Напрежение между ГЕРБ и БСП: Всеки чака отговор за среща

"Ако ни поканят, ще отидем, ние не се натискаме", казаха от левицата
Обновена: 23 окт 2014 14:41 | 23 окт 2014 12:46,
39
Напрежение между ГЕРБ и БСП: Всеки чака отговор за среща
Левицата иска вторият кръг преговори да се проведе в парламента, където беше и първият. Снимка: архив, Булфото

Между ГЕРБ и БСП прехвърчат искри преди очаквания втори кръг на преговорите между двете формации. Формалният повод за напрежението е мястото, на което да се проведат разговорите, и дали има общо съгласие между двете партии за него.

В сряда стана ясно, че БСП не искат да водят преговори в централата на ГЕРБ, както останалите формации. Затова те са писали до хората на Бойко Борисов с предложение разговорите да се проведат в парламента, както беше по време на първия кръг от преговорите.

Още по темата
„Не виждаме причина да не е така, щом това е проблем за БСП”, коментира днес Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ. Тя потвърди, че преговори със социалистите ще има, но не уточни ден, защото обясни, че в ГЕРБ все още очакват потвърждение от БСП за деня и часа.

От БСП обаче репликираха, че те очакват отговор от ГЕРБ. „Нямаме потвърждение от тях на поканата ни за разговори в парламента”, каза пред Dnes.bg говорителят на социалистите Атанас Мерджанов. „Ако ни поканят, ще отидем, ние не се натискаме”, коментира той.

Междувременно в централата на ГЕРБ влязоха за втори тур на разговорите и лидерите на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Преди тях с Бойко Борисов преговаря и екип от АБВ.

След срещата Румяна Бъчварова обяви, че целта на ГЕРБ е дясноцентристко правителство. Ивайло Калфин от АБВ потвърди позицията на партията си да не е част от такова, но обеща подкрепа по определени политики.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
марчев преди 9 години
Към г-н"факт"-Не си ли задавате въпроса колко от активистите на ГЕРБ,висши и дребни чиновници,различни видове държавни слежители и пр. са бивши комунисти?...предполагам не по-малко от 70-80% и с какво те са по различни от тези останали с левите си убеждения .Ако не знаете -това е алчност за власт и пари,за което са готови да предадат и майка си.
23
1
 
1
 
! Отговори
FAKT преди 9 години
Комунистите нищо ново не научават и нищо старо не забравят, независимо дали се обявяват за "европейско развитие на България" или за "16-та република на СССР". # Дерзайте, другари, до пълна победа на здравите сили, тъй като здравият разум отдавна си е хванал самолета . . .
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
moje da se svali naprejenieto s otkosi tatata tatata do krak ....
21
1
 
0
 
! Отговори
ДИМОВ преди 9 години
До Рали :" ДАЛАВЕРИТЕ" ОТ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА / НА ОРЕШАРСКИ /, СА СИ ЧИСТО НИЩО ,ЗАЩОТО НЯМА ТАКИВА ! ДАЛАВЕРИТЕ СА ОТ ГЕРБ И БЕЗХАБЕРНИЯ ИМ ПРЕМИЕР, ЗАТОВА ОЩЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОПРАВИМ ! АКО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ,ИЗПАПАН ОТ ГЕРБ ,НАРИЧАТЕ ДАЛАВЕРА НА ОРЕШАРСКИ ,ТО ЗНАЧИ НА СТЕ БЪЛГАРИ !
20
1
 
5
 
! Отговори
щаснат преди 9 години
като гледам абв живи хиени тръпнещи за кокал фронта за спасеие на боко дегенераторите са десни само атака единствената лява патриотична партия скоро ще го видите ако не го усещате боят наближава лъскаите куршумите
19
0
 
4
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Като чух новината по телевизията така се изплаших, че моментално изскочих навън,ама след това като ми обясниха,че това било стрелба в Канадския парламент,постепенно се успокоих -и си рекох- не дай Боже това да се случи и у нас какво прайвам.
18
6
 
8
 
! Отговори
Задкулисие преди 9 години
Според мен, единствената цел на тези преговори с ГЕРБ е, както стана '97 година с Костов - да не се закачат червените мафиоти ограбили банките , сега КТБ. Въртим се в един и същи кръг от 25 години и наказани няма , няма и да има, докато тази държава не се разпадне окончателно.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изобщо не отивайте, направете като АТАКА! Работата еяясна, правителство на ГЕРБ с РБ, ПФ И АБВ! БЪДЕТЕ КОНСТРУКТИВНА ОПОЗИЦИЯ!
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГРОБ, дефлораторите и там някви си други измислени партийки са си комунистически ***, така че не се хабете, по-добре помислете за зимата, че и тока ни вдигнаха протежетата на ГРОБ, които са назначени от Роско (всички знаем на Роско кой му дърпа конците). Така че и да псувате и да се ядосвате по-хубаво няма да стане, просто всички изчакват да видят, дали народа ще издържи зимата без да излезе на улицата и тогава ще си направят престъпната коалцийка и ще унищожат държавата тотално. Няма десни !
15
0
 
9
 
! Отговори
Kondor преди 9 години
ама какви разговори какви 5 лева?! бсп и герб в коалиция са си нови избори направо!!! въобще бсп да си минат в опозиция и тва е
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почвайте да печатате новите бюлетини, че няма време !
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако сегта не стане коалицията, то занапред само БСП може да пречупи ГЕРБ и да спаси България! Тва е положението!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бойковците плюс БСП плюс АБВ - само това е начина, да знаете! Но така или иначе ГЕРБ е обречена партия, това беше последната им песен и оттука нататък - надолу, защото те са емоция, групичка крадливи лелки и чичковци, не са политици.
11
0
 
7
 
! Отговори
бля преди 9 години
двете десни партии няма как да не се разберат всички са десно крадливи формации без атака фронта за спасение на боко рефоргатори тоже предстоят библеиски кражби
10
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 9 години
Държат се като деца от първа група на детската градина, не могат една среща да си организират, а ние чакаме да ръководят държавата в съгласие и към добро! Пфу аман от тесногръди партийци, за които пъртийката е по-важна от държавата и изчезващи народ.
9
4
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Ако ни поканят, ще отидем, ние не се натискаме", казаха от левицатаЗащо се не натискат?Знаят добре какво са оставили в държавата!
8
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Приятели, Май не сте разбрали.Не коментираме футболен мач ,а преговори ,които ще определят правителство на държавата ни. Като ви чета "постовете" за някой мач и тези тук не намирам кой знае каква разлика. Разбирате от обществено политическите отношения ,колкото разбирате и от футбола.Почти нищо. В едно обаче сте "професионалисти" -в псувните.
7
2
 
3
 
! Отговори
Julian преди 9 години
Kakvo znachi " nie ne se natiskame" tva vi e rabotata zatova ste izbrani I zatova poluchavate pari...
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** комунисти....
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тиквена работа.

Спонсорирани публикации