Разбраха се: ГЕРБ и Патриотите са пред подписване

От ПФ няма да стават министри, но ще подкрепят програма за стабилно управление
Обновена: 23 окт 2014 21:37 | 23 окт 2014 16:09,
284
Разбраха се: ГЕРБ и Патриотите са пред подписване
Снимка: Булфото

ГЕРБ и Патриотичният фронт са пред подписване на общ документ за сътрудничество в бъдещото управление. Това стана ясно след почти четиричасови преговори между двете формации в централата на ГЕРБ. Това е част от втория кръг на разговорите, които партията на Бойко Борисов води за съставяне на правителство.

Още по темата
„Ние буквално сме пред подписване на програма за стабилно управление, така както се обединихме да се нарече”, каза след разговорите лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Това беше потвърдено и от Румяна Бъчварова от името на ГЕРБ, която обясни, че по време на преговорите двете формации са стигнали до разбирането, че подкрепата на Патриотите за бъдещото управление може да бъде изразена с подписване на програмата за управление.

По време на разговорите е уточнено, че политически фигури на Патриотичния фронт няма да участват в бъдещото правителство. „Нито Красимир Каракачанов ще става министър на отбраната, нито Поли Карастоянова ще става министър на туризма, нито някой от нас ще става каквото и да е”, коментира Симеонов.

Румяна Бъчварова също съобщи, че двете формации са стигнали до разбирането, че подкрепата за програмата за стабилно управление не може да бъде свързана с изискване за персонално участие в следващото управление.

От думите на Бъчварова стана ясно, че и с Реформаторския блок се преговаря за подписване на програмата за управление. Коалиционно споразумение за кабинет няма да бъде сключвано с нито една формация.

Подписването на програмата Бъчварова нарече „коалиционен ангажимент”.

По време на днешните разговори са били обсъдени 94 точки от програмата на Патриотичния фронт, стана ясно след срещата.  По време на първия кръг преговори двете формации обсъдиха само 18-те точки от програмата на ГЕРБ. „По същество нямаме различия в съдържанието на приоритетите”, коментира Румяна Бъчварова. Валери Симеонов допълни, че съвпадението е по 90 процента от 94-те им точки.

Разбирателството между ГЕРБ и Патриотите е по ключови приоритети на бъдещата власт – финансова стабилност, енергийна система, КТБ. „Приемаме настояването за ревизия на енергетиката, за да могат да се вземат най-важните политически решения”, коментира Румяна Бъчварова. Валери Симеонов пък допълни, че е демонстриран общ стремеж да се спре увеличаването на цената на тока.

Различията между ГЕРБ и Патриотите са в сферата на здравеопазването и образованието, но те не били принципни, а за технологията, по която ще бъдат изпълнени приоритетите.

„Ние приемаме Патриотичния фронт като една патриотична формация и смятаме, че определения като националистична формация не се отнасят към тях”. Така Бъчварова отвърна на въпросите дали ЕНП ще приеме съюз с националисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
2
 
! Отговори
Константин преди 9 години
И тоя Каракачанов е егати ... С неговите два процента никога нямаше самостоятелно да влезе в парламента, сега вече е голямата работа...
192
0
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Каракачанов, вместо да обикаляш плевенските села и да си правиш пияр и на много загрижен, сега е момента да поискате от Герб вътрешното министерство и да се справите с *** престъпност по селата. Иначе е много лесно да стоите отстрани и да давате акъл. Колкото до *** престъпност на тебе и на мене е ясно, че с нея управия няма и няма да има.
191
6
 
3
 
! Отговори
з преди 9 години
патриотите ни излязоха най-големите мишоци ,сега ще се налапат за 4 г. и после ще ги забравим и има като Воленда да се перят колко са забогатели ,факт е че гласувах за тях
190
8
 
11
 
! Отговори
кръстник преди 9 години
Драги избиратели на Патриотите, не чувствате ли че сте употребени, и изоставени...да не казвам като какво.Да им е честит съюза с Боци, и ГОРЧИВО, младите като се обичат...нека да се вземат...
189
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Офф няма ли как да извикаме един-двама от тез джихадисти да се взривят в парламента и да ни отърват от тия ***.
188
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25 години реалната програма на всички управляващи милата ни Родина е била единна, постоянна, твърда и целенасочена. Може да се обобщи като:КРАЖБИ И РАЗПРОДАЖБИРазбира се, че при прилагането на програмата е имало различия между отделните управляващи - всичките са некадърни в различна степен. Пък било то и в краденето и разпродаването. Едва ли ще доживея да вида възмездие, но такова ще има. Рано или късно. Бог забавя, но не забравя.
187
4
 
14
 
! Отговори
Патриот е, душа дава преди 9 години
Патриотите в кавички ще подкрепят точно кабинет начело с американския агент Бойко, работещ за чужди държави!
186
2
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
ne komentiram
185
3
 
9
 
! Отговори
диетолог преди 9 години
Леле,ами че то това е като да тръбиш че си вегетарианец , а да плюскаш месо :))
184
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На заден план - Каракачанката на Боко...-:)
183
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз пък без да съм 'фен' на някой определен, този път се изкефих. колкото и минуси да се слагат. в интерес на истината, не ми е приятно, че герб ще правят правителство. но за първи път чувам политик да каже 'подкрепям принципи, не искам министри'. досега се нагледах на 3-5-8, постни пици с калинки, промени на закона за данс, златни пръсти, мистър 10%, мисис 'йес' и всякаква *олоч. за мен оттук нататък не е важно колко ще изкара правителството, а че най-после някой постъпва сериозно.
182
10
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Без АЕЦ, газ, пазариИ двете партии са яростни русофоби, начело с *** Валери Симеонов.--------------Къде е казано, че българският националист трябва да бъде яростен русофил? Напротив, истинските български патриоти не обожествяват Русия, както прави една купена от руското посолство партийка.
181
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв е тоя "патриот" дето се дава на ГЕРБ?Националния фонд за спасение на Бойко разбира се.
180
7
 
24
 
! Отговори
Без АЕЦ, газ, пазари преди 9 години
Ама, разбира се, Валери Симеонов и ТВ СКАТ не спряха да отричат ядрената енергия и да плюят по "Белене"и Южен поток, каквато е и политиката на Герб. И двете партии са яростни русофоби, начело с *** Валери Симеонов. След изборите във Файнешънъл таймс РБ е наречен нервозната група, а Патриотичния фронт -"група десни ненормалници", а от описанието на Б.Борисов в австрийския "Курир" със заглавие "Бруталният Буда, лъсва един Бай *** Банкянски. Франкфуртер рундшау го нарича "Българският бик"
179
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Патриот е , душа дава за наука и свобода,но не свойта душа, братя, а душата на народа! Хр. Ботьов
178
4
 
19
 
! Отговори
тия тарикати .... преди 9 години
... отново изпързаляха простия електорат. Разбрали се заради замръзяването на тока. Ми те се нагушиха с тези 10% и ще се нагушват на тази цена.
177
5
 
21
 
! Отговори
Баба Ванга преди 9 години
Тези никога нема да оправят Бълагария а само ще влошат положението
176
5
 
16
 
! Отговори
ДАНС преди 9 години
ДАНС да конфискува Българския паспорт на Каракачанов и да бъде екстрадиран веднага в Македония
175
1
 
10
 
! Отговори
Ако... преди 9 години
Ако имахме атомни мощности и бяхме построили с парите на държавата завод за електромобили...
174
2
 
14
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
До 195 АнонименПари вече няма!!! Материалното и то е на привършване!!!

Спонсорирани публикации