Българите зад граница ще гласуват в 70 държави

Автоматично ще бъдат открити 672 секции
26 сеп 2021 22:30, Нели Христова
22
Българите зад граница ще гласуват в 70 държави
Снимка: БГНЕС

За изборите 2 в 1 през ноември, българите зад граница ще гласуват в близо 70 държави. 672 са секциите, които ще бъдат автоматично открити, защото в тях на предишните избори са гласували над 100 души, съобщи bTV.

За сравнение, на вота пред юли секциите с толкова избиратели бяха 535.

Осем от общо 128 държави, в които провеждането на национални избори подлежи на разрешителен режим, са дали съгласието си нашите сънародници да упражнят правото си на глас. Това са Австрия, Великобритания, Молдова, Словакия, Словения, Турция, Франция и Южна Африка. Информирали сме още 36 държави, които са с уведомителен режим, посочиха от външно министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една обща секция ,,чужбина,, с общо 5 депутата и толкова .
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срамота са тия секции в чужбина. Данъци не плащат в България, а се чудят защо пейките в градинките били ,,стари,,.
14
0
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Я виж ти. Пращал бил пари. И какво гарантира,че тия пари не са в буркани. Близките ви лежат като воденичен камък на шията на социалната ни система . А ние идвате тук само да ви лекуват без пари и когато трябва да ви поставят някоя пломба . Какво общо имате с изборите при това положение. Хрантутници.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е тия българи да гласуват в една обща секция,,чужбина,. Така се създават предпоставки за манипулации. Които впрочем наблюдавахме на последните избори. Какви са тези 70 секцийки .
12
3
 
7
 
! Отговори
ДААА.. преди 2 години
МНОГО СМЕ КОИТО НЕ ИСКАМЕ ДА СЕ ГЛАСУВА В ЧУЖБИНА ВСИЧКИТЕ НИ ПОЗНАТИ НЯМАТ НАМЕРЕНИЯ ДА СЕ ВРЪЩАТ И ГЛАСУВАТ КАКВОТО ИМ КАЖАТ ОТ Б-Я ЗАЩОТО ТОЛКОВА ГИ ИНТЕРЕСУВА ТЕ СА СЕ УСТРОЕЛИ И НЕ ИМ ПУКА ЗА Б-Я НЕ ИСКАМЕ ГЛАСОВЕТЕ НА ТЕЗИ КОИТО СА В ЧУЖБИНА АКО ТОЛКОВА МИЛЕЯТ ЗА Б-Я ДА СЕ ВЪРНАТ И ДА ГЛАСУВАТ ТУК - АКО НЯКОЙ ПОЛИТИК ПРЕДЛОЖИ ТАКЪВ ЗАКОН ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА НЕГО
11
1
 
4
 
! Отговори
Хохо преди 2 години
БГ порнография по български .
10
2
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Аз в изборния ден смятам да кръшна. Ще ида да пусна вот в шyндaтa на комшийката Сийка а на жената ще кажа че съм гласувал за промяна
9
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Българите откриха бъг в Демокрацията - изборите...
8
5
 
11
 
! Отговори
Голимия преди 2 години
До fs... Спокойно българите в чужбина няма да могат да ти определят съдбата в България... Достатъчно *** има,които ще се продадът и ,ще ти определят "хубавата" съдба в България. И после ***,ще плачеш за чужбина... Като повечето нашенци плюещи, ама тихичко се надяват за чужбина...
7
9
 
9
 
! Отговори
!! преди 2 години
До Наблюдател... Хората ,които сме в чужбина пращаме пари и плащаме в пъти повече данъци в България ,от хората във България !Но нищо, ***... Хубавците за 50 лв или 2 кебапчета, които изобщо не плащат данъци, ще ти определят съдбата.
6
2
 
6
 
! Отговори
естествен подбор преди 2 години
До НаблюдателОбщия брой гласували в чужбина на последните избори е 170 835. Не мисля че това е някакво число което може да промени каквото и да е при нормална изборателна активност.Много от тези хора се връщат редовно или изпращат средства.Не е това проблема, ама е добра димка явно
5
10
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Те не трябва да имат право на глас защото са емигранти, не плащат данъци тук и още поввече НЕ желая хора с двойно гражданство да ми определят живота тук в родината .
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дeca Пpocтaкеca вчера ни лъжеше, че изборните секции в чужбина щели да бъдат по малко отколкото по техния изборен закон с ограничения за страни извън ЕС.Дoлнa, пoдлa, гнycна ГEPБepcкa твap, e тaзu мъpшaва лъжкuня!
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес имаше избори в Германия,някой да е чул хилядите немски пенсионери в България да са гласували някъде?Много са назад немците ,а я виж ние българите колко сме напреднали ,ако на Антарктида беше отишъл нашият ,,учен"Пимпирев и там изборна секция щяхме да открием!
2
5
 
8
 
! Отговори
гого преди 2 години
Българинът всеки три месеца си сменя идеите и желанията, първо иска да гласува с машини и електронно, после се объща против това. Първо иска да се даде право и възможност на всички, заминали за Нова Зеландия, Патагония и Сандвичевите острови да им се занесе на крака избирателна секция, а след 2 месеца започва да смята това за лоша идея. До преди да влезем в Европейският съюз мечтаеше за него, а сега мърмори и недоволства, иска само парите, но ъкъла и контрола не
1
9
 
13
 
! Отговори
fs преди 2 години
Излишно харчене на пари, за да може хора, които плащат данъци в чужди държави да ми определят на мен как да живея и кой да ме управлява. Гласуването извън границите на Република България трябва да бъде забранено веднъж завинаги.