Миков: Никога лявото не е било толкова слабо представено

БСП не иска да погледне проблемите в очите, заяви той
Обновена: 12 апр 2021 21:57 | 12 апр 2021 21:54, Веселина Йорданова
81

След слабия резултат на БСП на парламентарните избори продължават да валят коментари за решението на лидера на столетницата Корнелия Нинова да не подаде оставка. Тази вечер в "Денят ON AIR" отговори на някои политически въпроси в ляво даде бившият председател на партията Михаил Миков.

Дали изтича политическото време на Корнелия Нинова, Миков обясни така: "Индикациите са че нейното време продължава, но изтича подкрепата и доверието към БСП, изтичат социалистите от БСП."

Според него няма никакво намерение за промяна в стила и метода за ръководство на БСП, която все "по-малко може да убеди българския народ, че защитава лявото."

"За съжаление, БСП има няколко процеса на отлюспване на кадри на БСП, само че ако преди е имало какво да остане, то сега няма какво. Големият, тежкият проблем пред БСП е, че БСП не иска да погледне проблемите в очите, вътрешните сблъсъци са едно, оценката, която ти дава обществото, друго, и тя се видя сега, видя се и на предишни избори", допълни още Миков пред Bulgaria ON AIR.

Бившият председател на партията заяви, че резултатът от изборите за партията е доста показателен за състоянието на левицата.

"Никога лявото в България не е било толкова слабо представено в парламента и България е най- бедната страна в ЕС, където голямата част от гражданите би трябвало да осъзнаят интересите си в ляво. И, когато заявиш, че си алтернатива, би трябвало да има и резултат на изборите", каза още той.

Относно подкрепата на БСП към партията на Слави Трифонов, той загатна за някои планове.

"Партията на Нинова, в каквато все повече се превръща БСП, трудно може да даде разумни политически основания за една такава подкрепа, каквато е подкрепата към Слави Трифонов. А и очевидно има преден план и заден план на тази подкрепа", посочи Миков.

И подчерта, че на първо място БСП трябва да се върне в ляво.

"Може би е дошло време да се помисли за по-автентично ляво представителство, което да представлява интересите на хората", каза още Миков.

Относно хипотезата - ако президентът Румен Радев даде третия мандат не на БСП, а на ДБ, Миков отговори лаконично: "Той сам ще си реши, той е в деликатна ситуация заради наближаващите избори."

Според него големият въпрос е не дали ще има правителство, а какво ще е и ще даде ли спокойствие на хората.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Жалко за народа преди 3 години
Още едни летни избори и БСП ще отиде там където е заслужила да почива една столетница - на дъното. С или без Нинова.
67
0
 
0
 
! Отговори
ОЩЕ ПОМНИМ преди 3 години
БСП КОГА ЩЕ ВЪРНЕ МИЛИОНИТЕ ДЕТО БЕШЕ ВЗЕЛА АВАНСОВО ОТ СУБСИДИИТЕ.
66
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
бедният мишоК,ти не беше ли "лидер"на лявато,бойко не те ли купи с банкети и чочарки...до теб ли опряха?ти какво направи за "лявото",и защо си мислиш,че обиколилите света ни като *** българчета им деме за линиите които опитвате да ги разделяте,питат се защо не сме Народ,Държава,Дом...мишоците са за затвора...фалшиви ценности,разделителни линии"ляво","дясно,"фили","фоби"...Чиста и Свята мишоК...това е завета...да си обслужващ персонал и *** не е ценност!!!
65
0
 
2
 
! Отговори
МИШО , ПИЯН СИ ,БЕ.. преди 3 години
КОГА БСП Е БИЛА ЛЯВА ПАРТИЯ ...ХА,ХАХАААААААААА...КОЕ И Е ЛЯВОТО ,БЕ МИШО ....ХА,ХА,ХАААА??!!!АКО МИ СЛУШАШ И НА МЕНЕ ПРИКАЗКИТЕ НА 3-РАКИИ....И АЗ СЪМ ГЕНЕРАЛ!!!!!!!
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Левите милионери плачат, български сериал с неясен край. Един смс номер за подпомагане не искат ли? Да не би случайно да усетят и те кризата като слязат бентлитата и самолетите.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да видим кои са БСП, критиците нужни са но от тях никои не очаква да могат те самите да вършат работа,критиците имат друга функция и тя е да показват предимствата и недостатъците на едните и другите които могат да вършат работа и съответно ни предоставят информация за избор между тях.И БСП се справи с тази задача, изборите показват че успешно.
62
0
 
3
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
НЯМА БСП И НЯМА ЛЯВО БЕ.....!ОСТАНАХА САМО ЧЕРВЕНИТЕ ПАР ЦАЛИ НА ДРЪЖКИ ....ЗАБРАДКИТЕ И ПРАШКИТЕ.....ХАХАХАААА
61
0
 
3
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
НЯМА БСП И НЯМА ЛЯВО БЕ.....!"ЛЕВИТЕ"--НЕ ПРИВАТИЗИРАТ НАРОДНАТА СОБСТВЕНОСТ И ДЪРЖАВНИ ПАРИ!
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога пък БСП е била лява партия???
59
1
 
3
 
! Отговори
Добър ден ! преди 3 години
Не мисля , че К. Добрев , С.Станишев и този М.миков имат правото да се обаждат.Разстреляха я тази партия , като те лично я откъснаха от социалната идея и образуваха олигархични кръгове , които се въртят около всяка власт , без да има значение коя и как се казва.!
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
към к.66Става въпрос за К.Паскалев - бивш кмет 2 мандата на Благоевград и министър на благоустройството в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Понастоящем е пенсионер и без да го канят дава мнението си за настоящето и бъдещето на БКП/БСП.
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е тази партия да се саморазтури и червените милионери Свинаря, Мерджана, Дъбчо, Божинката, Пирински и дъщеря му,проф.Янаки, бившият министър на царя от Благоевград, Медузата и поне още 30 червеноглавци да си намерят друго препитание. Нищо не пречи на проф. Янаки Ст. и доц. Мишо Мъ с червения нос да отделят по-голямо внимание на научната си кариера,а на Серьожката - на кариерата си като евросоциалист.
56
0
 
5
 
! Отговори
!?! преди 3 години
Може ли да е лява партия, тази, която си прави със заеми и пари от данъците ни партийна тв, купува си служебни коли, да си вози с шофьор мазните трътки?!? Може ли да се назначат деца, внуци, че и правнуци по наследство в лява партия, все едно няма мисъл, убеждения за хората?!? БСП не е лява партия, защото в нея членуват и се ръководи от ПРИВАТИЗАТОРИ, ОЛИГАРСИ, ПОЖИЗНЕНИ БЮРОКРАТИ, СЛАГАЧИ и прочие неморални особи, мислещи само за аванта и осребрена власт. БСП е срам в този си вид за лява партия
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наздраве Мише
54
1
 
4
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
Абе Миков, и лявото ви е толкова ляво, колкото дясното на ГЕРБ и Чалгаджията ви.Все в едно комунистическо гърне пърд...еПак ще сте си о-кей ! И си го знаете!
53
4
 
4
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 3 години
КАТО ГО ВИДЯ ДА ХОДИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И ГОВОРИ ГЛУПОСТИ СЕ СРАМУВАМ ЧЕ НЯКОГА ГЛАСУВАХ ЗА НЕГО - МИКОВ ТИ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕШ НЯКАКЪВ В БСП НИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНЕШ С ТОВА ЛАЕНЕ ПО НИНОВА НАЙ МНОГО ХОРАТА ДА ТЕ НАМРАЗЯТ ПОВЕЧЕ
52
0
 
6
 
! Отговори
хората помнят преди 3 години
Лее крокодилски сълзи душманина.Напротив, като се съберат гласовете на ИТН, БСП, ДБ и Мая, които всъщност са ракови разсейки на БКП, виждаме че КН е успяла да увеличи присъствието на социалистите в НС.Периода 2019-2020 по нищо не се различава от периода 1990 - 1993. Същата какофония за да бъдат заглушени гласовете на разума.Дори резидента им, подобно на Жельо Желевите ливади поставя под въпрос развитието на България.
51
3
 
7
 
! Отговори
човек от народа преди 3 години
Корнелия има проблем и той може да бъде решен само от лекар.Предполагам този проблем се е отключил вследствие страха от прокора във връзка със злодеянията за които трябва да отговаря.
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарят Миков е прав, при неговото управление БКП беше по-добре.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое е ляво? Сексуална ориентация ли има в предвид другаря?Буржоазна номенклатура, прегърнала капитала и службогонство, иска да предстсвлява бедните работещи. Още ли си вярват, че представляват слой от обществото, извън скромния кръжок по частни интереси. Паднаха с Нинова до медийни манипулатори и политически интриганти.Няма как да представляват ляво само по инерция. Царя е гол, а на г-то чифте пищови слага. Продукта е некачествени ме те, и въпреки рекламата публиката го разбра..