Пеканов: Не бих участвал в проекта на Василев и Петков

Работим по изготвянето на мерки срещу инфлацията и скока на цените
23 сеп 2021 11:12,
25
Пеканов: Не бих участвал в проекта на Василев и Петков
Снимка: БГНЕС

„Не бих проявил интерес да участвам в проекта на Кирил Петков и Асен Василев“, заяви в ефира на Нова тв вицепремиерът Атанас Пеканов.

„Не сме говорили по този въпрос до момента. Считам, че най-важното са програмата и политиките за хората. Визиите ни според мен не съвпадат изцяло. Моето виждане е, че в момента живеем във време на доста сериозни интервенции в икономическия живот. Т.е. политиките на по-лекия икономически либерализъм на 90-те години, както и антикорупционната реторика не са достатъчни, за да тръгне страната ни по нов икономически път. В този смисъл може би визиите ни съвпадат”, коментира той.

Още по темата
Пеканов поясни, че в момента правителството изготвя конкретни мерки за борба с инфлацията и драстичния скок на цените.

„Инфлацията е негативен фактор, но е нещо очаквано във времена на много силен икономически растеж и ниска безработица. Реално тя е страничният ефект от икономическото възстановяване. Големият фактор за нея е не само това възстановяване, но и притеснителите тенденции на световните пазари на енергетика. Такова поскъпване на тока има не само в България, но и в цяла Европа”, коментира вицепремиерът.

Той подкрепя идеята за помощи и компенсации за бизнеса. А в момента се търси начин, по който да се помогне на ощетените.

„Мерките срещу корупцията са важни. Трябва да правим много повече и в сферата на върховенството на закона. Но това не е достатъчно, за да гарантираме, че няма да продължаваме да сме последни в Европа, да имаме ниски заплати и нисък стандарт на живот”, заключи Пеканов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинявам се: текста да се чете: на университетите ВТУ или в Русе.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно г-н Пеканов не е завършил Икономика в Харвард, а е кадър на ЮЗУ или на университетите ЮЗУ или в Русе.От написаното излиза, че най-голяма инфлация има в етап на силен икономически растеж. Аз си спомням, че през 1991-92 г. месечната ми заплата скочи от 2500 лв на 12000, сетне на 15 хил.лв, а 1 $ беше 1000, впоследствие 3000 лв.
22
2
 
12
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
Цитирам "Инфлацията е негативен фактор, но е нещо очаквано във времена на много силен икономически растеж и ниска безработица."Пълни глупости и стъкмистика.
21
2
 
5
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
ПЛАНА ЗА РАЗВИТИЕ , НЯМА ДА БЪДЕ ПРИЕТ ...ДОКАТО НЯМА ЯСНОТА ПО ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДИРЕКТИВИТЕ НА ЕС, ЗА "ВРЕДНИТЕ ЕМИСИИ" , ЗАЩОТО БРЮКСЕЛ НИ ПОЗНАВА ЧУДЕСНО , КАК ХИТРУВАМЕ И ЛЪЖЕМ ..."НА АНГРО".... И НЕ САМО ТОВА....ИМА МАСА ТОЧКИ ОТ ТОЗИ ПЛАН ---ЗАМЕТЕНИ ПОД КИЛИМА ОЩЕ ОТ ПРЕДИ ГЕРБ И СЕРГО....ИГРАТА ВЕЧЕ , ЩЕ Е ГРУБА И БЕЗМИЛОСТНА!!!
20
1
 
6
 
! Отговори
АБЕ , СМОТАНЯЦИ... преди 2 години
...КОРУПЦИЯТА В БИЗНЕСА СИ ИМА ИМЕ ----КАЗВА СЕ "РАБАТ" ЗА ТОЗИ КОЙТО КУПУВА ИЛИ ЗА ПОСРЕДНИКА.....БЕЗ ТОВА НЕ МОЖЕ!!!!---САМО ПРИ Т.ЖИВКОВ , Т.Н. "РАБАТ"-а СЕ ВПИСВАШЕ В ПРОТОКОЛА НА ПОКУПКО-ПРОДАЖБАТА И ВЛИЗАШЕ В КАСИТЕ НА ЦК/БКП!ДНЕС---ОТСТЪПКИТЕ/рабат-а/ СЕ ПРИБИРАТ ОТ МИНИСТРИТЕ , ПАРТИЙНИТЕ ВЕЛМОЖИ.....РАЗНИ ,ЧЕРЕПИ ,БОБОКОВЦИ , КИРЕ -КАНАДЕЦО , КОКОРЧО И ПР...... !ДА НЕ МИСЛИТЕ , ЧЕ КИРЧО И КОКОРЧО НЕ СА СИ ГУШНАЛИ ПАРИ ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕЛ-АВТОМОБИЛИТЕ, ЩОТО СА... "ПОЧТЕННИ"?!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Профила на този отговаря на профила на кирцата и цъклю. Да ама не! Той не ще при тях. Или те не го искат. Нещо се мъти тука. Но ще излезе наяве!
18
3
 
5
 
! Отговори
.... преди 2 години
Освен написаното в статията, той е коментирал и притесненията си за Плана за възстановяване, предвид реакцията на Брюксел: "Доста твърд тон срещаме. Те явно не разбират, че е доста странно, ако най-бедната страна не получи тези пари, когато най-много се нуждае от това".Разбират "те", разбират.Просто по този начин ще ни мачкат, за да отстъпим за Северна Македония.
17
3
 
16
 
! Отговори
Златко преди 2 години
Кой нормален човек би участвал в политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев, като зад него прозира финансиране от олигарха Иво Прокопиев?!?
16
14
 
5
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Това момченце да си ходи там от където е дошло. Неговата експертна им-потентност е очевидна.
15
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досието на Пеканов е най-чисто - млад, но много улегнал и съвестен. Докато Киро и Асен се провалиха още преди да влязат в политиката...а щом започнаха да размахват най-нагло слогъна за "почтенност" значи яко са затънали в политическата кал !
14
3
 
16
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Това не беше ли ония, който искаше да извади Метрото от евросредствата ? Който разправяше на софиянци,че "безплатен" обяд нямало, и трябваше да му се обяснява, че София произвежда 40% от БВП на България ? Икономиката пред колапс, особено енергоемките предприятия, но този с гордост ни разправя ,какъв икономически ръст сме имал! Покрай Радев всеки се научи да шмекерува!
13
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пеканов го харесвам най-много. Сериозен, ерудиран, върши си работата без много фойерверки и без да се навира в медийното пространство и да се хвали. Явно политиката не е неговата писта / надявам се, само за сега.
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корупцията никога и никъде не е била спирана... Даже в болшинството случаи е създавала работни места... Така, че това, което непрекъснато го говорят множество политици е само прах в очите на хората...
11
4
 
8
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Този е резерва. Тоя път са решили с цената на всичко да вземат властта. Наредили са харвардци и йейлци по един, по двама и ще ги харчат през три месеца докато свършат. И като свършат започна въоръжената борба. Зер власт с кръв се взема....
10
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами човека е прав, ама какво прави под крилото на Фигуранта, който смята, че като размаха юмрук и мутрите ще изчезнат, а България ще се отлепи от последното място. Вместо това сега при едноличното управление на Радев страната ни стана последна и по други показатели - по ваксиниране на населението, по смъртност от COVID, по поскъпване цената на тока, по генерали във властта на глава от населението, по честота на избори за година, по най-скъпи избори за всички времена !!!
9
10
 
11
 
! Отговори
Ха,ха,ха,ха.... преди 2 години
Най- после един умен у това "СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО"....ама сигурно ще го уволнят...ХАХАХА.
8
1
 
5
 
! Отговори
Все някой преди 2 години
Трябва да е на последно място в Европа. Лошото е, когато няма акъл да се възползва от това.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прогледна вече! България е точно толкова корумпирана колкото и Германия, но като отчетем богатството на обществото и индустриалното развитие. Антикорупционните риторики могат да спестят на ЕС някой лев или да ни спрат за шенген и еврото където просто не ни желаят. Но е необходима ссилна намеса в икономиката и протекционизъм на макс предвид манипулирания капитализъм днес /лихвите и печатането пари/. Либерална политика днес е нищоправене и ще се наденем яко на еко и финансов протекционизъм на ЕС.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бе Пекан, Кирчо и Кокорчо ще спасят България.
5
1
 
11
 
! Отговори
Data преди 2 години
Добре де , защо никой не си признае че 90 % от коупцията е пряко свързана с ниските доходи у нас и е невъзможно да бъде решена през съдебната система ?