България е изправена пред трети пореден кабинет на малцинството

Washington Times: Изборите може да дестабилизират политиката в страната
Обновена: 22 окт 2014 08:25 | 22 окт 2014 07:11,
57
България е изправена пред трети пореден кабинет на малцинството
Снимка: архив Reuters

The Washington Times излиза с анализ, посветен на следизборните процеси в България. В него се констатира, че в страната ни цари коалиционно объркване и че това може да дестабилизира политическата система в страната.  Според вестника най-вероятно след края на преговорите в страната ни отново ще има кабинет на малцинството.

Още по темата
Изданието припомня, че през последните 18 месеца гласоподавателите в България отидоха до урните три пъти – два пъти за парламентарни избори и веднъж за евроизбори.

„Поредните избори отново бяха белязани от ниската избирателна активност от малко над 51% - подобна на тази от парламентарните избори през 2013 г., пише The Washington Times, цитиран от "Фокус". Изданието прогнозира, че докато коалиционните преговори продължават, най-вероятното правителство е кабинет на малцинството на най-голямата партия (която има само 35% от местата) – третото правителство на малцинството след 2009 г.

„Със силно фрагментирани резултати последните избори за парламент имат потенциала да дестабилизират политическата система на страната”, коментира още The Washington Times. Вестникът припомня, че в парламента бяха избрани осем партии и коалиции и заключава, че това го прави най-разединеният в демократична история на страната.

Междувременно се очаква нова среща от втория кръг на преговорите за съставяне на правителство. Късно във вторник той стартира с тайна среща между лидерите на ГЕРБ и тези на партиите в Реформаторския блок. След нея не се стигна до решение за подписване на коалиционно споразумение, но двете сили отчетоха сближаване на позициите си.

Няколко часа по-рано БСП обяви готовност да се включи във втория тур на преговорите. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Salam преди 9 години
sled Koleda bg narod ste si izbere bg politicheski idoli na majoritarni izbori.na gladen korem po vreme na posti ne se kupuva nai-dobroto meso ot politicheskia pazar. V pokupkite na paketirani golyamo kolichestvo eftini bulpolitici (pri Aktion! v hypermarketa ) v laskavi opakovki izleznaha mnogo razvaleni gnili stoki. Ot edna koshnica s 240 malinki - 3/4 ot plodovete sa gnili?!Nujno e vnimatelno izbirane na bul politicheskite banani - edin po edin sled vnimatelen ogled ot vsichki strani :))))
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До крайНегласуването не е решение за никой от нас.Такъв е закона че трябва да гласуваме.С това мислене утре ще си купят 1000 и пак ще има правителство.Негласуването не е позиция а отстъпление отказ от правото ни за по добър начин на живот.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реформаторите се продадоха и ни предадоха.Куневица се подложи на Бойко,защото щял да лобира за нейната партия в ЕНП.Сега са заедно в Брюксел по този повод.Нейната мечта/порязана от избора на Малинов за евродепутат/отново да се омеша с лидерите от ЕС е на път да се осъществи.Продажна червена въртиопашка.Как можа да излъже хората да гласуват за нея.Обаче какво правят ДСБ в тази конфигурация?Да излизат от там и да си стегнат структурите,защото е срамно един осъден-Цв.Цв.да свърши повече работа от т
39
2
 
4
 
! Отговори
51 преди 9 години
волен подкрепи доган и утрепа атака
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Избори !!!!!Мощно за АТАКА!!!!!
37
2
 
16
 
! Отговори
край преди 9 години
Герб има 34% одобрение от 47% гласували. Т.Е. Герб се одобрява от 15% от избирателите. Парламента е непредставителен за нагласите в обществото. Не упреквйте негласувалите -Това са най често добре образовани хора дето не искат да играят играта на партиите с техните правила и да гласуват без да избират. Партиите управляват България вече 15г. с гласовете на малцинствата и пенсионерите. За това работоспособните хора не гласуват и бягат от България.
36
2
 
1
 
! Отговори
Журналист от ТИМ преди 9 години
коментар 48 е отговор на 47 !!
35
1
 
2
 
! Отговори
Журналист от ТИМ преди 9 години
До Анонимен 46объркал си се яко!просто по тяхно време имаше увеличено парично предлагане /познато в практиката като кредитиране/, чрез което се създаде глобален подем, и тук приходите в бюджета бяха големи! Та това позволи, въпреки краденето ,и в държавата да остане нещо!разбира се, от това не произтича глупостта, че по тяхно време не се е крало, щом е имало пари въпреки краденето !
34
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НДСВ бяха единствените които успяха да вкарат държавата в правия път. Но правия път не беше това което другите искаха. Затова за масирано омаскаряване (използвайки имотите на царя), партията беше погубена. Ама като сме проси, и се подаваме да ни манипулират, и избираме корумпирани тикви, червени ***, е фесове, това ни се пада.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи този *** президента (а и много други) пищят че нови избори ще са пагубни за държавата. Булшит. Сегашните резултати от изборите са прекрасна рецепта за неработещ парламент, и бягане от отговорност.
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КВИ СА ТИЯ МУТРИ НА СНИМКАТА БЕ? НАПРАВО Е ЗЛОВЕЩО!
31
0
 
2
 
! Отговори
Той преди 9 години
До АЗДа бе, еврото в което задлъжняваме си го печатаме ние спрямо нашите решения и абсолютно независими интереси, и затова само ние сме си виновни за ЛИХВИТЕ които плащаме ... за най-обникновенната възможност да ползваме ПАРИТЕ ЛИ :)
30
1
 
12
 
! Отговори
Фото преди 9 години
Ей много сполучлива снимка на бодигардове.
29
2
 
15
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
ПРЕД НИЩО ДРУГО НЕ Е ИЗПРАВЕНА БЪЛГАРИЯ ОСВЕН ПРЕД ПОРЕДНАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА. ТЕЖКО НИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ. БЪЛГАРИНЪТ ВИНАГИ НАЙ-МНОГО Е СТРАДАЛ ОТ ДРУГ БЪЛГАРИН. НИКОЙ ДРУГ НЕ НИ Е ВИНОВЕН.
28
1
 
10
 
! Отговори
Лекуващ лекари преди 9 години
До лекар-пенсионерАма разбира се, че принципна разлика между преди и сега няма - има само в режима, иначе всичко е по старому :)
27
18
 
6
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 9 години
Червените *** намо да си променят тъпите коментари , защото толкова си могат. Малко инфо за по младите. Преди 1989 г. по времето на овчаря бай Тошо за всяко нещо питаше Леонид Брежнев и СССР . В МВР имаше съветски генерал , който контролираше какво прави министъра. С една дума все едно сме 16 република на СССР. Сега същите комунисти-социалисти говорят , че САЩ и ЕС казвали на Борисов какво да прави. Другари само ако знаете колко сте жалки .
26
4
 
23
 
! Отговори
АНИНИМЕН РАЗКАЗВАЧ преди 9 години
Попитали *** - какво ще прави ако спечели изборите? - ами каквото ми кажат! - отговорил тойА кой чакаш да ти каже? - ами тези на които им казват други! - казал тойАми тогава защо избираме теб, щом нищо не зависи от теб и даже не го знаеш? - ами защото сте прости и този алгоритъм минава винаги! - усмихнал се ***
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Малиййй СРАМDOLU GERB-POROBITELIA NA NARODA,SIMVOLAT NA KRADZITE.
24
3
 
18
 
! Отговори
формулата преди 9 години
Формулата на бъдещия кабинет: Цру-герб-пф-ббц-абв-бсп-ндсп-сдс-ндсв-СИК-ВИС-братя Галеви-Маджо-Маргините-Пашата - последният да затвори вратата?
23
4
 
15
 
! Отговори
радио Ереван преди 9 години
Питат Радио Ереван: -"Кога ще стана министър-председател? Радио Ереван отговоря: -"Боко, познахме те по гласа! Спри да задаваш този *** въпрос вече за стотен път!"

Спонсорирани публикации