Вече е време Реформаторите да решат какво искат

На България й е много рано за коалиция на леви и десни, заяви Дол
Обновена: 30 окт 2014 07:13 | 30 окт 2014 07:11,
123
Вече е време Реформаторите да решат какво искат
Снимка: Reuters

"Реформаторите вече трябва да решат дали ще се включат в бъдещото управление. Не може нещата да останат в това неясно положение", призова в интервю за "24 часа" лидерът на ЕНП Жозеф Дол.

Дол препоръча да не се фиксира по-кратък мандат на кабинета. Според него е добре да се действа стъпка по стъпка - най-напред да се осигури яснота за първите 2 години от мандата с разписана от всички парламентарна подкрепа по 4, 5 или 6 приоритета. Дол определи правосъдието, правовата държава, европейските въпроси за теми, около които може да се постигне някакво съгласие.

Жозеф Дол определи предварителното фиксиране на живота на правителството като неправилно. По думите му, ако се определи такъв период за работа, то автоматично ще започне битката за следващите избори.

Мнението на Дол е, че в България е много рано за коалиция на десни и леви.

Лидерът на ЕНП коментира написаното от лидера на ДСБ Радан Кънев в профила му във Facebook. Според Кънев Дол указва натиск за съставяне на дясно правителство с широка парламентарна подкрепа. По думите на Дол това, което той е направил, е да обясни каква е отговорността на център-дясницата в България в момента.

„Ако утре се сблъскаме със сериозен проблем в България, трябва да знаем кой е отговорен за това. Само това казах”, допълни той и подчерта, че решението за участие или не е тяхно.

Дол обясни, че посещението му в България е планирано отдавна и не е знаел какво ще се случи, когато пристигне. „Аз исках да дойда в последния ден на предизборната кампания, тогава отложихме визитата ми заради националния траур в България”, поясни той. „Аз искам да ви успокоя - в никакъв случай не съм дошъл тук, за да ви казвам, че господин или госпожа еди-коя си трябва да е някакъв министър”, подчерта той.

Въпреки това обаче Дол заяви, че е тук, за да спомогне съставянето на правителството. „Предвид всичко, което се случва - в Сирия, в Турция, имаме нужда от стабилно правителство в България”, допълни Дол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
вуте преди 9 години
Като видим фотографията много си приличат тези двамата. Предния или задния е Бойко?
82
0
 
2
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Как какво искаяме, ами искяаме да раформираме ньякоя по- гольмая банка и да продйлжеим реформите в България до пълното и ликвидиране
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
znam kvo izkat ,ama niama s koi...........
80
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пък ние в моето семейстов гласувахем за Пф и сега сме дори още по-убедени че това е едниствената свястан коалииция и сме готови да агитираем за нея и други роднини. Всичик други или бързат да влязат във властта заради самата власт и си менят постоянно мнението ( Герб, РБ, ББЦ, АБВ) или показват че са готови са управляват с ДПс (БСП), или просот са *** (Атака). единственото нормалон пореведние еот фронта - заявиха твърид позиции и като цяло не отстъпват от тях.Евала!
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе не знам дали е хванал Бойко за топките, обаче хвана Фандъкова за бедрото......
78
0
 
7
 
! Отговори
петров преди 9 години
този хвана бойко за топките
77
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласувах за ПФ и с радост и нетърпение очаквах да се включат във власта и да направят нещо добро за българите и българщината!!! Сега не очаквам нищо добро от новото правителство! Чакам да дойде някой от Русия, да ни притисне с газа и ББ да се зъвърти на нови 180 гр.
76
0
 
0
 
! Отговори
Кутев преди 9 години
цъкайте смело на плюсовете
75
3
 
16
 
! Отговори
Слугата Борисов пак преди 9 години
Досега Борисов беше жалък, като хленчеше и просеше да го подкрепят, защото за него да бъде на власт е мания и се е побъркал на тази тема, но вчера с този мазен капиталюга, на когото Борисов позволи да се гаври с него и с България, като ни набива канчето като в някой бантустан, кой може и кой не може да е в правителството, Борисов се унизи окончателно, защото си смени мнението за ПФ на 180 град.Същото направи Тиквата и след посещението на Килъри Клинтън за "Белене"-от жизнено нужна тя стана гьол
74
1
 
15
 
! Отговори
Разни мисли преди 9 години
Аз искам да ви успокоя - в никакъв случай не съм дошъл тук, за да ви казвам, че господин или госпожа еди-коя си трябва да е някакъв министърВчера гледах новините и това, което каза е че България трябвало да има дясно правителство с министър-председател Бойко Борисов! И после ми обясняват, че нямало натиск. Що не го изпроводят с камъни. Мазен, дърт търтей.
73
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Дол заяви, че е тук, за да спомогне съставянето на правителството" Да, трябва им буфер след "демократичните" атаки в Сирия, Афганистан и др.арабски държави. Кой по-добре от Тиквоний ще слуша ЕС и ще прибираме и хрантутим всички "бежанци", а българите ще умират от студ,глад и болести.Защо дядката не спомага за правителства в Унгария,Чехия, Полша , Гърция.? Защото ще го изгонят с камъни, а тук дупедавците го посрещат като месия.Срам и позор
72
0
 
18
 
! Отговори
Председателя на ЕНП преди 9 години
По повод опипването кълката на Фандъкова от дъртака от ЕНП излезе факта, че той обичал и мъжко дупе да гали. Надарен бил....всестранно. Бойко готви се ............. угоди на началника си еййййй..............
71
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 9 години
До 2 години България ще фалира!!!!!
70
0
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Вчера недоразумението президент се изцепи че е време в България да дойде проевропейско правителство.Имам един простичък въпрос към проевропейския и пронатовски президент:Каква партия е БСП мандатоносител в предното правителство,щом лидера и беше и все още е председател на ПЕС -втората по големина партия в ЕП.И докога ще му слушаме изцепките,няма ли кой да ду даде акъл на този вманиячен американофил.
69
0
 
1
 
! Отговори
Бай Хасан преди 9 години
До АнонименМоля ,моля ПФ имаха много повече фенове по време на кампанията
68
0
 
17
 
! Отговори
Ако сте честни журна преди 9 години
Ако сте честни журналисти, публикувайте снимката от в. 24 часа, на която лидера на ЕНП е стиснал Фандъкова за кълката в присъствието на Буйко. Що за възпитание?Ако Буйко пуска неговите хора да бъдат НАЕ-АНИ от разни западняци, българският народ не е ГЕРБ.Купете си в. 24 часа. Сами ще се уверите, че не ви лъжа.
67
1
 
12
 
! Отговори
ARHANGEL do 76 преди 9 години
Не можеш да си обясниш, защото се "образоваш" от телевизии и вестници, а тяхната цел е да те превърнат в тъпо същество, подобно на "братята" от сащ и ес. Дясно отдавна няма. Традиционното дясно е за запазване на традициите, държавата, нацията, религията, семейството. герб, рб, бсп, дпс, и сие са за еднополови бракове, за унищожение на религията, множене , за слаба държава и силни частни компании. Те не са десни, нито леви, а са неолиберали. Колкото до "ченгетата" - навсякъде ги има!
66
1
 
18
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Абе какви подкупи от Русия? Някои от вас знаят едни и същи лафове от 15 години. И на какво казваш диалогично съветване? Да дойдат и да ти кажат ПФ или някой друг няма да управлява с теб, защото аз така казвам. Егати съветването. Ако се раздаваха руски подкупи ВТБ отдавна да е на нашия пазар. Ама аз освен западни, други чужди банки не виждам.
65
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Защо се възмущавате,този човечец е тука защото някой го е поканил-сетете се кой.Той е тука да ни даде акъл защото ние си нямаме,разведохме го до новото кръстовище,пусна ръка на Фандъкова,каза ни кой да ни е министър -председател и хайде чао.Ако Станишев ,като председател на ПЕС отиде във Франция и им дава акъл кой да им е министър председател,французите какво ще направят,а ние сме рая викаме силния чичо акъл да ни дава,щото си нямаме.
64
1
 
12
 
! Отговори
Тоя коцкар .... преди 9 години
Тоя дърт коцкар, що не си стои във Франсето, ами е дошъл да опипва нашите ***? / Имам в предвид как мачка бедъра на Фандъкова, а Бойко ги охранява. Да не би някой да развали кефа на курварина от ЕНП.

Спонсорирани публикации