Асен Василев: Влизаме в състезанието, за да сме първи

Не ме блазни позицията на министър-председател, заяви той
13 окт 2021 10:15, Ния Христова
290
 
От партията "Продължаваме промяната" имат готовност да бъдат първа политическа сила. Приоритетите на коалицията ще вклюват спирането на кражбите, събирането на данъците и инвестирането им в системите на образованието и здравеопазването. 
 
Това обясни Асен Василев в интервю за Bulgaria ON AIR.
 
С Кирил Петков заедно са избирали водачите на своите листи, сред тях е и рапъра Ицо Хазарта.
 
"Гледахме хората да имат битие извън политиката, да не са зависими от партийна или политическа работа. Те трябваше да са от местата, където се кандидатират, и да не са прескачали от партия в партия. Да са хора с добра репутация в града и общността", обясни бившият финансов министър.
 
Социологически проучвания сочат "Продължаваме промяната" като втора политическа сила. 
 
"В едно състезание влизаме, за да сме първи. Дали ще станем, зависи от избирателите", категоричен бе лидерът на ляво-центристката коалиция.
 
Василев изброи и част от основните приоритети на "Продължаваме промяната":
 
"Първо, да се спрат кражбите. Второ, не трябва да се пипат данъците, а да се събират. Трето, когато съберем данъците – ние имаме много ясна идея как тези пари в бюджета да бъдат инвестирани. Те трябва да бъдат инвестиране в подобряването на качеството на образованието и здравеопазването".
 
"Истината е, че в момента, ако ви трябва добро лечение в България и нямате пари, шансът да получите такова е много малък. Не е нормално медицинска сестра да получава 1000 лв. заплата, а директор на болница – над 120 хил. лв.", изтъкна бившият финансов министър.
 
Той коментира и президентските избори:
 
"Подкрепяме Румен Радев по 2 основни причини. Първо, той доказа, че за него България е над руските, над американските и над германските интереси. Второто нещо, което той показа, е, че има смелостта да даде възможност на независими хора, да им даде свободата да спрат всички кранчета", заяви Василев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Като финансов министър съм най-компетентен. Не ме блазни позицията на министър-председател. Тя по-скоро би била голяма отговорност, която не съм сигурен, че бих поел", призна Василев.
 
"След 4 години, като погледнем назад, да кажем, че свършихме добри неща и да имаме България, с която всички да се гордеем", завърши лидерът на "Продължаваме промяната".
 
Гледайте цялото интервю във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Василев, влизаш в състезанието, но ти си съден за измама, а Кирил Петков се изложи с Декларация с невярно съдържание. Авторитета ви се сгромоляса. За мислещите хора всичко е от значение.
252
4
 
6
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Първи *** друг път, гледайте да вземете електората на Дай България като на Мая Галева, че може и да си останете 6 ти...
251
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Абсолютен мошеник е този. ИТН казаха цялата истина за него в парламента. Очаква ни съдбата на кораба Вера Су ако направят правителство.
250
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Глупавите вярват на приказки , умните на свършена работа.
249
8
 
3
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До mdaa. А можеш ли да представиш достоверни доказателства, за това, че е "долен мошеник"? Защото ако не можеш, значи пишеш тенденциозни лъжи. Ако не знаеш да ти кажа, за подобни приказки се носи отговорност!
248
3
 
12
 
! Отговори
НИЕ преди 2 години
Имах надеждата, че като се появи ново поколение политици ще се отървем от наглите комунисти, които ни убеждаваха колко добре живеем. Тези надминаха всички, не стига, че лъжат безочливо но и са склонни да те набият как така не им вярваш.
247
7
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 2 години
Внимание кандидата ГЕрджиков и този на снимката имат много опасен древен произход..ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ДО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪлгария
246
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано поне Мая не влезе...
245
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя откраднал чипа и го продал на Китай.другият лъже че е само българин.а е с двойно гражданство и така започвате.а после представям си какво още ще лъжете за да се обогатявате от властта.вие сте за затвор не за политика.
244
4
 
9
 
! Отговори
БИТА КАРТА! преди 2 години
Руските шпиони нямат шанс да отклонят България от европейския и път на развитие, защото нашите бойни съюзници- Джоузеф Байдън и Пентагона няма да допуснат това. Много скоро световните феодали ще изчезнат от картата на света.
243
2
 
10
 
! Отговори
mdaa преди 2 години
Този като се има предвид каква фасада е показал , а всъщност като го знам какъв долен мошеник е, си мисля какви ли са били всичките ни политици, които са ни управлявали последните 25 години, за които реално не знам нищо конкретно. И от "ляво" и от "дясно" и от всякъде. В момента работата в политиката е ....мамата си джаса.
242
3
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
А бе тези двамата ми приличат на Стан Лаурел и Оливър Харди.
241
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искате първи,сладки приказки хората да чуят,а на практика сте мошеници.Казва се,по деянията ще ги познаете,покриват ли се с казаното.Не се покриват,и не сте събрали 2 млрд.повече,актуализация за 3-те м.и хоп нов заем от 500 млн.Защо,нали има пари?Къде са парите за Хемус,защо си измислете несъществуващи пречки да не платите на строителите.За приоритетни отрасли-пътища може и без обществени поръчки,защото може да се загубят години в обжалване,вървеше нормално,а тези мизерии сега са политически
240
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Данъците трябва да се събират",но не от нашите хора,Спеца няма да плаща 1.5 млн.,а рецидивиста който го е потърсил да " купи" фирма със задължения 5 г.назад.Соеца не знаел какви са потърсилите го двама ,ни избрал" най добрия".И как е минала регистрацията,щото се подава декларация от купувача,че не е бил обявен в несъстоятелност.А вижте колко е забавно около Кирето,обвиненията срещу него са публикувани,тотален бълвоч през времето когато е бил фалшив министър, не е само за канадското гражданство.
239
3
 
15
 
! Отговори
кой ще изпревари ??? преди 2 години
С Кирето ще имате голяма конкуренция . Грипенчо Шербетов и той участава в това състезание чиято цел е : - Кой пръв ще се докопа до наровете в следствения арест.
238
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асанчо, като министър на финансите укри десетки служители, които с фиктивни конкурси са си увеличавали заплатите за сметка на данъкоплатците! Марш в Канада! Мошенник
237
3
 
12
 
! Отговори
Алеко Калеко преди 2 години
Пецов пеца Асенчо, за това е несемеен и без деца. И такъв ше ни управлява??? Тоя може да ни пусне безплатен възелин. Заминавай за Хравард да доучваш
236
3
 
9
 
! Отговори
Алеко Калеко преди 2 години
Пенов пица Асенчо, за това е несемеен и без деца. И такъв ше ни управлява??? Тоя може да ни пусне безплатен възелин. Заминавай за Хравард да доучваш
235
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Педалов, как е Спеца??? Тъпче ли те, а???
234
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали дипломите са истински!?БОЖЕЕЕ какво доживях! От екрана ЛЪЖАТ и журналисти климат празни кратуни! СТРАХУВАТ СЕ ДА НЕ ОТИДАТ ПРИ АНИ ЦОЛОВА