Няма да допуснем Бат Сали да положи клетва в парламента!

В понеделник блокираме централата на ДПС, кани се кметът на Кюстендил
23 окт 2014 11:06, Анисия Иванова
71
Няма да допуснем Бат Сали да положи клетва в парламента!
Петър Паунов. Архив: Булфото

В понеделник ще блокираме централата на ДПС. Няма да допуснем Александър Методиев да положи клетва като народен представител. Това заяви пред Нова телевизия кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Напрежението в града започна, след като се разбра, че като депутат от областта влиза представителят на ДПС Бат Сали. Методиев е от Самоков, но за тези избори той води листата на Движението в Кюстендилско и беше избран за депутат от района заради преразпределението на гласовете от чужбина. За него реално гласуваха малко над 800 души. Вчера в града по покана на кмета пристигна лидерът на ДПС Лютви Местан, който призна, че има порок в Изборния кодекс при методиката за вторично преразпределение на мандатите. Въпреки това той беше категоричен, че ДПС няма да оттегли Бат Сали като депутат.

Още по темата
Кметът Паунов заяви днес, че в понеделник ще внесат в НС 100 000 подписа срещу избора на депутата от ДПС и искането си за мажоритарна избирателна система. „Няма да се откажем, докато няма мажоритарна система и докато този мандат не бъде оттеглен”, категоричен беше той.

По думите на Паунов проблемът в Кюстендил е на ДПС - депутат от Движението се излъчва с 800 гласа. "Това е най-ниският резултат за България, който е възможен, единственият депутат в страната, който влиза с под 1000 гласа, и единственото място в България, където ДПС има под 1000 гласа", обясни той.

По думите му решението е в 10-и МИР кандидат за народен представител от ДПС да не полага клетва, което е  възможно според Изборния кодекс. „Народно събрание започва с човек по-малко“, заяви кметът.

Надявам се моралното основание да заработи – и законът не се спазва, и моралът, смята Паунов.
Според него в случая математическата система за мандатите не е приложена правилно и ДПС трябва да изчака решението на Конституционния съд за това как точно трябва да се разпределят гласовете за тях от чужбина.

Той коментира и самия Александър Методиев. „Бат Сали не трябва да влезе в парламента, защото не  го е заслужил, трябва да влезе някой друг от ДПС”, каза той. „Това е двойкаджията и на партията, и на района”, допълни кметът на Кюстендил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
До негласув. Орхидо преди 9 години
Твоята работа след дъжд качулка! Да беше гласувал сега нямаше да стоиш по цял ден тук и да плюеш хората.
46
1
 
3
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Що бе хора, човека автономно енерго ще ви направи, дет се вика от ЧЕЗ ще ви отърве, нали цяла година срещу тях протестирахте и се палехте, нали това искат от ПС и АТАКА монополите ВЪН, целия град на социални помощи ще минете, що да работите за 500лв. на месец, дето я ви ги дали я не, като додат избори има няма по 50лв. са ви в кърпа (бюлетина) вързани, джамия ще ви направи, че то както е задухал, не се знае какво ще довее от към Босфора.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И още ли си мислите, че ТЕ се избират от народа,за да служат на народа.
44
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
До 36КАТО ГОВОРИШ ЗА КОНСТИТУЦИЯ 'ЩО НЕ СЕДНЕШ ДА Я ПРОЧЕТЕШ БЕ ДРЪВНИК... отрепките за които се хабиш в момента я нарушават по доста параграфи... ;)
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
избран е гласовете от турция да му плащат заплатата от там
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименNA VAPROSA KOI PLASHTA TEZI 20LV. NA PROTESTIRASHTITE,OTGOVORA E TOZI,KOITO PIMA INTERESV KUSTENDIL I DUPNIZA BEZRABOTIZATA E GOLIAMA,ZA 20 LV.SA GOTOVI NA VSICKO.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кюстендилци да БЛАГОДАРЯТ на Мая Манолова за чудесния избирателен закон, за който и доста парички получи! Да живее БСП и ДПС, чиито лидери ни докараха до просешка тояга. Вече е ред и други от старите комунисти - СДС, ДСБ, ГЕРБ, Реформаторски блок и какви ли не още да стрижат овцете, пардон народа!
40
10
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Кмете, кюстендилци не могат ли да се досетят, че си правиш пияр за четвърти мандат догодина.Ти сам много добре разбираш, че закона макар и лош трябва да се изпълнява. Не ти вярвам, че си искрен и загрижен за Кюстендил и България.Просто няма *** в твоя град, иначе ще стоиш мирен и кротък. Ако от 20 000 избиратели 8000 хиляди са *** в твоя град дали ще тръгнеш да правиш протести??? Едва ли !
39
0
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Втори Делян Пеевски и повод за етническо напрежение!Кюстендилци,не се предавайте.За господата от ДПС,дето толкооова много спазват законите на РБългария и Конституцията:"Според Изборния кодекс плакатите трябва да бъдат премахнати седем дни след провеждането на вота."Кой ще им премахне плакатите в Плевен,пътя от Гривица към града.На всеки дирек и плакат,а избирателите им са вляво и друга работа нямат,могат да почистят!Глобата е от 1000 до 5000 лв.,ако има и кой да я наложи!
38
1
 
4
 
! Отговори
Seid преди 9 години
Maia Manolova e pravila promenite v izbornia kodeks, za da vkarva na bat Sali v NS ?! :)))) sega iska da go izkarva?! :)))))))
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До anonimenkoi plashta po 20lv. na protestirashtite.
36
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
ako beshe s chisto minalo-nishto,che e ***,mojeshe da e deputat.No toi e zamesen v nezakonnia tok na romskata mahala,sledovatelno po nikoi paragraf ne moje da e deputat.Toi e prestapnik i triabva da se razsledva i osadi.Akolkoto za B B i Cv.Cv.niakoi da mi kaje v kakvo gi obviniava,kakvo im e prestaplenieto.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС всички знаят че си е етническа партия.И за да не ги обвинят , има седем-осем потурнака за цвят.Какво стана със делото срещу Христо Бисеров???Защо мълчат???
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А какво ще кажете за онзи Мазен *****ал /Илия Янков Илиев / избран в Ямбол от ДПС....Тоз е по-опасен от баТ салИ и цаР корО взети заедно...
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сбогом, България!
32
2
 
15
 
! Отговори
Оридо преди 9 години
Ей 36 ,*** долен..така както има Конституция, така ако я спазваме ДПС- да се чете Демагогски Педераски Съюз , не трябва да го има... четни частта касаеща верски партии и прочее недомислия.Ми елате де,.. тамън накуп да се отървем от вас.. анадолска *** слабоумна..марш в Измир неандерталци прости..
31
2
 
11
 
! Отговори
режисьорът преди 9 години
Филмът, който както го вижда, въобще не свършва с изборите. Тепърва започва този филм.
30
3
 
10
 
! Отговори
Доган преди 9 години
Кмете, Местан ти изпратих за да слушаш, а ти ще протестираш? Как я мислите тая работа? Ние ви храним, а не слушате... или май е обратното, вие ни храните наготово, че и сте *** да ни слушате.Я да помислим пак
29
5
 
14
 
! Отговори
ДО 35 преди 9 години
Точно обратното.Левски е заявявал че и турците страдат от техните управници наравно с българите. Но не ти е удобно да протестиращ до тези които ни доведоха до това положение--българските политици и се надхвърлящ първосигнално над малцинствата. Защо не протестиращ затова че престъпник като Борисов и Цветанов отново ще управляват......
28
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За такива хора са умирали Левски и Ботев, не за мишките, к ООПА ЛЕВСКИ КАКВО ТОЧНО МЕЧТАЕЛ да мачкате турците я още ведньж чети си урока

Спонсорирани публикации