Експерти сигурни: В момента всички купуват гласове!

Най-активни са сегашните кметове, но търгуват и общинари
5 окт 2015 10:40,
32
Експерти сигурни: В момента всички купуват гласове!
Снимка: архив Булфото

В момента всички купуват гласове. Това обяви Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията пред Нова телевизия.

Още по темата

Вчера стана ясно, че двама души са арестувани за предизборна търговия в Горна Малина. Стефан Пастора и Златко Циганина са направили пълни самопризнания, че купуват гласове, и то не само за наближаващите избори, но и за минали години. За сегашния вот тарифата е по 100 лева на глас. Двамата предлагали 100 ромски гласа за 10 000 лева.

Тази вечер изтича мярката за задържане на двамата извършители, а утре прокуратурата трябва да внесе искане за мярка за постоянно задържане.

"Това е един от многото случаи. За последните три години това трябва да се е случило четири пъти", изчисли Безлов.

Според разследващия журналист Васил Иванов в момента гласове купуват основно сегашните кметове. "Те са спечелили пари от обществени поръчки през тези четири години и сега ще дадат една част от тях за изборите", каза той. Безлов пък допълни, че активни в търговията са и общинските съветници.

Друг разследващ журналист, Марин Николов, припомни, че схемите за купуване на гласове действат от години, но разкриването им не води до нищо.

"Имам дежа вю. Миналата година точно по това време с пасторите се случи същото нещо", каза той и допълни: "Преди 2-3 години успяхме да си купим 500 гласа във Видин. Делото още се влачи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
5
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
Изборите са ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!! Не участвайте в него !!!!
23
1
 
3
 
! Отговори
калинко преди 8 години
Отидете и вижте как герб купуват гласове в Перник,за да може техния човек Церовска да яхне Перник.Няма ли прокуратура да ги удари през крадливите ръчички,или оставят това на перничани.Ония не си играят,здраво държат винкела.
22
1
 
2
 
! Отговори
КГБ преди 8 години
До Анонимен> Всички партии купуват гласове няма изключения
21
1
 
3
 
! Отговори
ФБР преди 8 години
Ама вие от небето ли падате отидете на което и да е партийно събрание и само се заслушайте другарите какво говорят кой сколко пари колко гласа за нищо друго не се говори на събранията на всички парии и после не знаели не можело електронно гласуване дрън дрън...
20
1
 
9
 
! Отговори
Софиянец! преди 8 години
Не искаме повече Фандъкова за кмет!!!
19
1
 
5
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Вземайте им парите и си гласувайте за когото сте си решили! Само така ще се откажат,нема да им излезат сметките.Ще разберат само че са излъгани но не и о кого!!!
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Познат ми каза, в Лондон ще се открият 44 пункта за гласуване. Кой и как ще контролира вота, кой ще гарантира поне някаква обективност? Кой ще пише протоколите и брои бюлетините? И ще се обяви велика и поредна победа, пореден бой над опонентите. Герберугите ще си пишат каквото си искат което ще е нова спирала по пътя на разрухата и ограбването на България. Жалко, че сме толкова *** души, такива стадо и оставихме прости и неграмотни да стават милионери на наш гръб.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЕЗ АТАКА!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не кажете коя партия е купувала гласовете
15
2
 
8
 
! Отговори
:) преди 8 години
Не мога да повярвам, че Бочко Честния купува гласове. Това са някакви недоказани твърдения. Веднага да си смените заглавието на: "Всички (без ГЕРБ) купуват гласове. Да живей цар Бойко Великолепни!!!"
14
1
 
14
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Всичко е много просто,честните и принципни хора у нас са много малко и практически нямат влияние въху обществените процеси
13
3
 
10
 
! Отговори
Има ли смисъл гласув преди 8 години
При това положение има ли смисъл гласуването? Приложима ли е демокрацията в България, след като така лесно се нарежда парламент с престъпници и мафиоти? Бих се срамувал от самия себе си, ако участвам в това шоу гласувайки. България е окупирана от мафия и просто трябва да приемем това. Ако имате по-смислени идеи кажете. Бих се вслушал във всякакъв съвет. Не виждам изход, който го вижда да каже.
12
1
 
1
 
! Отговори
антиатака преди 8 години
До Георгиуеуе жоре колко зи са заблудил ..
11
1
 
4
 
! Отговори
ФЪлирълътъ Бунка КТБ преди 8 години
Защо при опит да се изпише КЪ ТИ БЕ Бънка се появяват звиздички?Опитъйте фсички?
10
4
 
3
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Аз им взимам парите и си гласувам за който заслужава.
9
5
 
10
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Всички партии купуват гласове без АТАКА. Единствено партия АТАКА има програма , докато на другите партии програмите им ги спускат от Американското посолство. Избиратели се купуват с парите от фондация " Америка за България".Медиите в България също са собственост на тази фондация. Аз и моето семейство също сме "купени" от идеите на Волен Сидеров. Човекът, който си призна, че си е купил чанти с книги от Москва, заслужава само адмирации. И в същото време неговите книги в България са "забранени"?
8
1
 
7
 
! Отговори
Питане преди 8 години
Защо никой не ивади списъка на кметовете от ГЕРб,БСП,СДС,ДПС които са държали парите на общините си във фалиралата банка КТБ? Защо всички си мълчите и не покажете грозното лице на диктатурата *** мутрократа буда,неговите жалки необразовани калинки малинки? Защо никой не обясни на хората,че всички техни данъци отиват за да се осигури преяждане на политическия мутократско-комунистичски-еничарски елит,който по всякакъв начин Ви отнема всичко,с повишаващи се данъци отиващи в техните бездънни гуши!!!
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изборите за кметове мафиоти не ме интересуват, но да е проклет този, който гласува на референдума за електронни избори, при които купуването на гласове ще стане само по електронен път, при който шефа ще гласува с кодовете на служителите от фирмата си и техните семейства. Проклет да е, да му изсъхне ръчичката, ако не разбере че след тая промяна изборите ще станат напълно излишни.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз и без да съм експерт, също съм сигурен в това.
5
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Цецко отдавна свърши тази работа. Сега е наистина Цецко Честния.

Спонсорирани публикации