Йотова: Не мисля, че БСП ще имат и друга кандидатпрезидентска двойка

Тя и Радев не се "чувстват безалтернативни"
28 сеп 2021 19:09, Нели Христова
57
Йотова: Не мисля, че БСП ще имат и друга кандидатпрезидентска двойка
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че БСП ще имат и друга кандидатпрезидентска двойка. Това заяви пред bTV вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Познавам добре устава на БСП. Има процедури, които трябва да бъдат минати. Преди всичко аз съм изключително благодарна на българските социалисти, на хора с ляво мислене. Тази подкрепа се заявява ежедневно и най-вече снощи”, добави Йотова.

По думите й цялото това търсене на конфронтация се прави умишлено.

„Аз съм представител на БСП, на хората с леви идеи и никога няма да се откажа от това. Да се вбива клин между левицата и социалистите е мероприятие, обречено на неуспех”, подчерта тя.

Във връзка с предизвикателството, което президентът Радев хвърли в понеделник към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, призовавайки го да се кандидатира за президент, Йотова заяви, че ако тя лично трябва да решава в такава ситуация, може би е редно председателят на една партия да излъчи себе си и да поеме цялата отговорност. „Така направи Първанов през 2001 г. в една далеч не по-лека ситуация”, припомни тя.

Вицепрезидентът каза още, че с Радев не се чувстват безалтернативни. „Не подценяваме никой. Уважавам всеки, който се е нагърбил с това да се кандидатура, това означава отговорност”, добави тя.

По отношение на Инициативния комитет, който издига кандидатурата им за втори мандат, Йотова каза, че в началото заедно с Радев е трябвало да се обърнат към всички, които са били в Инициативния им комитет през 2016 г. „Беше редно да ги издирим, да ги попитаме дали продължават да стоят зад нас. Разочаровани нямаше. Имаше такива, които чисто физически не можеха да влязат в него.

Имаше много хора, които ни се обаждаха с желание да влязат в инициативния ни комитет. Имаше и такива, които казваха, че са зад нас, но службата им не го позволява.

Не се отричам от думите си, че това е цветът на нацията. Това са хора, които уважават себе си, имат смелостта да застанат явно зад подкрепата на една кандидатпрезидентска двойка”, заяви Йотова.

Що се отнася до коментара на Десислава Атанасова, че в инициативния комитет, който издигна кандидатурите ни, има бивши членове на ДС, Йотова заяви, че самата Атанасова трябва да се обърне към тези хора лично.

„Защото според мен това е достойното отношение. Ние уважаваме всички хора, които са в нашия инициативен комитет, който между другото остава отворен, тъй като той продължава да има една формална регистрация в страната - в Избирателна комисия, но той си има и своите регионални структури. Така че има още много хора, които биха искали да видят имената си в инициативния комитет за наша подкрепа.

Госпожа Атанасова, има, разбира се, право на мнение, все пак ние живеем в демократична държава. Но нека госпожа Атанасова да се изправи срещу тези български граждани и да им каже: ти не заслужаваш да влизаш в политиката, защото ти си доносник”, допълни Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО ТУК САМО ЛУНА СИ Е ПЕЧЕЛИЛА ПАРИТЕ САМА- Я ДА ВИДИМ ОСТАНАЛИТЕ- САШО АПАШО- ИЗТОЧИЛ КРЕМИКОВЦИ И ЦСКА- СЛЕД НЕГО ПОГРОМ, РАДЕВ КРЕМЪЛСКИ, МАЛИНОВ С ПУТИНОВ МЕДАЛ ЗА ВЯРНОСТ КЪМ КРЕМЪЛ- САМО ЛУНА Е ДОБЛЕСТНАТА ДО ТУК, НА ФОНА НА ТИЯ КРАДЦИ ТЯ Е НАЙ ДОСТОЙНАТА.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Котва била "представител на БСП" - президентската институция, не беше ли надпартийна?
39
0
 
10
 
! Отговори
G. O. преди 2 години
България няма нужда от вицепрезидент, защото е много бедна държава.Няма да има пак късмет за чудесния държавен кокал. До тук с народните милиони, воаяжи и прерогативи. Когато започна работа в телевизията, я назначиха по петолъчката.
38
1
 
10
 
! Отговори
Миро преди 2 години
До 39 Много нагла беше?!Не беше,тя винаги е била нагла,от 30 год.е в политиката и винаги е била такава,даже като депутат беше още по-нагла.Това обаче не те оправдава да не гласуваш,защото така подаряваш гласове на такива като тази,и нямаш право да изказваш мнение-който не гласува трябва да приема нещата такива каквито са и да мълчи
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много нагла беше по БТВ.отказа ме да гласувам изобщо
36
0
 
12
 
! Отговори
Явор преди 2 години
До 24 Жорж Комисията по досиетата осветли много ченгета но ти казваш като всички негодници на черното-бяло.Радев нищо не е осветили, омразата им към Борисов освети Радев ,че е слуга на ДС,олигарси,доносници и всичкия слугинаж на тия които направиха партии да сменят някакъв си ,,модел".Така действат всички долни *** ,които нямат потенциал да управляват но умеят да властват
35
0
 
5
 
! Отговори
Крадец лъжец преди 2 години
Социалистите не са добре въобще по цял ден седът затворени все едно са в затвора и четът книги стари от 10 век и си мислят че са професори и че са много умни и че могат нещо да правят като прочетът една книга им одва самочуствието че са грамотни и всичко знаят недосагаеми.крепостни селянили са в феодална система ли живеят.много са мързеливи и затва българия ще изчезне.
34
1
 
11
 
! Отговори
до Илчо преди 2 години
Те го и постигнаха.По тяхно време за телефон съм чакал 7 години и половина.Кола и жилище въобще не купих.Така,че сега ми се иска не Борисов , а Пиночет да дойде на власт!
33
3
 
13
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Тази и сестра и са отвратителни Пр...Ос -та..-ке....-си.Не социалистки а истински комунистки от Сливница. Абсолютно са си паднали с Прецеденто.Тя сега е мълчалива,но когато беше депутатка ,лъска шест цялата и простотия и злоба,абе най- подходящата за Руньо
32
1
 
8
 
! Отговори
Мършак преди 2 години
Пазете се българи комунистите може да ви слагат новичок или радио активно вещество от 80години на миналия век и да ви тровят.не се хващаите да работите за комунист ще станете още по бедни и мизерни и може да умрете.няма да забогатеете никога ще омършавеете и ще се разболеете.те не могат да работат с хора те са биваци лъжат хората в очите и ги крадът.това са *** които ги мързи да работят и искат да лапат на готово.убиици рецедивисти наркодилъри няма оправия.
31
4
 
2
 
! Отговори
Така е! преди 2 години
По послушен и изпълнителен от РР няма,нее имало и няма и да има!Въобще не ви трябва да търсите друг.
30
2
 
8
 
! Отговори
Строител преди 2 години
Ако работиш при комунистоте.трябва да имаш очи и на гърба че може да ти сложат в храната или водата новичок да те натровят аз за тва не се занимавам с комонисти.ако искат 3500л.заплата да ми дават,това са опасни хора не бива шега с тях,комунистите не разбират от маитап и базици.експлоатират хората и ги интересуват само парите и личните интереси.не държат на хората които ги иважават и работят за тях.всичко е въпрос на интереси.за тва с комунисти никога повече.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От БСП-КН са готови с президентската двойка: Нинова- проф.Р.Гечев. Преди вторият беше Симов, но той си изгърмя патроните.
28
2
 
8
 
! Отговори
Илиян преди 2 години
Герб може да направи работното време в българия на 4 часа.така работната седмица ще стане 20 часа.така ще привлече чужди инвестиции.и ще се отворят нови работни места и повече чужденци ще си търсят работа в българия и парите ще се въртят.вдига се минималната заплата и цените се фиксират на тока и на хранителните продукти.няма да сте роби българи да работите на 8\12 часа.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Илчо Близо си до истината. Това с минималната заплата го остави. Минималната заплата не е критерий за нивото на икономиката. *** искат всички да са бедни и неуки, защото тогава червените им идеи вървят. Един *** и беден човек можеш лесно да го убедиш в съществуването на утопия и как разбираш ли за бедността му са виновни други.
26
1
 
9
 
! Отговори
Илчо преди 2 години
Комунистите искат нарочно да сме бедни.да ни държат бедни да не можеме да се развиеме.нарочно държът минималната заплата толкова ниска да умираме от глад и да мизерстваме,със сътворените и измислени от тях кризи пропаганда и популизъм.защото ако вдигнат заплатите ще фалират защото повечето от тях имат заводи и ако направят минималната заплата 1500л.няма как да плащат и фалит.лъжат хората и крадът и с газъси,като отнемат вниманието на хората от проблемите.
25
1
 
12
 
! Отговори
Хак да им е! преди 2 години
Нинова заложи авторитета си и вместо да издигнат кандидатура от БСП, гласуваха за неблагодарния кариерист Радев.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Социалистите от русия ги е страх да вдигнат минималната заплата на 760.нямат сърце,нямат политики нямат основа нямат философия.герб може да направи минималната веднага 1000 лева,и на третата годима да достигне 1500л.до 5 години може да ви направи наи богата държава в европеиският съюз.тази е остаряла философия закърняла за изостанали хора.философията на маркс ли е марк твен ли е наи продаваната книга в света бля бля.оня автора си е напълнил джоба от такива като вас.това е невъзможно нереално.
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и Йотова ИЗИГРАХА най-нагло Нинова и социалистите в БСП!!!
22
1
 
13
 
! Отговори
Жорж преди 2 години
Комисията за досиетата за 25 години не можа да освети гадовете от ДС ама Радев ги изкара на светло! Българино не ме гледай умно! ВИЖ ГИ!!!