ДПС ще се полакоми за още власт след изборите

Всички ще се изкарат победители на вота, само БСП ще сe издъни
7
ДПС ще се полакоми за още власт след изборите
Снимка: Булфото, архив

И на предстоящите местни избори отново всички ще се изкарат победители, прогнозира политологът Евгений Дайнов пред bTV.

Още по темата
Според него изключение ще направи само БСП, които "доста грозно ще се издънят".

Той смята, че след изборите ще има огромен натиск от ДПС за повече власт, защото хората на Лютви Местан ще излязат като втора политическа сила, а "разбирателството в името на Отечеството" ще е за сметка на Реформаторския блок.

Дайнов се надява, че в поне една от силно феодализираните общини, населението ще покаже, че не се състои от "крепостни селяни". По думите му "бетониращите морето и планините общини са феодализирани".

Евгений Дайнов коментира и поправките в Закона за отбраната, според които въздушното ни пространство може да бъде охранявано съвместно със съюзнически сили.

"Аз не виждам заплаха наши братя по оръжие от НАТО да ни пазят небето", каза той, но подчерта, че това не е достойно, при положение, че при много по-голяма беднотия сме поддържали военна авиация.

"Играта на Владимир Путин с руската военна кампания в Сирия не е толкова за решаването на конкретния проблем, колкото е опит за излизане от изолацията, в която попадна след събитията в Украйна", коментира политологът нападението на Русия на обекти на ИД.

"Има шанс да заговорят с него като с равен, не като с някой, който отнема парчета от други държави", посочи Дайнов.

По думите му има съществена разлика между вижданията за външната политика на Запада и в Москва – западните политици откриват и решават последователно проблемите, докато руските използват термина "увязка" (координация) т.е. за тях всичко е свързано. Според него така в Сирия се преплитат също сюжетът с Украйна и желанието Русия да покаже качествата на оръжието си.

Евгений Дайнов призова всички замесени в близкоизточния конфликт да се съберат и да стигнат до общо решение. "Не стига, че е сложно, но и всеки нов намесващ се усложнява нещата”, посочи той и даде пример с Турция, която също обстрелва цели в Сирия.

И тя, както Русия, твърди че удря джихадистите, макар и в двата случая да има данни, че приоритетни са други групировки – съответно кюрдите и по-умерената опозиция.

По отношение на навлизането на руски самолети в турското въздушно пространство, политологът посочи, че не вярва "Путин толкова глупаво да си изиграе картите с въздушни провокации”, при положение, че целта му е да бъде отново сред тези, които решават важните въпроси по света.

Според Дайнов, Европа и Америка показват "сбърканост на приоритетите”, която ги вкарва от криза в криза и подканва руския президент да ги провокира. Освен това в момента президентът на САЩ Барак Обама е в слаба позиция, защото в е в края на последния си мандат и се опитва да не завещава кризи на приемника си, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайнов отдавна стои на антибългарски и проамерикански позиции, така че не е в състояние да каже нищо ново и различно от американската пропаганда. Жалко, иначе не е глупав.
6
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
mnogo prosti hora vzemat zaplati "zaludo".na tozi,ako mu se zaplashtashe spored uma-da e umrial ot glad
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Доган А Тиквата след изборите ще дръпне още 16 милиарда заемче . На чужд гръб и сто тояги са малко .
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Дайнов се е полакомил за още пари,освен от хранилката .
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Дайнов е на хранилката . Коментарите му са подплатени с парянги . .
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
После ще видим.
1
2
 
8
 
! Отговори
Доган преди 8 години
След изборите ще проектирам още един язовир, 2 канала и три морета. Срещу скромно заплащане.

Спонсорирани публикации