Синодът: Молебени и водосвети за изборите - само в храмовете

Приветствието да бъде с духовно съдържание, искат свещениците
Обновена: 25 окт 2021 14:31 | 25 окт 2021 14:30, Анисия Иванова
10
Синодът: Молебени и водосвети за изборите - само в храмовете
Снимка: БГНЕС

Молебени и водосвети по молба на политически партии, лица и сдружения ще се извършват само и единствено в православни храмове. Приветствието на свещенослужителите трябва да бъде с духовно съдържание.

Това е решение на Синода относно предстоящите президентски и парламентарни избори. В окръжно послание, публикувано на сайта, се казва, че в заседание на 20 септември т.г., в пълен състав, Светият синод е разгледал въпроса за участието на духовни лица в политически мероприятия на партиите във връзка с предстоящите избори.

Синодът напомня, че съгласно 6-то и 81-во Апостолски правила, 10-то правило на VІІ Вселенски събор и чл. 139, ал. 1 от УБПЦ – БП, свещенослужители не могат да участват в общински избори като кандидати за кметове и общински съветници, както и да бъдат избирани за народни представители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
от Плевен преди 2 години
Аз всяка вечер се моля с моят як жезел между кълките на приятелката. Ефекта е голям - хралупката се отваря и на двамцата ни става хубаво.
5
3
 
1
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 2 години
А , НА ФИГУРАНТА И МИС ПИГИ...КОГА ШЕ ИМ СВЕТИМЕ МАСЛОТО.....??!
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези църкви са напълно излишни. С какво църквите помагат на сиромасите. Бай Добри Бог да го прости ими пълнеше гушите на поповете. Уж ремонт на Александър Невски щяха да правят с неговите пари които изкарваше от простолюдието а си накупиха ролекси и кадилаци. Които вярват истински в БОГ за тях е достатъчно вкъщи пред иконата да се помолят без да парадират в църквите. В църкви ходят само тези дето искат да ги видят колко са набожни УЖ. БОГ НЕ ИСКАТ ДА ПАРАДИРАТ С ВЯРАТА.
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Молебени и водосвети за изборите"? Закривайте я тази църква, същите са като католиците. Забрана за религиите, вярата в Господ си я имаме и без храмовете които са под контрола на политиците и държавата.
2
1
 
6
 
! Отговори
Фрактал преди 2 години
Томбола ще има ли? Кой има зелен и кой кафяв!
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадливият Синод да си признае за далаверите! Какво крадене е там, просто не е истина!