Преговори Борисов-Миков ще има, но БСП остава опозиция

Да си в опозиция също е отговорно, смята лидерът на левицата
Обновена: 25 окт 2014 18:57 | 25 окт 2014 16:39,
32
Преговори Борисов-Миков ще има, но БСП остава опозиция
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ и БСП все пак ще проведат преговори за съставяне на кабинет и те ще бъдат на лидерско ниво. Това стана ясно от думите на лидера на левицата Михаил Миков. Решението идва след като през последните дни между двете формации прехвърчаха искри за това къде трябва да се състоят преговорите и кой точно трябва да потвърди за разговорите.

Още по темата
Въпреки очакваната среща обаче Миков даде да се разбере, че БСП едва ли ще приеме да участва в новото управление.

„По голямата част от партийните членове са за оставане на БСП в опозиция, каквото място й е отредил и българският избирател. Смятам, че това е решението, с което ние ще влезем в 43-тото НС”, каза Миков пред БНР.

Той обясни, че в Европа и вътре в страната има хора, които смятат, че е проява на национална отговорност участие в управлението. „Проява на национална отговорност, каквато БСП винаги е имала, е и участие в опозиция, която контролира управлението, гарантира спазването на принципи и упражнява контрол върху функционирането на изпълнителната власт”, категоричен бе лидерът на левицата.

Миков констатира, че се оформя дясно управление на страната. Според него е важно то да укрепва доверието в институциите, да прокарва политика, която обществото одобрява и има нужда. „Това е главната задача на бъдещото управление и това, което би могло да даде стабилност в нестабилната обстановка”, коментира Миков.

Той отново разкритикува идеята за широка коалиция като в Германия, но в български вариант. Според него при широка коалиция-  политическото размиване е толкова голямо, че рисковете са не за една или друга партия, а за това, че се  подкопава стабилността на политическия живот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При тази среща Бойко трябва да сложи на масата изстудена шльоковица за другаря Ви Миков...за да вървят "по-смислено" преговорите*)))
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Gerb imali nekakvi 18 to4ki. 18-tata ot tiah glasi: Промяна в Изборния кодекс, включително въвеждане на задължително гласуване след обществен дебат.i kvo ste organizirat edin debat da ibat i kat svrsi debata ste promeniat zakona i zadalzitelno vseki treba da glasuva.aba tia ocet piat li pri diaria ili kliopat kompot ot slivi razmesen s toplo presno koze mliako be?
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ot tia dvamata edno Mirisov moe samo da se sastavi s koeto da pratat na bania saiuzat Bostan
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Герб не успее да състави правителство - БСП в коалиция с ДПС и Бардаков ще успеят ... и това ще бъде КРАЙ за герб !
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още по отговорно ще е да дръпнете завесата пред БСП-театрото ви свърши,аравидерчи,туто финито,бай-бай.Пиеската ви я знаем.Гледали сме и фима за Остап Бендер.
17
1
 
3
 
! Отговори
Хопо зиция преди 9 години
Преговори Борисов-Миков все пак ще има, но БСП остава опозиция--------------------------------------------Дрън, дрън, с пълни уста и джобове не може да си опозиция.
16
5
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Да си в опозиция също е отговорно, смята лидерът на левицата"Това не означава ,че ще организирате протести ,както това правиха цяла година ГЕРБ и "младите и красиви" представители на РБ ? Докажете на тези "властитутки" ,че България е над тяснопартийните и егоистични претенции.
15
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Стига сте плямпали глупости.Поогледайте се около себе си и вижте вашите хора,какво представляват и тогава се хилете ехидно на враговете си .БСП още преди изборите заяви че ще бъде опозиция и затова ама въобще не си даде зор на тези избори -ако не сте го знаели сега разбрахте ли го.Единствения който с цената на всичко иска властта в тази държава е любимеца ви Борисов-той е способен държавата да срине само и само властта да е в ръчичките му и това е ясно вече на всички.Сега му гледайте сеира.
14
5
 
7
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Един нормален и трезвен лидер на политическа партияще се старае да избягва медиите. След този погром на изборите какво можеш да кажеш , че някой да ти повярва. БСП трябва да се саморазпусне и на нейно място да се образува социалдемократическа партия с хора до 35 г. Другото е бавна агония и накрая политическа смърт.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков, изчисти от БСП агентите на КGБ, и всички ще са зад теб, ще си първа политическа сила,но с тези агенти ще изчезнеш в небитието!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След тази съкрушителна загуба на изборите, изходът е един - БСП да мине през чистилището !Там разни сиви кардинали тип Дъбови Кютуци, ритници и да гледат кокала от разстояние .
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП в прегръдката на ГЕРБ = сигурна смърт за БСП !
10
5
 
3
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Ей , този не е изтрезнял и не е разбрал, че още не е председател на народното събрание.Абе стар мушмол и пияница от всякъде.Ако някой му направи забележка за разкопчана риза,сако или изхлузен чорап,, си е удоволствие,, за тъпо *** ,, или баш мурафетлък,,Да му го наовчилара в червените бузки.
9
4
 
4
 
! Отговори
отец Чапай преди 9 години
Да канонизираме др.Миков за светец.Вижте ореола на върха на кубето му.Скоро около главата му ще блесне и инфрачервена петолъчка.Той е Месията.
8
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е да оборудваме "бетонната чиния" на Бузлуджа с Руски ракетен двигател,да натоварим айдуците от БСП и ги телепортираме на Луната.
7
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Господарите в Брюксел, Анкара и Тел Авив нареждат политическия пъзел!Вие само ще се изплезите на стабилността в името на евро-аталантическите ни приоритети!За кого гласувахте да ви питам?За милиардери и милионериЗа ВЕИ-олигарсиЗа банкериЗа всякакви фирмаджии, далаверджии и тарикатиЗа мутри, осъдени убийции и други еталони на престъпносттаЗа мафиотиКакво се каратеЕдин луд каза: ''Лоша черта е на народа, ама какво да правим, такива сме, всеки се спясява по отделно''Като мишки и ***
6
5
 
11
 
! Отговори
Марк Твен преди 9 години
Новата приказка за деца: ''Изгубил се весел Мишо в нашия БОСТАН''
5
4
 
6
 
! Отговори
покаял се преди 9 години
Другари и другарки.Станах религиозен.Нарушихме всички божи заповеди.Да се покаем и върнем откраднатите милиарди в хазната за народа,защото според светото Евангелие,на оня свят ще врим в червен катран и червен дявол ще ни...преди това.
4
6
 
7
 
! Отговори
Мунчо от село преди 9 години
Кой те пита или ти иска мнението.Марш у твое село на Дунава да си ловиш раците и каракудите.
3
4
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Миков заявил " Едва ли БСП ще приеме да участва в управлението на страната"...И все пак в подтекста се разбира,че ако ги поканят- ще участват.Че как иначе да се откажат от голямата лапаница продължила вече четвърт век.Апетита идвал с яденето.Не в управлението а Лустрация и съд за виновните за разрухата на България.

Спонсорирани публикации