Няма да има изборни секции в курортите в Гърция

Под условие остават секциите в Хонконг, Аржентина, Алжир, Египет
8
Няма да има изборни секции в курортите в Гърция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Централната избирателна комисия се съобрази с предложението на Министерството на външните работи, част от така наречените автоматични секции в Гърция да не бъдат разкривани за изборите на 14 ноември. Секции няма да има в курортите Неа Мудания, Неа Перамос, Никити, остров Левкада, остров Лимнос и остров Тасос. На тези места на предходния вот от 11 юли гласуваха голям брой  почиващи българи. Тъй като в момента няма активен туристически сезон, не се очаква да има желаещи избиратели, е мотивът на външното ни министерство, с който  се съгласиха от ЦИК.

Под условие за разкриване с крайна дата до 4 ноември остават секциите в  Хонконг, Зренянин (Сърбия), както и всички секции на територията на Аржентина, Алжир, Египет, Италия, Канада и Германия, тъй като към настоящия момент все още няма разрешение от приемащите държави, допълва БНР.

В случай, че не бъде дадено съгласие до тази дата, определените места и секциите в тях следва да бъдат заличени, гласи вчерашното решение на ЦИК за определяне на местата и броя на секциите за гласуване в чужбина.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: секцииЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Не разкривайте секции в чужбина.Управлението трябва да се избира от хора,които са избрали да живеят в Родината.Българите в чужбина гласуват безотговорно и си правят шоу.
4
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
А на остров Лесбос ще има ли?
3
0
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
българите в чужбина няма да гласуват защото видяхме какво направиха с избора сипълна порно=гра-фия да си гледат бизнеса и с българия да не се занимават зарадивас ходим 3 пъти на избори и харчим пари
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента съм в Танзания ,с аверите ще трепеме лъвове ,секция няма ли да има някъде в саваната ?Ако нема ,ще се оплачем на омбудсмана и ще ви съдим!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ау каква новина! ЛОГИЧНО БРЕ! Кой сега е на курорт в Гърция? Я 2 часа интервюта на тая тема. И един дебат спретнете, да не е капо.