Отиваме на преговорите с ГЕРБ, постовете нямат значение

Миков: Ще се включа в разговорите, ако и Борисов го направи
Обновена: 21 окт 2014 17:42 | 21 окт 2014 15:03, Камелия Цветанова
106
Отиваме на преговорите с ГЕРБ, постовете нямат значение
Снимка: архив БТА

БСП ще се отзове на поканата на ГЕРБ за втори кръг консултации, на които партията на Бойко Борисов се надява да спечели подкрепата на левицата по определени теми.

Още по темата
„БСП има изключително отговорно отношение към възможността за формиране на управлението на страната и ще участваме в такива консултации, ако получим покана”, обяви лидерът на партията Михаил Миков.

Той добави, че социалистите са готови да седнат на масата, „стига да не е софра“, и че въпросът за разпределяне на постовете за тях няма значение.

В същото време той подчерта, че БСП ще продължи да отстоява позициите, заради които партията е получила доверието на избирателите.

От думите на лидера на левицата стана ясно, че партията няма да отстъпи от искането си за въвеждането на прогресивното подоходно облагане, семейното подоходно облагане, индустриализацията с мерки от държавата, реализация на големите проекти в енергетиката като „Южен поток“ и развитие на ядрената енергетика в това число и проекта АЕЦ „Белене“, концентриране на държавен и обществен ресурс за подобряването и за достъпа до образование и здравеопазване.

Според Миков една партия може да прави отстъпки от принципите си в името на компромиса, но само до определена степен, за да не разочарова избирателите си.

„Това е един от големите проблеми на българската демокрация. В последното десетилетие аритметиката взимаше връх над политическата отговорност. Аритметиката ни изигра лоша шега и сега всички берем плодовете от това. Оттук насетне трябва да върнем политиката на мястото й, на принципите й, за да се върнат избирателите към избирателните урни“, коментира той.

В същото време Миков подчерта, че преговорният екип остава в същия състав – Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов и Захари Георгиев, а самият той не възразява да участва в разговора, ако в него се включи и Бойко Борисов.

Лидерът на БСП смята, че към какво правителство ще отидем ще се види, когато президентът Росен Плевнелиев връчи мандат,а сега всичко е на ниво консултации.

„Ние споделяме позицията, че в този парламент тези, които се определят като десни, центристи и либерали са много повече от тези, които справедливо или претенциозно дефинират себе си като леви“, настоя Миков и призова да не сватосват БСП с АБВ.

Той съобщи, че на днешното заседание на тясното ръководство на партията не са обсъждани промени в състава му заради резултатите от изборите.

Изпълнителното бюро обаче е взело решение кой да бъде председател на парламентарната група на БСП и това е Миков. Заради коментара на Бойко Борисов, че „такива като БСП, СДС, НДСВ заминаха в историята поради погазване на принципи“, Миков посочи, че не е редно редовите политици да има голямо самочувствие, за да дават оценки.

„БСП през последния четвърт век, а и останалите четири пъти по четвърт век, е поемала много такива оценки, помня лозунгите „БСП – Сибир“, така че да даваш оценки от днешна гледна точка може да ти играе лоша шега“, заяви соцлидерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
1
 
! Отговори
бай Стоян преди 9 години
бате Бойко им обеща, че ще прокара метро до Донецк и ще им раздаде еднопосочни билетчета
74
0
 
3
 
! Отговори
Честен човек преди 9 години
Дошло е време да опрем калъчката до шиите на продажните ни политици. Всички от всички партии.Не спи народе, а точи ножовете...............................
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не ги кани ама те червените *** да си кажат, че са на разположение .
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всинца сте ***! Политик = ***!
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По добре с бсп,отколкото с реформаторите....
70
3
 
1
 
! Отговори
щурофон преди 9 години
Пишете български роби!Ама зимата иде от утре и ще се тресете в три ката дрехи в студените панелки!ОХ БАНЯ ОХ СЕКС!ХАК ДА ВИ Е бре кеменета!!!
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До олееее Е, как да се луди ?Не са луди ,ама никак! Та нали БСП+ ГЕРБ= БКП. И двете партии произлизат от БКП и лека -полека власта от първите наследници на Партията -БСП беше прехвърлена ,уж чрез противопоставяне и ежби на втората производна на Партията -ГЕРБ, на синовете и внуците на вторият ешалон на БКП.Я виж комуниста ,как сега истирясва като антикомунист. ние, за съжаление ,народа, сме лудите , че им даваме власта.
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коалиция с БСП .....това за герб значи самоубийство. БСП и ДПС двете най силни структури на ДС трябва да отидат в музейте за да ги показват на подрастващите
67
2
 
4
 
! Отговори
олееее преди 9 години
Бе,***,Вии луди ли сте???
66
3
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Тия за аборигени ли ни имат? Четвърт век ни лъгаха,а сега пак се натискат фиестата да продължи.Наглост ,безочие ,арогантност,демагогия,алчност,сурат-гйонщина и какви ли не епитети могат да се използват ,за да се опише образа на мафиота от бандитския преход.
65
1
 
2
 
! Отговори
rustam преди 9 години
нищо освен кокала не е важно порциите трябва да се разпределят всички партии да имат цицка да сучат за избирателите или раята кино вино
64
2
 
3
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Боже, колко много е оглупял вече нашият народ.Чети писаното и си прави заключение до къде сме стигнали с тези хора. Не става въпрос за социалистите, а за тези,които се въртят около тях.
63
3
 
8
 
! Отговори
до Странджата преди 9 години
Милиционер,Комунист,Милиционер,Комунист
62
1
 
5
 
! Отговори
бай Курти преди 9 години
абе Странджа що те е страх да си признаеш че с теб ходихме на 12 конгрес на БКП и аз вече съм от Герб не се бой
61
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мене ми допада сега БСП с начело Михов ако махне Майчето всичко при тях ще си дойде на мястото тя отдавна е в сянка и е безполезна и се обажда неподготвена. Михов ще стабилизира бсп а Сергейчо я съсипа . НАЗДРАВЕ МИХОВ
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те,бсп са всеядни,могат с доган с борисов с всеки който им даде държавната баница. въобще не им пука от техните избиратели
59
7
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
до ЛилкаГоспожо, гледах ви в шоуто на Дългия, как се гордеехте с бойните подвизи на дядо си- партизанина и как се замайвахте от демократични ценности. Смятам, че цялата ви партия е една ментелива шайка комунисти и е нормално да се коалирате с БСП. Кого смятате, че лъжете, че сте кротки агънца???
58
3
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До МарксдрОгарю ***...- концлагерите са ваш патент...- да си спомним Белене,Скравена....- но след като се притесняваш как ще изглежда Лили визуално и естетически,само ще ти кажа че с кражбите е свършено и вече глада на такива като теб ще бъде всекидневен неизменен спътник....
57
6
 
8
 
! Отговори
до 63 преди 9 години
Комунист до комунист-Борисов,Цветанов,Цачева,Павлова,Кунева и милиционерско комунистическата клика от Герб -много пребоядисана ***.
56
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Защо ще ходите на тези преговори,за да ви орезили отново Борисов.Няма да се коалирате с Герб това е ясно нито вие ги искате нито те ви искат.Но продажните журналисти така ще обърнат пак палачинката,че отново вие ще бъдете омаскарените.Недейте дава храна на тези от Нова телевизия и от БТВ.Не виждате ли че правят всичко възможно да се подиграват с вас-долни платени журналисти и продуценти.

Спонсорирани публикации