Кънев: Няма да ставам министър, оставам депутат

"Ще бъда гарант за реформаторска законодателна програма"
Обновена: 23 окт 2014 16:23 | 23 окт 2014 15:53, Камелия Цветанова
28
Кънев: Няма да ставам министър, оставам депутат
Снимка: БТА, архив

С напредването на преговорите за съставяне на правителство и сближаването на позициите на ГЕРБ и Реформаторския блок се появи информация, че лидерът на ДСБ Радан Кънев ще става министър, но той категорично отрече твърдението в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
„Единственото условие на РБ е реформаторска програма за преодоляване на срастването между икономическа, политическа, съдебна и медийна власт. Реформи в правосъдието, публичната администрация, обществените поръчки за създаване на здрава икономическа среда и конкуренция, за качествена среда за образование и здраве“, пише той.

Според него тази политика не се осъществява с пазарлък за постове, а е част от модела.

„Осъществява се със смела законодателна дейност,  с нови правила, които да не допуснат новите управляващи да използват старите престъпни похвати. Или накратко: Не, не съм и няма да бъда кандидат за министър. Ще бъда гарант на реформаторска законодателна програма, като народен представител в 43 НС. И ще се боря за тази програма на власт или в опозиция“, категоричен е Радан Кънев.

Още след късната среща на 21 октомври на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и петимата лидери на блока - Радан Кънев, Миглена Кунева, Божидар Лукарски, Николай Ненчев и Корман Исмаилов, стана ясно, че тогава не са обсъждани министерски постове.

Въпреки това Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ обяви, че е направена крачка напред към коалиционно споразумение с Реформаторския блок.

"Разговорът протече в този дух, че ние разбираме позицията на Реформаторския блок, че тяхното крайно решение ще дойде, след като проведем консултациите си с другите политически сили. Това е коректният подход. Предстоят разговори, с които трябва да установим позициите на останалите политически партии. Това е първата среща от втория кръг политически разговори в кратък формат", обясни Бъчварова.

По думите й ГЕРБ иска да направи правителство по един сериозен начин на базата разбирателство по основни политики и основни мерки на следващото правителство.

Тя посочи, че Реформаторският блок е уверил ГЕРБ, че са достатъчно надежден коалиционен партньор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
син преди 9 години
Браво Радане!А правосъден министър трябва да е Кунева. Така тя ще има възможност да докаже, че наистина е радетел за реформи! А ако влезе в игричките на мутро-милиционерите, ще я изритаме от РБ.
13
1
 
0
 
! Отговори
Отлично преди 9 години
До Анонимен15: общество, което не гласува за начин на живот, а за котерии и облаги.Абсолютно точно сте го казали.Това е гласът участващите избиратели. Останалите нямат глас. Само клиентелата се надпреварва.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човека си е абсолютно прав. Трябва да си луд да заемеш министерски пост в толкова разглобено общество, което не гласува за начин на живот, а за котерии и облаги.
11
0
 
2
 
! Отговори
Филчев преди 9 години
Товачка няма ли да спечели едно дело ей тъй за престиж!
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименza ministar ne stavam za deputat da, stavam za tova ne se iska mnogo da si umen.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гн Борисою не искаме да допуснете в власта наи големият Доспатски мафиот Веселин Борисою 4еркезов във власта.Наи големият сол та6.к на Иван Костов.4еркезов направи огромен палат покраи язовир Доспат но се изпла6и от комисията Ку6лев и продаде вси4ко за6тото вси4ките пари му беха незаконни.От ново трябва да бъде разследван за пресвояване на незаконни средства.Товае един от неуморимите пресвоява4и на дърйавни пари.Тои е след Доган.
8
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е луд да става министър в правителство за три дена?!Тоя е тЕрикат!
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6 какво предлагаш нови избори или коалиция с останалите бандити и без ГЕРБОдисей 1
6
9
 
14
 
! Отговори
Мирянин от 218 преди 9 години
Тия сите ,дето се въртят около Герб и той,народо не ги иска в селото, а те питат за дедовата попова къща. Айде бегайте ,че прокуроро ви дири(да не вярваш)
5
7
 
20
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Хубав човек беее, всички хубави хора беее, всички министри искат да стават да служат и да носят отговорност, и ако не става в БГ то поне в европейския парламент или поне в ООН-ето. Никой не се хвърля на работа така да поработи.
4
14
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
И аз се отказвам от министерско кресло...
3
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този пък къде се слага, те в селото не го искат, той пита за поповата къща.
2
9
 
29
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Още един герой на капиталистическия труд!
1
10
 
27
 
! Отговори
НЕ ВИ ВЯРВАМ преди 9 години
Да бе , да , вие и с ГЕРБ казвахте че няма да управлявате , ама после се оказа "рекламен трик"- *** , употребихте и последното свято ДЯСНО !

Спонсорирани публикации