След изборите: Нито Радев, нито Борисов ще ни управляват

Младите анализатори за изборите: От банална кампания до гладиаторска битка
12 окт 2021 20:06, Анисия Иванова
120
След изборите: Нито Радев, нито Борисов ще ни управляват
Снимка: БГНЕС

Без значение дали ноември ще бъде май, търси се всъщност наследник на Борисов. Това е обобщението на Калоян Велчев. Той напомня: какъвто и да е изходът от изборите, нито Радев, нито Борисов ще ни управляват.

Изводите са от новия формат на "Галъп интернешънъл болкан" – агенцията се допитва до млади изследователи за анализи за бъдещата политическа битка за избор на парламент и президент. Много от младите политолози и социолози са все по-често са на телевизионния екран. Проучването е публикувано на страницата на "Галъп".

Мненията за предстоящата кампания са полярни: от гладиаторска битка, както я нарича Дария-Лора Дачева, до срамежлива кампания – както я определя социологът Юлиана Гальова.

Още по темата

Залогът на парламентарните избори пък е какъв процент ще постигне формацията на Василев и Петков, казва още Теодора Йовчева. Те могат да се окажат в позицията на king makers. Влогърката Флора Стратиева обаче вижда и уникален шанс за „партиите на статуквото“.

Тази кампания ще е сива и тягостна и ще се води с неохота. Тя ще падне в сянката на надпреварата за президент, допуска Марио Русинов. Че президентската кампания може да потопи парламентарната, пише и Марая Цветкова. Атанас Радев напомня също, че България и бездруго е в перманентна кампания. Иван-Асен Иванов дори нарича предстоящата кампания банална.

Иванов пише още: "Предстоят ни поредните избори, при които за слабите оценки на политиците, поправителен изпит ще трябва да държат гражданите. Тази злощастна размяна на ролите, диктувана от неадекватността на повечето партийни сили, е основният генератор за отчуждаването и отегчаването на избирателите от политическия процес у нас“.

На противоположно мнение е Лидия Даскалова: очаквам да бъдем свидетели на най-яростната предизборна кампания от всички, провели се през тази година. Яница Петкова пък директно обобщава: 1. Всички участници ще твърдят, че ще водят по-скоро положителна кампания. 2. Всички участници ще водят отрицателна кампания.

 


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
53
 
44
 
! Отговори
Потен преди 2 години
Радев президент!
85
29
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рундю се изтича в канала. Някой да пусне водата.
84
83
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Р Радев -президент !
83
31
 
60
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Голяма новина! Та Нинова още в началото на "протестите си" заяви, че поне Бойко щял да си отиде! А че Радев няма да го бъде е естествено, но БСП+Задкулисието не се "предават" - нямало да го бъде Радев, АМА и Бойко нямало да го бъде - нищо, че той сам реши да се посвети на партията си /или може би и това е под нареждане на Задкулисието, при вида на толкова уверената Нинова!/...Простотия до шия!...Срам и Позор за всички ни с такива "политици" и "полит." коментари! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
82
34
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма е вероятността Герб да управляват в коалиция ... Слави и Мая заминават в канала, SpongeBob държи фронта, но това е херметически затворена секта. Още - повече това ще е последния шанс на Герб.
81
29
 
42
 
! Отговори
Калина преди 2 години
корабът на радеф заседна и няма кой да го извади, чака урагана или Путин да го извади
80
24
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друго си е 27 стари ченгета от ДС да са в инициат. комитет, сигурно и ясно става кой измисля юмручето и кой е сценаристът. ИТН подкрепа също разединителя, значи това са и техните сценаристи. Гответе сеза черен комунизъм, репресии, политически затвори с милиардера Ръшков
79
29
 
43
 
! Отговори
Тоз пък! преди 2 години
До Анонимен Изгладеният мозък на Радев още не иска да проумее, че има насреща си професор от Софийския университет, а не тартор на футболна агитка!
78
27
 
43
 
! Отговори
Чума червена преди 2 години
До Инженерка: През 2016 г. хората в България не знаеха почти нищо за Радев. Сега положението е съвсем друго, защото този човек си показа истинското лице а то не е никак приятно. Освен, че е политически неграмотен се оказа, че е и политически некоректен. Той е символ на това, което не трябва да прави никой президент. Радев е срам и позор за институцията Президентство, заедно с безличната Йотова.
77
52
 
33
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
СТИГА МАНИПУЛАЦИИ- РАДЕВ ИМА ЗАКОННОТО ПРАВО НА ВТОРИ МАНДАТ , ИМА ПОДКРЕПА И ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИ. ОТ ПРЕТЕНДЕНТИТЕ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ЗАДАЧИ У НАС И ПРЕД СВЕТА, КАКТО РУМЕН РАДЕВ
76
32
 
24
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Анонименпреди 2 часаПравилно, ако Радев спечели в близките години ще ни управлява ДС и Кремъл.Дали този е наивник, или *** на Козяк 16?
75
6
 
24
 
! Отговори
А преди 2 години
защо някой мисли, че изборите ще доведат до създаване на ново правителство..
74
36
 
62
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ще го търсите БойкоСлед нова година!!!
73
25
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Младитекс социолози са точно като младите радевци.В главите им е пълен бъркоч-много приказки нищо казано.Обаче заглавието гръмко
72
32
 
65
 
! Отговори
Радеф за смях... преди 2 години
Питали проф. Герджиков : Професоре, ще излезете ли на диспут с г-н Радев ? На което професорът отговорил : " Разбира се , с удоволствие ще се изправя в интелектуален дуел с г- Радев ! Но като гледам, той е без оръжие."
71
54
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До фактГерджиков е много бледа личност, въпреки научните си постижения по Аристотел. Лош избор на ГЕРБ. Нямат си кадри и това е. А една част от привържениците му са от средите на разпадналото се безславно СДС. А то влачи след себе си и други разпади!
70
34
 
71
 
! Отговори
факт преди 2 години
В инициативния комитет на Радев има 27 агенти на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ! Председател е Ана Заркова - дъщеря на генерала от ДС Леонид Кацамунски. Така, че президентските избори са: Радев и неговата шайка от ДС срещу народа в лицето на Анастас Герджиков.
69
21
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно, ако Радев спечели в близките години ще ни управлява ДС и Кремъл.
68
33
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПО-ИНТЕРЕСНОТО Е, ЧЕ ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ КОИТО СА ПРАВИЛИ ДАЛАВЕРИ И ИЗБЯГАХА В ЧУЖБИНА ЩЕ БЪДАТ ВЪРНАТИ ОТ ТАМ И СЪДЕНИ. СТАВА ДУМА ЗА НОРМАЛНИ ДЪРЖАВИ КАТО ЗАПАДНА ЕВРОПА И САЩ. АКО НЯКОЙ Е ИЗБЯГАЛ В КНДР ИЛИ РУСИЯ МОЖЕ ДА СИ ГО ЗАДЪРЖАТ.
67
17
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано зеленият чорап не ми развали празника на новата година