Прогноза: Ще надделеят надпреварите за постове в кабинета

ГЕРБ трудно ще позволи на Радан Кънев да стане премиер, убеден е Начев
Обновена: 3 ное 2014 11:21 | 3 ное 2014 09:30, Камелия Цветанова
88
Прогноза: Ще надделеят надпреварите за постове в кабинета
Снимка: Булфото, архив

В преговорите за съставяне на  правителство между ГЕРБ и Реформаторския блок ще надделеят надпреварите за постове и министерства, смята политологът Иван Начев.

Още по темата
„В крайна сметка, когато опре до конкретния състав на кабинета, няма как да не опре до исканията на хора близки до Реформаторите, а и в ГЕРБ има такива лица, които се опитват да се докопат до властта, защото ГЕРБ възникна като партия на властта“, коментира той по БНР.

Според него всъщност е трудно да се каже, че двете политически сили преговарят за управленска програма.

Това, което наричат програма някои лидери, са едни точки, изключително широко обтекаеми и те не водят до нищо конкретно и от тях не става ясно какво точно иска да направи следващото управление, нито в какви срокове, смята Начев. 

„Що се отнася до министър-председателския пост, ГЕРБ, като най-голяма политическа сила, малко трудно може да го даде на човек от Реформаторския блок“, коментира той заявената позиция вчера на евродепутата Томислав Дончев, че ГЕРБ са готови и на варианта да подкрепят кандидатурата на Радан Кънев от Реформаторския блок за премиер.

Според Начев партията на Радан Кънев има прекалено малко депутати, за да се състави правителство с тях.

В Реформаторския блок големите проблеми идват не толкова от това, че те нямат общ лидер, колкото от претенциите на няколко партии с малко представители, смята политологът.

„Когато ГЕРБ имаше самостоятелно правителство, тогава голяма част от бизнес интересите бяха притиснати, това доведе до стагнация на българската икономика“, припомни Начев.

Сега обаче неговите очаквания са за либерализация и позитивни резултати, отколкото силна централизация, защото ще има множество играчи в правителството.

Начев обвини партиите ,че са се вкопчили във властта, защото прогнозират, че следващото правителство няма да изкара пълния си мандат.

„Ако политическите елити си дадат сметка какво са им казали избирателите, те няма как да не удължат живота на този кабинет, но всички говорят за парламентарни избори с местните или с президентските, и това говори, че партиите са се вкопчили във властта“, настоя той.

Според него всички партии знаят какви са проблемите на хората  и ги споменават в програмите си, но когато опре до изпълнението им, това не се случва. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горчиво..о !
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 63Това, че си неграмотен си е лично твоя работа. Имаше много "фашисти" като теб при комунистите, но се държеха като прилични граждани и независимо от идеологията си - като патриоти, никой не им попречи да завършат висше образование, да станат дори известни ръководители - повечето в интелектуалната сфера. Зле бяха предизвикателните пияници, комарджиите, мръсниците (разбирай го както искаш). Е,никоя власт, дори"демократичната" не търпи явни вредители. Така че сърди се на себе си.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Позор! Пазарлък за министерски постове като на азиатски пазар! Ще делят МИЕ на три - на икономиката, на енергетиката и на туризма, за да осигурят постове на неистовите мераклии. Това правителство е нелегитимно, избрано е на основата на много по-малко от 1/2 електорат, а и тази процент (който и досега не обявиха, колко аджеба е) се състои от един милион подкупени ***, 450 000 изкомандвани и внесени турски гласове, 500 000 изкуфели пенсионери и 200-300 000 мутраци, бандити и слагачи от корист
47
0
 
11
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
КАКЪВ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ. САМИ ДА СЕ ПРЕДЛАГАТ ЗА МИНИСТЕРСКИ ПОСТОВЕ. ТАКОВА УНИЖЕНИЕ ЗА САМИТЕ ЛИЧНОСТИ. НО ДАЛИ СИ ДАВАТ СМЕТКА ПОСЛЕ КААКВО СЛЕДВА, ДАЛИ Е ПО СИЛИТЕ ИМ ДА СЕ СПРАВЯТ? ЕДВА ЛИ. ПАРАТА БЛАЗНИ, НО И ЗА ДА СИ ТАМ СЕ ИСА УМ, ПОЗНАНИЯ, ОТГОВОРНОСТ, ДИПЛОМАЦИЯ, РЕШИТЕЛНОСТ, ИНОВАТИВНОСТ. МНОГО МАЛКО ОТ ТЯХ ГИ ПРИТЕЕЖАВАТ, ДА НЕ КАЗВАМ ЕДИНИЦИ БРОЯЩИ СЕ НА ПРЪСТИ. СРАМ, СРАМ ЗА ТЯХ!!!
46
3
 
4
 
! Отговори
666 преди 9 години
До 64Благодаря ти! Разсмя ме - изкара простото селянче от Правец, което управляваше благодарение на пропаганда, репресии, СИВ, Варшвски договор и мощта на СССР по-велик вожд от простото селянче от Банкя, което се опитва да управлява по команда от Брюксел и Вашингтон.А всъщност сравняваш чумата и холерата.
45
5
 
2
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До 56. Големи глупости си написал, да знаеш. Сигурно затова стотици хиляди отново гласуваха за ГЕРБ и пак ще го направят на следващите избори.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде и този ...... логсе е изпразнил с мнение, колкото да каже поредните глупости
43
2
 
11
 
! Отговори
до 63 преди 9 години
Много си зле, това че си неграмотен е срамно, после нападаш без да знаеш кой какви виждания има. Но мога да ти кажа, че всеки, който искаше - имаше достъп до безплатно и качествено образование при "комунистите", сега всичко се обърка - неграмотните се гордеят с простотията си, разни *** си купуват дипломи и после работят в чужбината като миячи, тираджии, портокалоберачи и си позволяват да дават акъл на българите. Човече, тези които си имат нормална работа навън не се занимават с форуми за БГ.
42
8
 
8
 
! Отговори
При нови ....... преди 9 години
АТАКА ще спечели поне 40%.Мнозинството от не гласувалите този път твърдо го заявяват.Не на убиеца-мафиот Бойко борисов.
41
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 9 години
tipitschno sa kuneva tja samo i samo da e vanschen Minister e gotova da liji sadnika na gerberite po totschno na pojarnikara besobrasie kak pluesche daje i pri Slava po tv a sega do boku gorda sedi i mu se lesi poneje ne stana evro deput.sega da se namarda v vanschno i Minister da ne govora sa rakata da dartija franzusin varhu kolanoto na tapata fandakova tova Moral na maika ili na kmetisa li e ne fandakova e jasna posluschnata slugina na boiko nischo ne e napravila sa sofia kato i boiko
40
1
 
7
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Алчноста и малкия човек, не ви е срам да се пазарите за сметка на България. Главите ви на кол!
39
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 60 62правописа ми е от без значение ..важното е какво имаш в кратуната си и какво си направил от живота си ! Знам , че съм неграмотен ..и не ми пука ..вие комунистите сте виновни аз да съм неграмотен ..заради вас трябваше да съм на улицата и да изкарвам пари за да може да храня семейството си което ви е искарахте фашисти и предатели на народа и полвината ми род избихте а за децата ми да не говорим ..изритани от училище, баща им е вилик фашист , античовек! Такива бяхте вие чудовища!
38
0
 
6
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Защо се чудим , че не вървят преговорите за ново правителство. Вижте в този сайт колко разбирачи има и са готови за министри. В България всеки разбира от политика и футбол. Затова сме на този хал.
37
3
 
4
 
! Отговори
до 60 преди 9 години
Не знам с какво се занимаваш, но като гледам правописа ти!!!! Разбирам защо се кефиш на ББ, защото той налага простащината в държавата. Пише се пЪтуване, прЕбиваване, вашАта, а запетайките за теб са нещо много чуждо....
36
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работя по чужбините от 1992 година ..работата ми е свързана с патуване и прибиваване в чужди държави обикновено седя по 6месеца-1година.. от 1992 до 2009 когато и да си дойда в България все едно и също беше ...нулево развитие каквто и да е то , НУЛА! За това уважавам Борисов.. от 2009 всеки път когато си идвам има по нещо ново.. знам ,ч е сега ще бъда плют и хулен от руските подръжници тук но това е факт и ви е се ядосвате защото знаете ,че е така .. вашта крадлива хуна нищо не умее! Разруха!
35
2
 
7
 
! Отговори
user преди 9 години
Голям цирк направиха тези циркаджии. Никой не иска да изтърве кокала. Кривата мутра (грубо е зная, но на хората им писна да ги клатят) и Мутрата няма да се разберат скоро. Жалко, че в БГ останаха само мутри.
34
1
 
8
 
! Отговори
до 50 преди 9 години
Това, което си написал е правилно, но какъв е бил преди това ББ? Тъмно неосветено минало, бързо натрупване на голям капитал, свързаност със силови групи, пазвант на ТЖ и СС II, известен с масажиране на ушите на Тато. Образование - неизвестно, учил в Симеоново, където става член на партията майка БКП. С каква трудова дейност притежава несметни богатства - това не става с административната заплата на кмет или премиер!!!
33
3
 
8
 
! Отговори
другара Тодар Живков преди 9 години
Голям зор беше да се свали едно работещо правителство,което даде глътка въздух на бизнеса.А сега какво-един месец не могат да се разберат кой да води бащина дружина.Моралистите изпоназначиха половинките се на благи държавни постове,а на публиката обясниха,че някои предизборни обещания били ,,трик,,.Ха-ха-ха....
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
г-н абсолютно никой (Радан) мечтата му е да бъде премиер бе хора! Дере земята това нахално за премиерското крисло! Господина за който никой никога в света не е чувал и не е виждал има болните амбиции да е премиер и това е очеизваждащо от държанието му като ущипана госпожичка! Та той не знае къде се намира.. онази дъщеря (кунева) на предоказан масов убиец постояно го поправя на всичките му изказвания ами той дори не знае какво да прави ..болен човек психически, г-н Никой!
31
2
 
5
 
! Отговори
ХА ХА преди 9 години
Остана ли някой, който още да не се е изакал по темата?!

Спонсорирани публикации