevica bez da drapa da se dokopa do vlasta!
14
0
 
3
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
След днешната среща с актива на ГЕРБ, следва нов кръг на преговори без БСП/ДПС/АТАКА и ББЦ! След това ген.Борисов заминава на среща с лидерите на ЕНП и чак тогава ще има яснота - ще има ли правителство или отиваме на "въртележка" и мандата ще бъде връчен на МикоФ!
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До българин без ДСБМоже така да ви се иска, но гласувалите за РБ са главно симпатизанти на ДСБ. Останалите са паразитни съжители.
12
1
 
19
 
! Отговори
койчо преди 9 години
Първанов и Пръмова ако ще спасяват България, съвсем сме я окъсали! И двамата бивши лапачи, и двамата чакащи на опашката за кокала!
11
10
 
10
 
! Отговори
българин преди 9 години
Коалиция с РБ, но без Радан Кънев и Демократи Съсипващи България.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, това са приказки на госпожа Кунева. ББ не може да понася ДСБ и ще гледа да ги отсвири при вариант за ортаклък с РБ.
9
12
 
17
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Реформаторите се подиграват с хората, гласували за тях. Подобно на Сидеров преди време...
8
2
 
26
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Кунева едва ли умува по такъв въпрос - тя неистово желае да е във властта. Нали знаеш, че точи зъби за поста министър-председател? Тази антибългаристка, глезената връзкарска снаха на Политбюро, успя пак да се набута в политиката и неистово желае да върви нагоре!Не на нейните амбиции и дебелоочие се чудя аз, а на безумието на онези от сините, които този път й отвориха вратичката!
7
2
 
16
 
! Отговори
Резил! преди 9 години
Сините,включени в Реформ.блок, да влязат в коалиция с Гоце, който навремето водеше антинатовските демонстрации по улиците на София, а после има наглостта, като президент,избран от червените,да подпише присъединяването ни към този пакт?!След някогашния въртоглав апел на Надка към сините - да подкрепят Първанов, сега пък Пръмовата снаха,след като успя пак да се набута във властта с гласовете на част от сините, иска да повлече същите тези сини в коалиция с Гоце!Има нещо общо между Надка и Кунева!
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е ТАЗИ НА ФОТОТО КАТО ВЛЕЗНЕ ВЪВ ВЛАСТА ТЪКМО ЩЕ ЗАТВОРИ 5 И 6 БЛОК НА АЕЦА ПРЕДСРОЧНО. НЕ ЧЕ ИМАМЕ ИЗГОДА ОТ ТЕЗИ ДВА БЛОКА. НА НАС НИ ПРОДАВАТ ТОК ОТ ХАМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ ВЕИТАТА И ФОТОВОЛТАИЦИТЕ ЧЕ ОТ ТЯХ ЦЕНАТА Е ПО ДЕБЕЛА. ОТ АЕЦА ТОКА СТРУВА 4 СТОТИНКИ НА КИЛОВАТ. НО ТОЗИ ТОК ЗАМИНАВА ЗА ТУРЦИЯ СЪРБИЯ ГЪРЦИЯ И ТЕМ ПОДОБНИ ДЕСТИНАЦИИ. А ЗА НАС КАТО ПО ТАРИКАТИ НИ ПРОДАВАТ ТОКА ЗА НАД 30 СТ. НА КИЛОВАТ ЧАС. КАТО ВИ ДОЙДАТ СМЕТКИТЕ ЗА ТОКА НА КРАЯТ НА МЕСЕЦА СИ ПРИГОТВЕТЕ ПОВЕЧКО ВАЛИДОЛ.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една *** като мислела, мислела и умряла!
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват!
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости мислели,нищо не мислят ,тоя продажници *** *** от РБ чисто и просто чакат инструкции от посолството на САЩ
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво трябва на България-стабилно правителство и сериозни реформи.А тея още умуват къде ще е по голямата далавера-в управлението или опозиция...
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е в шахмата ! Много мислене

Спонсорирани публикации