"Демократична България" спечели делото, ще има листа и в Стара Загора

По този начин ДБ ще се яви с листи във всички 31 многомандатни райони
19 окт 2021 20:39, Красимир Ангелов
44
"Демократична България" спечели  делото, ще има листа и в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

"Демократична България" спечели делото в Административен съд – Стара Загора срещу решението на РИК да откаже вписването на листата за парламентарните избори на 14 ноември, съобщиха от партията.

По този начин ДБ ще се яви с листи във всички 31 многомандатни райони.

Още по темата
"Това решение е много важно, защото дава право на десетки хиляди хора, които гласуват за „Демократична България“ да ни подкрепят. Дава възможност на нашата прекрасна листа в Стара Загора да участва в изборите. Но то казва и нещо друго – че в демократична България и в Европа не може да се отказва правото на хората да гласуват, колкото и да е неудобно на силите на статуквото", заяви Христо Иванов.

Според съда е абсолютно необосновано и несъответно на доказателствата твърдението на РИК „че предложението за регистрация и пълномощното не са подписани, а върху тях е поставена сигнатура, визуализираща електронно подписване на представените книжа“.

Съдът потвърждава това, което се казва в жалбата на "Демократична България", а именно: че председателят на РИК е отворил файловете и е видял, че са подписани с електронен подпис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Пацо преди 2 години
Ама те тия защо изобщо се бутат да ходят на избори?
29
0
 
0
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Съдията сигурно си е казал, че и да ги пусне и да не ги пусне е все тая
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, всички българи може да НЕ СПАЗВАМЕ срокове за входиране на документи и Закони! Честито българи, Лизан Панов пак уреди удобно за партийката си съдебно решение.
27
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Много важно! Каквото с тях, такова и без тях, по-добре без тях като натрупващ елемент на БСП...Жалки са на колко важни се правят със смешните си маски на герои от миналия век...Популисти и негод.ници, живеещи в някакъв измислен свой свят, където те са голямите герои, забили знамето на плажа...Никаква мисъл, никаква реална идея за страната и народа, само злъч и умраза към успехите на ГЕРБ, завист и първобитна мръсотия...
26
0
 
3
 
! Отговори
Мишето преди 2 години
ПиснА ми тоя да се прави на ощипана невеста
25
1
 
4
 
! Отговори
No Name преди 2 години
Дали пък цялото това мрънкане от страна Ицо не беше само за да привлече светлините на прожекторите към него!? Изключително преекспонирани и нагласени действия ...
24
1
 
3
 
! Отговори
3 преди 2 години
Това беше пиар акция за привличане на вниманието , че нещо се позагубиха!Чалъми!Няма да ви помогнат
23
1
 
2
 
! Отговори
Искра преди 2 години
Поне да поспре с мрънкането, че малко ми идваше туу мъч нявсякъде да го гледам и чета!
22
3
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Браво на Бойкикев! Сега и заралии ще могат да гласуват за него! Нищо, че не разбира нищо от право, все пак има диплома на юрист!
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След такова безумие, най-вероятно ще спрат да признават бг електронни подписи в Европа. Това нашето ако са закони, здраве да е. Как показваш оригинален документ на някой за когото е предназначен и после си го прибираш???? И този съдия е от ДБ.
20
7
 
5
 
! Отговори
555 преди 2 години
Има 10тина трола в момента, които цъкат яко плюсове за про-тиквените коментари и минуси за про-ДБ коментарите Хахахах, активизиране преди изборите. Ясно е, че това е саботаж от гробарските старозагорци.
19
6
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Никой ц ървул нема право да си слага в името на партията думата "България" :)))
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе листа ша има ама на нас Стойчо ни забрани да гласуваме, щото не са ни боцнали! Сега Киро Ментата трябва пак да кандидатства за канадско гражданство
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: 24Море има има!
16
2
 
4
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
А бе администрацията се е взела толкова на сериозно,че тя да решава,чрез разни формалности кого да избираме,след като Конституцията ни дава право на свободен избор.Абсолютно е прав съда,каквото и да са дописвали от ЦИК като указания.
15
6
 
8
 
! Отговори
Петър преди 2 години
И да има листа, и да няма, няма кой да гласува за тях и без това!
14
4
 
16
 
! Отговори
izh преди 2 години
Aбе, май Маджо пак е трябвало да се бръкне, този път по дълбоко. То съдебната система е сериозна работа, а сериозните работи както се знае струват по вече
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко.. Надявах се, че поне в родния ми град няма да има от тези нещастници...
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Председателят на РИК им е върнал флашката и задържал ксерокопията, които Славов е отказал да завери вярно с оригинала! Или оставяш оригиналите с флашката или само ги показваш, но оставяш ксерокопия, но заверени! Точно както и в съда! Много са зле, ами съда се смили над големите реформатори на съда! Добре, че не дойде в София делото
11
2
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Ако попиташ професорът по информационно право в СУ Вихър Кискинов, та според него, само електронният подпис е юридически легитимен. Цяла монография е написал за него.