Нинова пита: Колко пари има в Сребърния фонд?

Те били шансът за увеличаване на пенсиите
96
Нинова пита: Колко пари има в Сребърния фонд?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Северозападна България е най-слабо развитият и беден регион в Европа. За такива региони трябва целенасочена политика и специални мерки“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на конференция в Монтана – „Северозападен регион – проблеми и предизвикателства, проекти и решения“.

Форумът е организиран от БСП и лектори са от кандидатдепутатите на партията от листите в петте области в Северозападна България - Видин, Враца, Монтана, Ловеч , Плевен. В експертния панел на конференцията се засегнаха конкретни проекти свързани със Северозапада - стратегическите трансгранични проекти, Инвестиционния фонд за Северозапада, газификацията на региона, социалният проект „Вярвам в теб“.

Нинова припомни, че БСП е подготвила Закон за северозапада.

„Ще внесем закона в първите дни на парламента. Най-големият проблем тук е бедността. Средните доходи в Северозападна България са най-ниски в цялата страна. Над 55 % живеят в материални лишения. Младите напускат. Остават възрастните с ниски пенсии. Наш първи приоритет е борбата с бедността и неравенствата. Преизчисляване на пенсиите е единственият начин те да бъдат чувствително повишени“, заяви Корнелия Нинова.

„Имаме искане към служебното правителство и въпрос към другите партии. Искаме служебното правителство да изнесе информация има ли пари в Сребърния фонд и колко са те? По официални данни трябва да са 3 млрд. и 200 млн. Сребърният фонд беше създаден от БСП. В него влизат по закон приходите от концесии и приватизация. Тези пари могат да се използват само за едно единствено нещо - пенсии. Настояваме да отидат по предназначение. Към другите партии: Откъде виждат финансиране за преизчисляване на пенсиите? Каква е политиката им за увеличаване на доходите на най-засегнатата и бедна група в България-пенсионерите?“, коментира още тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
1
 
! Отговори
КруелаДевил преди 2 години
- Кой ще ми даде париий? Аз питам - кой ще ми даде париии!?- Е, нали вече ти дадох, *** другарко!? Наш Иван нали ти хариза цяло предприятие, *** неблагодарнице! - рече Решетников
77
1
 
1
 
! Отговори
Червени вампири преди 2 години
Комунистите, които за 32 год. фалираха България 2 пъти, обезцениха лева 1000 пъти и направиха заплатите 5 долара, сега имат наглостта да питат, защо сме били с най-ниски доходи в ЕС. Ами заради вас бе другарю Рашков! Когато ние сваляхме комунистите, вие ги крепяхте на власт, за да могат да продължат да крадат и вредят! Ей такива като вяс искаха "танковете да дойдат"!Но,както е известно - комунист срама няма! Готов е ден и нощ да лъже и ***,само и само да се докопа до вашите пари и да ги опука!
76
1
 
7
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИ КАХЪРИ преди 2 години
ТАЯ ЛЕЛЯ НЕ СПРЯ ДА СЕ КАХЪРИ ГЛАВНО ЗА ПАРИ СА НЕЙНИТЕ КАХЪРИ..ЗА ТЕХНОИНПЕКС И КОЗИЧКИТЕ НА БАБА ДОРА..
75
1
 
6
 
! Отговори
Вуте отговаря преди 2 години
30 сребърника.
74
13
 
4
 
! Отговори
Дърт преди 2 години
Как къде? Една част е в Банкя. Приходи няма . защото за концесиите уж не плащат.
73
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая иска и сребърния фонд да изпапка.
72
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** кога ше върнеш парите от Техноимпекс ***?
71
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ опразниха Сребърния фонд още през 2009-2010 години и не само него.
70
6
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Нали Ананиев каза,че Сребърния фонд не е пипане ***!Кого питаш сега мари жено врачанска.Майко мила тая каква интриганти а е или е превъртяла и не знае какво говори
69
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищова, стига с този сребърен фонд. От 10 години искаш да го опразниш, както другарЕте опразниха пенсионния фонд на България, с авоари от 1889 година...не ти ли стигнаха външнотърговските дружества? Дори лакомията на олигарсите, ДС другарите и бесеперастите трябва да има граница...ама явно няма. Пример Нищова, Милиончева и СтаниГей, Баневи, Стойкови, арабаджиеви, Бойкикеви, Бобокови, Черепови, Гномови, Рашкови, Радеви....и т.н.
68
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На предните избори не излязох, но като гледам тук какви пари се пръскат от ГЕРБ за *** - задължително ще изляза да гласувам срещу Мутрите!
67
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сребърния фонд, заедно със златния се преместиха в шкафчето на Бойко Българоyбиец!
66
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сребърният фонд е създаден от БСП с цел крадене на пари. И тъй-като 12 години не са били на власт Нинова днес си иска дивидентите.
65
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЩО ПИТА- НЕЩО ЗА ТЕХНОИНПЕКС ДА РЕЧЕ
64
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как мазно мазно се усмихва и протяга ръчище да заграби още и още, все ненаяла са тъЗ, иначе партията им дъжи милиони и не си ги плаща
63
2
 
20
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Малко ли са Ви парите от Европа? Сега ще опоскате и сребърният фонд. След всяко управление на БСП, държавата е фалирала, а олигарсите се множът.
62
1
 
25
 
! Отговори
отговорче преди 2 години
колкото и да има , няма да се докопаш до тях , импексовааааа .
61
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко пари има в КТБ след като управлявахте.
60
3
 
31
 
! Отговори
хахаа преди 2 години
Ко няма да е вяла, знае, че и пада главата след изборите, щото не влизат. Довииждаанее!
59
3
 
38
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Корнелия,...много вял поздрава.Я вдигни смело ръката,свии юмрука.Какъв е този мижав поздрав.Вземи се в ръце.Вдъхни малко оптимизъм на пенсионерите.Дай две ,три мазни лъжи.Те вярват на всичко,и ти го знаеш.В България който е злагал на простотията,винаги е печелил.Я виж ИТН. Хем нищо не правят,хем нищо не могат,а вече са пред БСП.