Янев отговори на ГЕРБ: Правителството е непартийно, ние работим за хората

Премиерът заяви, че изборите към днешна дата са добре организирани
Обновена: 19 юни 2021 20:30 | 19 юни 2021 18:03, Веселина Йорданова
672
Янев отговори на ГЕРБ: Правителството е непартийно, ние работим за хората
Снимка: БГНЕС

Правителството е непартийно, ние работим за хората. Така премиерът Стефан Янев отговори в Поповица на обвиненията от ГЕРБ, че кабинетът води предизборна кампания и че ще подадат жалба в ЦИК.

Янев каза, че сме в предизборна кампания и като част от нормалното пилитическо говорене в кампания са възможни обвинения и жалби.

Още по темата
По отношение на организацията на изборите, той посочи, че от днешна гледна точка вотът е добре организиран. Сключен е договор за първите 9600 машини, които са на разположение, за следващите 1500 машини се подготвя решение и съответен договор, надявам се до края на следващата седмица не само да имаме договор, но по-голяма част от машините да бъдат тук, посочи той.

По повод на обвиненията, че на отговорни постове в митниците се назначават хора, извършили нарушения в миналото, премиерът заяви, че ако това се докаже, те ще бъдат отстранени незабавно. Янев посочи, че проверката срещу шефа на Националната приходна агенция още не е приключила и няма резултати.

Днес в Поповица, където има местен празник, ще се проведе национално съвещание с кметовете на кметства.

"Днес почитаме нашите мъртви, но да не забравяме и живите. Роден съм тук, но много малък съм напуснал, около 7-годишен. Спомените ми са едновременно бледи, но в същото време с топло чувство към хората, които живеят тук, към родната земя. Разбира се, имам близки, когато мога, идвам, за съжаление напоследък не особено често", сподели премиерът в отговор на въпрос на журналисти.

По думите му кметовете на малките населени места имат един основен проблем - самофинансирането.

Идеята е част от местнице данъци да бъдат на разположение на тези кметове да подобряват инфраструктурата. Кметствата са силно зависими от централизираното разпределение на бюджета и от общинските съвети и кметове да получат някакви средства, посочи служебният премиер. Той коментира, че все от някъде трябва да се започне в решаването на този проблем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


672
Още по темата: избориГЕРБСтефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
513
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебният кабинет на Радев дойде, за да направи разкрития.Всичко разкри, не разкри само:👉Какво има в плика на Пламен Узунов;👉Кой уби майор Терзиев;👉Къде е рецидивистът, на когото Стоицев от НАП е шитнал фирмата си;👉Как с държавна заплата Бойко Рашков се е сдобил с имоти за милиони;👉Съден за данъчни измами ли е новият шеф на фонд Земеделие;👉Защо служителка на Васил Божков стана шеф на кабинета на МВР-министъра;👉Блъснал ли е колоездач с колата си шефът на националното радио Балтаков и защо Бойко Рашков го прикрива;
512
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо ти повярвах,ти сам вярваш ли си?
511
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 916 000 пенсионери този хубавец спря помощите от 50 лв!_!_! Сигурно щото са богати
510
1
 
1
 
! Отговори
Гербавчо! преди 2 години
До EMIGRANTИзмий първо тоалетната и чиниите в ресторанта където работиш!
509
4
 
5
 
! Отговори
EMIGRANT преди 2 години
Понеже ни правят на ид иоти,призовавам всички нормални сънародници тук в чужбина и в България,да счупим машините!!Да видим какви ще ги дървят!!??Влез и и шибни един юмрук на комунистическата измишльотина с която смятат че в 21 век ще продължават да ни манипулират!!Пак ви призовавам,да им шчупим *** машини!!
508
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да паднат най-сетне цените на горивата и най -вече на видовете газ ?! Толкова много газ - всичкото ***-калинка газ nukae ...
507
2
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Не, не партийно, а задкулисно! БСП се излага страшно много с това правителство и за пореден път доказва неспособността си да се движи легално в политиката! Тези хора не направиха едно законно действие, изоставиха плана за възстановяване заради интригантските си амбиции, опетниха добросъвестни служители - това е мафията БСП в действие...БСП и СИЕ вън от политиката!
506
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, какво стана, имаш ли още чувството, че някой те подслушва?
505
3
 
6
 
! Отговори
само да попитам преди 2 години
На коя мутра викате "хората"?
504
3
 
12
 
! Отговори
Учител преди 2 години
По бай Тошове време имаше един от лозунгите бе :" Всичко в името на човека,всичко в името на човека ! "Дълго трълкували деца какво се крие под това,докато накрая Иванчо попитал :" Другарко,да кажа ли името на човека ?! " Ч е и вие сега работите под същия лозунг к-хе,к-хе ! Само,че си въобразявате - отъждествявате президента с ... народа ?! На какво отгоре ?! Той НИКОГА не е бил с народа сИ,НЕ Е В МОМЕРНТА И няма ДА БЪДЕ !!!
503
3
 
12
 
! Отговори
МИРИШЕ НА КАФЯВО преди 2 години
ЯНЕВ А ГА ШИ РАЗСЛЕДВАТЕ БОЙКО РАШКОВ- АМИ ТОЙ ИМАЛ НАД 5 АПАРТАМЕНТА, КЪЩИ,ВЛОГОВЕ ЗА НАД 650 000ЛВ- ВИНАГИ Е БИЛ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ ОТ КЪДЕ СА ТИЯ МИЛИОНИ...ХАЙДЕ ПО ЧЕВРОСТУ ЧЕ ЧАКАМЕ ЗА МИСТЪР МУСКУЛ И НЕГОВИЯТ НАД 1 000 000ЛВ НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ И ОФИСИ В РАЗБИТ БОРДЕЙ- ДИМЕК ШЕФЪТ НА НАП ВЪРТЯЛ КУХИ ФИРМИ....РАДЕВАТА ХУНТА ПОТЪНА В ЕДНИ КАФЕВИ РАБОУТИ.
502
1
 
17
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Всичко било надпартийно??!!Да ве а аз пък съм индианец от племето чихуа,чихуа?!Ей тея ко му неги толкова си верват,че направо не може да бъде!И понеже е надпартийно,затуй уволнихте половин България и нацвъкахте БСП,БКП,ДПС,Мутри вътре,На гъзи се БГ,персонал?!Всичко което се е докоснало даже до ГЕРБ на пънгаря,а останалото КЕЧ на Баламатума строй се и отдай чест на фат макът с големите зелени чорапи,руския Аватар,Гумен Гадев!!
501
1
 
22
 
! Отговори
hard преди 2 години
Ха, ха, Янев бил отговорил?!? . . . . .Комунист ако не лъже, не краде, не граби и не убива - не е комунист !!!
500
1
 
19
 
! Отговори
надпартийното преди 2 години
военен комунизъм!
499
2
 
14
 
! Отговори
всичко е БКП-ДС..... преди 2 години
До РАДЕВАТА ХУНТА..- това са само пребоядисани комунисти!!!
498
2
 
13
 
! Отговори
РАДЕВАТА ХУНТА преди 2 години
И СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ЯНЕВ - ЕДНО И СЪЩО!Ако няма партии - ще има Теокрация - Божие управление а не диктатура и демокрация!
497
15
 
5
 
! Отговори
стига ми тази утеха, преди 2 години
че все по рядко ми бива натрапвана мутрата на тулупа, барабар с безумните му лакърдии.
496
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правителство е всичко друго,само не е надпартийно.Правителство на комунистите и на пребоядисаните комунисти.
495
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХИБРИДЧИЦИ ЕДНИ "ВЕДНАГА ТИ ПОВЕРВАХМЕ ЯНЕВ- СЕГА АКО НЕ СИ ОТИДИТЕ ЧАКАМЕ ДА ПОСТРОИТЕ ГУЛАГ ЗА ВСИЧКИ КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С ВАС..." Защо ГУЛАГ, българските слуги на Кремъл винаги са били особено усърдни, затова не трябваше да изпращаме нашите опозиционери в ГУЛАГ, ние си имахме Белене ..... Българските комунистически сатрапи в лагерите се прочуха като по-свирепи и от тези на Сталин.
494
4
 
11
 
! Отговори
The Priest преди 2 години
До :)Чалга, а когато вожда ти обикаля с три джипа и 9 души охрана пак на Джипко ли гледате джипката? Щут 47 номер с кубинка в озъбените чалгарски мутри трябва за да се наредят нещата