Политолози: Няма как президентските избори да бъдат спечелени от раз

Пандемията - основен проблем пред служебното правителство
52

Четворна коалиция в парламент, в който се очаква да влязат 6 формации, предвижда социологът доц. Антоний Гълъбов.

"В условията на липса на диалог, ми се струва невероятно да има разбирателство и правителство. И на първия тур няма как президентските избори да бъдат спечелени. Много зависи от тези сапьори, които охлаждат взривовете, каква работа ще свършат", заяви доц. Антоний Гълъбов пред Bulgaria ON AIR.

И доц. Буруджиева Татяна е убедена, че нов президент ще имаме след балотаж.

"Във времето президентската кампания ще остане настрани. Тя затъмнява парламентарната. Към кандидатите за президенти се обръщат с въпроси, които са от ежедневието и не зависят от държавния глава. Не се прави дори опит в момента от Румен Радев да се потърси отговорност за онова, което се случва в страната и в служебното правителство", коментира политологът.

Тя очерта като основен проблем пред служебното правителство справянето с пандемията.

"Тук става въпрос за провалена ваксинационна кампания. Европа върви към нормализация поради висок процент на ваксинирани. Мерките, които в Европа се вкарват, вече дават резултат. А ние тепърва разсъждаваме какво да съдържат "зелените сертификати", добави доц. Буруджиева.

И двамата са категорични, че когато политиците гледат на бъдещото управление в краткосрочен план до пролетта, нямат шанс за справяне с кризите.

"Още в началото виждаме да се чертаят разделителни линии. Всеки кандидат започва да обяснява колко са лоши другите. Надявам се в официалната кампания да започнат предложенията за каузите, по които да се обединим", коментира  Буруджиева в студиото на "Денят ON AIR".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: избори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай ГрозданПри толкова много кандидат-президенти, дори В.Сидеров и Йоло Денев се намесиха, и поне 5-6 човека ще дърпат доста гласове, е съмнителен успешен избор на баща на държавата на първи тур. Та нали пишман политиците с такива неща си играят! Не се ли притесняват, че на втория тур ще останат само двама, другите са били само фигуранти и маши?
31
8
 
9
 
! Отговори
Поплавски преди 2 години
Една е датата,един е изборът.Балотаж,може да роди само празна герберска глава.Още пет години ще работи Р.Радев на стария си адрес,"Дондуков"-2! Господ здраве да му дава,той другото си го има!
30
12
 
8
 
! Отговори
Marin J. Ruseborn преди 2 години
До Бай ГрозданНапълно си прав! Бойковите мекерета, на училищна скамейка!
29
11
 
12
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Втори тур няма да има,победителят е ясен!
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веселинъ 7112136860Верно комунизмът бил диагноза
27
0
 
7
 
! Отговори
На там вървят нещата преди 2 години
Европейските българи са много малко/политически неграмотна нация/, за да се справят с Радев и дс-офицерите му в президентството, с всички тях ще се справи Байдън, чрез ликвидиране на световния феодализъм. Иначе, путинистките партии не могат да съставят функциониращ кабинети и през пролетта ще има нови парламентарни избори, без турците и путинистите.
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я си спомнете 2016г.колко гласа имаше Радев ,пък тогава пишете,и кой от 24 кандидата за президент може да има милиони гласове )
25
15
 
13
 
! Отговори
турист преди 2 години
Зеленият чорап се качи на Черни връх д си види победата, а тя се нмира припотъналият кораб!!!
24
4
 
16
 
! Отговори
до Русенеца преди 2 години
Ако се заровиш в сводките на Статистическото управление отпреди 4 години ще видиш, че без КВ 19 дневно средно са умирали по 340 човека. Ние сме силно застаряваща държава и хората си *** с повод и без повод. При такива мързеливи джипита и това заробване на хората като крепостни селяни към тях, ние сме обречени. Не може едно джипи да има по 2000-2500 пациенти: та той дори не ги познава! Помолих сина ми, в САЩ, да пита своето джипи по колко пациенти имат - оказа се между 40-50! Разбра ли?
23
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие не разбирате ли, че проф.А.Герджиков лидерите на другите партии чрез своите кандидати го изтикаха и той остана избраник само на ГЕРБ-ДПС. Баце, щом ти и Герджиков тръгнахте като представители на агите, ромите и Султан Ердоган, правете си извода дали хората ще се юрнат да гласуват за твоя президент. И друго: фрау Меркел вече няма да е канцлер, хер Вебер се изложи с глупавите си еврокомисари, ген.секретар на ЕНП Перес тепърва ще се бори с месю Макрон за власт в ЕС, теб кой ще те защитава?
22
11
 
19
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Слава богу че Радев няма да спечели на първи тур. Тогава се надявам разумността да надделее. Въпреки, че вече е в ход най-новото активно мероприятие. Разпространява се слуха, че на балотаж отиват Радев и Карадайъ, т.е. страшно се заиграват с етническата карта и искат да заработят служебна победа на "рот фронт"- Нищо че умират по 200 души на ден и че се разболяват по 5000 души дневно- На големия мъж не му стиска да въведе ред в пандемията. А като измрем на кого ще бъде президент?
21
13
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
И това ще повторя. Не само в България,а в цял свят никоя власт не може вече да се радва на власт.И както моят Род Вокилски,който отрече греко-еврейската християнска лъжа,така и аз отричам да служа на власт, съотнесена към еврейството . Бидейки наследник на Вокил Безверник призовавам към Погром-Анархия и изтребление на ония,които разрушиха Социалистическа България-евреите. Това е положението.
20
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом този плашещ Мефистофел и бившата бесепарка Буруджиева започнат коментари, започва да тече една лига по Божествения образ на Тиквата, направо гнус да те втресе от нечистоплътност. А сигурно знаете, че бащата на новоизпечената герберка Иван Буруджиев е застрелял генерал Луков. В ГЕРБ всички до един са бояджии. И оня с десетте дядовци, най-вече.
19
9
 
21
 
! Отговори
Радеф за смях... преди 2 години
Питали проф. Герджиков : Професоре, ще излезете ли на диспут с г-н Радев ? На което професорът отговорил : " Разбира се , с удоволствие ще се изправя в интелектуален дуел с г- Радев ! Но като гледам, той е без оръжие."
18
26
 
12
 
! Отговори
ПолитоДроб преди 2 години
Щом Плевнелиев стана Президент, Пеевски е кандидат депутат, и Борисов не е в затвора, всичко е възможно.
17
1
 
13
 
! Отговори
до Помнещ преди 2 години
Изветрял кackeт си ти... "Помниш", колкото една пуйка...
16
15
 
27
 
! Отговори
съдбата на фигуранта преди 2 години
В Европа няма лабаво. и Решетников не не помага. - Бившият френски президент Никола Саркози беше осъден на една година затвор ефективно..... Другарю РадеФ, Гешев те очаква ...
15
29
 
9
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Този през изминалите 12 г беше в служба на Борисов! Младите не го помнят,но ние по дъртите от поколението на мутрата го помним! Както и мазника Огнян Минчев!-:( Жалки сте бре! Мутрата си тръгна,и вие сте на ред! 32 г едно и също! Срамота! Оставете вече България на младите! Оттеглете се!
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пред казармена простотия и университетска просвета - избирам просветата.
13
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 14 ноември ще стане ясно, дали България ще получи шанс да се измъкне от блатото в което я вкара един пpocт шапкар...