БСП с покана от ГЕРБ, но няма да притичва по нощите

ГЕРБ са в доста сериозна и тежка ситуация, оцени Мерджанов
Обновена: 22 окт 2014 14:45 | 22 окт 2014 14:45, Камелия Цветанова
70
БСП с покана от ГЕРБ, но няма да притичва по нощите
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ са притеснени и са в тежка ситуация, смята говорителят на БСП Атанас Мерджанов.

„Президентът свиква парламента чак на 27 октомври, провеждат се протяжни консултации. Няма нито загриженост, нито забързаност и очевидно е, че ГЕРБ са в доста сериозна и тежка ситуация. Фрагментираността на парламента ги притеснява допълнително”, коментира той по БНР.

Още по темата
По думите му това изчакване и непременно съобразяване с този или онзи не може да се обясни по друг начин освен с притеснение.

Мерджанов разкритикува и начина, по който се осъществи снощната среща между лидерите на Реформаторския блок и Бойко Борисов в централата на ГЕРБ.

„Това притичване снощи в късните часове, пък и неистовото желание на определени партии непременно да се включат в бъдещото правителство, показва паразитен лош вкус по начина, по който се употребява властта“, посочи социалистът.

Той беше категоричен, че подобно "притичване" от страна на БСП няма да има.

Късно снощи в централата на БСП се е получила нова „покана” от ГЕРБ, но без да е ясен форматът на срещата, мястото и часът.

„Ние от своя страна върнахме отговор, като предлагаме срещата да се състои в Народното събрание“, обясни Мерджанов.

Той бе категоричен, че едно управление е ефективно само когато има и надеждни управляващи, и действаща опозиция, каквато смята на бъде БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
Напротив. Загива герб. Не са мръднали от 5 години. От тогава губят само проценти и депутати. За тях гласуват постоянно само 16% ***, които дават мило и драго да живеят в Тиквостан. БСП има огромен потенциал при тези 51% негласуващи. Те са нито десни, нито искат да живеят в Тиквостан. ГЕРБ са пътници. Тиквата не е вече Бащица на Нацията, а на Тоталния Провал, с електорат от 16% *** на неговото ниво.
37
1
 
4
 
! Отговори
до 44 КНСБ преди 9 години
Последният път Борисов унищожи 245.000 работни места като наду двойно и без причина безработицата от 6.8% на 13.8%, раздаде фискалния резерв и резерва на Здравната Каса на добрата Олигархия, докара дефлация и забатачи икономиката и заетостта в трайна рецесия, продължаваща вече 5та година. За 3.5 години Борисов върна икономиката и заетостта с 12 години назад, на ниво 2001-2002 година. Борисов унищожи така постигнатото от 1997 година насам. Нищо чудно, че никой не му се натиска сега.
36
0
 
2
 
! Отговори
до 42 преди 9 години
Друга справка - САЩ, които от честност докараха финансова катастрофа, която само на тях до сега им струва 11000 милиарда $ и 10 милиона безработни. За останалите изобщо да не говорим.
35
3
 
3
 
! Отговори
КНСБ преди 9 години
Мерджанооооов,ако има някой да е в тежка ситуация,то това е вашето БСП! ГЕРБ прави всичко възможно да състави правителство,а вие възможно най-добре правите сеир и се кефите,а не си нислите,че при едни нови избори ГЕРБ пак ще го има,а вас може и да ви няма - уморихме се да вярваме на приказките и обещанията ви,а светлината в края на тунела става все по-далечна !Не е за вярване,че за над 60 години ваше управление едва 18-20 процента от хората живеят добре а останалите се "радват " на беднотия ?!
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди да влезе отново във властта,БСП трябва да се освободи от некадърниците, предателите и престъпниците в ръководството си!А новото ръководство трябва да е със съзнанието,че капитал не са банкнотите-новата форма на стъклените куртаци ,с които се подкупват невежите елити!Не са и златото,нефта и т.н.Капитал означава способност за самовъзпроизводство! Капиталът- това са единствено хората с техните знания,умения, опит,честност,чувство за отговорност и упорит труд!Справка- днешните Япония и Китай
33
3
 
4
 
! Отговори
прав е ... преди 9 години
... мерджанов. герб си отиват. Стагнират от 1 година на 16% избиратели въпреки огромните суми за предизборна борба. През 2009 имаха 116 депутата. През 2013 паднаха на 97 депутата. През 2014 загубиха отново 13 депутата и имат сега 84 депутата. Освен тези 16%, никой вече не вярва на Борисов. ГЕРБ ще се разпаднат скоро.
32
1
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Ами как няма да е в тежка ситуация като искате невероятно високи суми !
31
5
 
12
 
! Отговори
комунАляга преди 9 години
Само БСП !!!!!
30
9
 
8
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 33. ГЕРБ отдавна не са само Боко тиквата и Цецо физкултурника и който не го е разбрал още дълго ще се чуди защо печелят избори след избори. Ако не си се запознал със статистиката за профила на гласуващите за ГЕРБ, направи го - интересно е.
29
2
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До синти верно малко като старите комунисти - кажеш им, че Ленин е лош, те ти викат, ама Щатите какви са, а. Аз пиша едно, ти ми говориш за съвсем друго.
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички срещу Герб-най-добрата коалиция. Още се помни мракобесническия им период на разсипията и мизерията, когато обложиха и спестяванията на хората за да строят магистрали, а сега да ядем асфалт. За ДПС винаги-за гербер-никога.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще кацнат на рамото на Местан, има още време гълъбчетата жалки.
26
5
 
8
 
! Отговори
син преди 9 години
26/Пешко. Доста си скаран с математиката. Ако можеш да броиш, *** и ченгетата са при гербавите, там освен комунисти други няма. Тия, дето са крепяли живковизма по пътя му към комунизма-идиотизма. За твое сведение, Станишев, дори и Доган-никога не са били комунисти и милиционери-ФАКТ. Попрочети малко и тогава плюй по комунистите.
25
6
 
5
 
! Отговори
асд преди 9 години
Тези, дето всяка седмица притичваха по тъмно при Доган и Пеевски ли се обаждат? Я да не воаьорстват.
24
8
 
4
 
! Отговори
Doko преди 9 години
Смешковци. Каквото е казал и каже Местан-това е било и ще бъде, а с времето цифрите все повече ще нарастват, колкото да не им се иска и стиска на гербавите ченгета, *** и измислени патриотчета. ДПС е с твърд и постоянен електорат, а не сбирщина от партийки и затова трябва доста да се съобразяват. Така че време има.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КЪДЕ Е НАШИЯТ СПАСИТЕЛ БАРЕКОВ? КАКВО МИСЛЯТ *** КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА НЕГО, АКО МОГАТ ДА МИСЛЯТ? КЪДЕ Е БАБА НЕШКА РОБЕВА КОЯТО ГО ПОДКРЕПЯШЕ? КАКВО ЩЕ ПРАВИ ТЕРИТОРИЯТА НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ БЕЗ НЕГОВАТА "МЪДРА" МИСЪЛ? ЕЕЕЕЕХ ДОКАТО ИМА *** ЩЕ ИМА И МОШЕНИЦИ.
22
3
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До стар комунистКак точно ще изчистиш партията от бюрократи, крадци, мошеници и апаратчици, като партийната номенклатура не може да е от други? Нали все някой трябва да разпределя "справедливо" продуктите на средствата за производство. А този някой неминуемо е дърт пропагандатор и апаратчик или син на дърт пропагандатор и апаратчик. Вие старите комунисти желаете само и единствено ежеседмични сбирки в клуба на БКП, където да крякате срещу измислени фашисти и да си рецитирате Ленин в оригинал.
21
4
 
4
 
! Отговори
Случаен преди 9 години
Вярно е: ГЕРБ и БСП трябва да съставят правителство. Трябва да си поемат отговорността за това което сътвориха. Стига са се измъква ли, като всеки обвинява другия. Да ги видим кого ще обвиняват. Нека другите нови партии, (па те и толкоз са нови само имената им нови, а членовете от кол и въже събрани ,отлюспени) да са в опозиция и да ги държат в шах. Защото ефекта от нови избори ще е нулев и съдиране кожата на народа. Омагъосан кръг.
20
3
 
7
 
! Отговори
Гайда преди 9 години
Ха-ха-ха, Атака е 7-*** дупка на кавала.
19
1
 
3
 
! Отговори
Кобзон преди 9 години
До 17. Днес не ми до смях - на вашия *** му дадоха една комисийка в парламента и какво направи там? Отговорът е - едно голямо НИЩО. Така че, хайде без смехории.

Спонсорирани публикации