Бъдещият кабинет "да стъпи на ясни основи и принципи"!

Президентът Плевнелиев очаква по-умерен тон от страна на политиците
Обновена: 23 окт 2014 19:03 | 23 окт 2014 19:02, Анисия Иванова
193
Бъдещият кабинет "да стъпи на ясни основи и принципи"!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка, архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че очаква от политическите лидери да се съобразят с вота на гражданите и с националния интерес при консултациите за съставяне на кабинет. „Вотът на българските граждани беше проевропейски и беше ясно послание за надграждане на демократичната държава. Това предполага по-умерен тон, по-малко реваншизъм от страна на политиците и много повече работа по националните приоритети“, подчерта Росен Плевнелиев преди началото на срещата на най-високо равнище на Европейския съюз, която се провежда в Брюксел.

Държавният глава беше категоричен, че форматът на бъдещата управленска коалиция ще бъде определен от самите политически партии, но е много важно тя „да стъпи на ясни основи и принципи“. Това е важно както за българските граждани и за стабилизирането на икономиката, така и за европейските ни партньори, добави президентът.

На срещата в Брюксел на държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще бъдат обсъдени конкретни стъпки за изграждането на по-ефективна и конкурентоспособна европейска икономика, заяви пред представители на медиите държавният глава. Той подчерта, че заложените приоритети и цели в енергийния сектор ще бъдат следвани от държавите членки до 2030 г.
 
За България е особено важно, че сред обсъжданите теми са газовата и енергийна свързаност и енергийната ефективност, посочи още президентът и подчерта, че за страната ни е крайно време да стартира национални проекти по отношение на повишаването на енергийната ефективност.

„Трябва да си даваме сметка, че България е доста напред в постигането на някои от заложените параметри в енергийната политика на ЕС и се надявам, че ще бъдем достатъчно амбициозни да реализираме и зададените цели до 2030 г.“, добави Росен Плевнелиев, цитиран от прессекретариата на президенството.
 
В отговор на журналистически въпрос, за приемането на новия състав на ЕК от Европейския съвет, президентът подчерта, че не очаква вето от нито една от държавите членки. „Европейският съюз е силен, защото винаги успява да постигне консенсус по важните теми“, подчерта Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
5
 
! Отговори
Роско Ясенов преди 9 години
Пак всичко е ЯСНО , ЯСНО трябва да се стъпи на ЯСНИ позиции и ЯСНИ принципи , всяка втора дума при него е "ясно" , въобще , господин президенте , напълно си ни ЯСЕН !
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва ни и на нас някой като Путин, който да се държи мъжки и да отстоява националните ни интереси.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това нещо Плевнелиев държавен глава ли е или по-скоро държавен г*з .......
70
0
 
11
 
! Отговори
до Фен преди 9 години
Гнида ,гнида ..ама Це Ре Ушник:)
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От форума блика народна"любов"към президент Плевнелиев.Него всъщност не то избра пряко народа,както си трябва,него го тури там шефа му Бойко.Шефа му беше подредил живота си,години напред.Два мандата премиер,после президент и накрая да се събере с една женица,както умилено каза пред Бенатова и те да остареят заедно.Обаче тия дето пък него го туриха премиер го изоставиха.Сега пак ще става май премиер,но като гледам пак няма да е за дълго.
68
1
 
7
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Няма такава мижитурка. Визия - Ж. Желев изглеждаше по-напет.Дикция - притеснен първолак на коледно тържество звучи по-убедено.Държавничество - това изобщо липсва, задмина по лобиране дори Първанов.да не продължавам ...Гнида
67
1
 
8
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Отново лобира интересите на КРИБ !? В тази държава щом и президента е лобист .... .
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това недоразумение нема,нема и изсере некоя глупост...
65
1
 
11
 
! Отговори
Сутринта .... СЪЩОТО преди 9 години
Докарва ли се или това е истинският му облик?Мчи то досущ като отпадъчен продукт от храненето на " прочелия " Винету!
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
alo demokraciata vie za bednite da glsyvat za vsichki vas ,bogatashite ste za vlasta da lajete mamite i zablyjdavate naroda da kradete i trypate miliardi eksploatatori samo edno za vas ....
63
0
 
8
 
! Отговори
коща преди 9 години
Бъдещия кабинет ще стъпи на една гнила дъска - те ще бъдат един голям тюрлюгювеч, орел, рак и щука нищо няма да постигнат. А на Боци така му се управлява ... но сам...а няма на къде, и него го натискат.
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе росене, що не вървиш на майната си бе предател долен.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз помаци не познавам.
60
2
 
16
 
! Отговори
през детектора преди 9 години
Плевела трябва да го прекарат през детектора на лъжата.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близо 100млрд евро-пари ни чакат за освояване до 2020г.По-ясни основи няма накъде,но трябва държавата и фирмите да додадат още 30млрд по неясно какви принципи.
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
14% от електроенергията се губи по мрежата на ЕРП-тата поради остаряла инфраструктура.Познайте кой ще инвестира в инфраструктурата?
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Говори като комунист,който ще лъже и крие истината,верен на директивите.Тези хора са фанатици,които не могат да мислят трезво.Единственото ,за което му вярвам като на типичен представител на зодия телец е ,че обича парите страстно.
56
1
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Аз обичам Боко, оле и Каракачанката МУ, оле
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност ,основната причина да сме в ЕС е изолиране на Русия.Докато някакви идеалисти си мислят,че сътворяват Нов Световен Праведен Ред,други империалисти си правят печалбите.Тече търговска война,от която ние получаваме само обещания.Препоръчвам четивото НП2020 ,за да видите как за 10г инвестициите в БГ са намалели 16 пъти.
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе този да се сети ,преди 1г. какви ги плещеше!

Спонсорирани публикации