Проф. Герджиков: Радев се опита да се дистанцира от назначения от него кабинет

Според него именно бездействието на служебния кабинет е довело до кризата
21 окт 2021 14:50, Нели Христова
283
Проф. Герджиков: Радев се опита да се дистанцира от назначения от него кабинет
Снимка: БГНЕС

Бездействието на служебния кабинет и на Румен Радев създаде силно обществено напрежение и хаос в държавата. Това заяви в Смолян кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.

„За съжаление прогнозата ми, че след недомислената заповед на здравния министър цели сектори, включително здравеопазването, ще спрат работа и няма да има кой да ни лекува, се сбъдват. Вместо да са на работните си места, тази сутрин лекарите се редиха на дълги опашки, за да си правят тестове. Неадекватните реакции на управляващите поставят под риск живота и здравето на пациентите. Служебният кабинет можеше да даде срок за реакция и на здравната система, и на всички български граждани, така, както се обсъжда гратисен период за въвеждане на зелените сертификати за администрацията и учителите“, коментира проф. Герджиков. „В една правова държава законите и правилата трябва да важат с еднаква сила за всички“, посочи още кандидатът за президент.

Според проф. Герджиков, хора с ключови роли в кризата, каквито са медицинските специалисти са изолирани от вземането на решения, а политиците, които определят правилата изглеждат все по-некомпетентни. „Следващата ми прогноза е, че ако правителството не спре с погрешните мерки, здравната криза ще премине в образователна, която ще засегне както най-малките ученици, така и висшето образование. Фактът, че дори партии и граждани, които подкрепят Румен Радев не одобряват мерките и начина, по който бяха въведени, говори ясно, че действията на кабинета са плод на паническа реакция, а не на стратегия срещу кризата“, смята кандидатът на президент.

Кандидатът за президент коментира, че вчера Румен Радев се е опитал донякъде да се дистанцира от назначеното от самия него правителство, като е казал, че е работа на правителството да се справи с кризата с коронавируса. „Всъщност истинският проблем е, че влязохме в четвъртата вълна на епидемията силно разединени и затова ще се справим по-трудно, отколкото ако гледахме в една посока“, смята проф. Герджиков. По повод проявената агресия срещу министър Николай Денков вчера, кандидатът за президент коментира: „Категорично осъждам вчерашното насилие над министър Денков и призовавам всички да бъдем единни и да пазим демокрацията“.

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков и кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева днес се срещнаха с граждани на Смолян. Градът отбелязва своя празник без традиционните тържества, които бяха отменени заради ситуацията с коронавируса. На тази дата Родопите се освобождават от османско владичество по време на Балканската война през 1912г. Кандидат-президентската двойка поднесе венец на паметника костница на връх Средногорец, в памет на загиналите герои за освобождението на Родопите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
0
 
! Отговори
Да Пазим Ректора преди 2 години
Нежността на Ректора показателно подтвърждава че ако Ковида го прихване, че може да си почине от смърт чрез умиране в края на живота баш га смъртта започва.
217
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тога не Тога, а кривна от мъжкиата посока на друма, он че те да Боре изпраска и през клъстио чершафъ. Мажи червилото и се пази да ти неулезе у ноздрата че после от къде че да ти напинят клечките с памуците да те тестват имал ли си директен заразяващ контакт с Курана Вуроса ковид'19.
216
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С право Ректалътът на Университета треа да се провъзгласи за "Муцката на Прехода от за"
215
8
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
дпс-гроб минаха всякакви граници,бедните имащи само пари...парите отдавна не са ценност...еднокнижника...назначил"професора"...никога повече дпс-гроб мафията...ако обичате децата си...ако не искате децата ви да се отричат от Вас!Чиста и Свята!
214
11
 
9
 
! Отговори
Е нема що преди 2 години
Този ще е по-жалък и смешен , и от Плевня !!! Оня поне минаваше за някакво магаре , а този и хамстер не става !!
213
2
 
10
 
! Отговори
филип ейджи преди 2 години
така,така и ние от него ще се дистанцираме!!!
212
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професорът много се разговори без да се усеща, че всяка дума и всяка фраза хвърлена срещу Радев налива вода във воденицата на генерала. За ББ да не говорим - той на ден по 3-5 пъти сипе омраза по адрес на РР. И хората смятат, че това е от завист. Нали си спомняте думите на един герой от Н.Хайтов: Брулете, брулете, то върба се не брули, плодно дърво се брули.
211
8
 
15
 
! Отговори
ИЗБИРАМ ПРОФЕСОРА! преди 2 години
Избирам проф. Герджиков, защото е европеец и интелектуалец. При военните интелектуалците са рядкост,впрочем мястото на военните е в казармата, а не в политиката, иначе ставаме бананова република на Кремъл.
210
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво професоре! Кажи им го директно на гадните мършуляци- хунтаджии!
209
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако оняа дето кара танкчетата , произведени от яка подцинкована ламарина беанатомически определеназаПКПетка, как ли след изборите Гласът от Банкя ще нарече Герджо, ДалиПРД?
208
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цък Танзъ на портрет а муцунката напред
207
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е по-*** от Биков , Д. Атанасова , Борисов и онази *** взети заедно ! Като ги е назначил Радев да не им е настойник бе ......! !Нали това временно правителство трябва да оправя всичките лай..рии след 12г.-ното "велико " управление на твоето ГУРУ , дето те бута в калта на политиката , освен всичките други кризи и проблеми , кризи и пандемии които са в цял свят ?! Ти ли ще си обединителя , дето отсега само ЛА..на ти течат от устичката , и нищо същественно не си казал ?!
206
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А герБджика се дистанцира от студентите на СУ, които протестираха срещу к..радеца от банкя....
205
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не говорим за мъже точно тоя мошеник и лъжец че ни бил от герб или ДПС ,и че Левски бил измислен герой на Иван Вазов )
204
10
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Когато корабът потъва,капитана остава последен. Това се отнася за истински мъже. Радев се дистанцира от министри,които е назначил. Следователно ,не е капитан ,а страхлив плъх.
203
11
 
14
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
Перуката съсипа футбола!.....Сикаджията/тиквата/ -цялата държава!....Доган окраде парите на българина и си прави какво си иска !...Кошлука слугува на олигарсите !.....Каскета мълчи,като ремсист на разпит!....Докога !
202
8
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Г-н професоре , във всяко нещо има полюси. Ако вие с вашия интелект , човечност и стремеж за една по-добра България сте на положителния полюс , то на отрицателния полюс е всичко отрицателно прикрито добре със социалистическа логорея за " добрия спасител от злото" .По делата им ще ги познаете--както е написано в евангелие от Матея, или-По плодовете им ще ги познаете, та бере ли се грозде от тръни и смокини от репей? Това управление е с вкус на горчив бадем-тежка обица за осъзнатия българин.
201
3
 
1
 
! Отговори
до 174 преди 2 години
Към каква смъртна присъда отива, бе ***?!? Траел си 30 години яко БДСМ без да се обадиш, сега си тръгнал смъртни просъди да раздаваш. Да не увиснеш ти накрая, на нещо.
200
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджик, недей да коментираш другите. Кажи ти какво ще направиш и какви са твойте идеи.
199
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това го казва човек, в чийто университет се дават докторантури на плагиатори....Той един университет не може да управлява като хората, тръгнал държавата да оправя. Само да попитам - докато беше ректор на СУ, с колко места напред се качи в международните класации този университет?