Манолова: "Лукойл" спекулира с цените на горивата

Според нея държателят на "златната акция" на държавата не защитава публичния интерес
12 авг 2022 15:15, Йоана Цонева
74

Пред централата на "Лукойл" Мая Манолова и активисти на "Изправи се, БГ" извършват акция. Бившият омбудсман заяви, че се спекулира с цените на бензина и дизела, а държавата помага това да се случи чрез специална "златна акция" в петролната рафинерия, предаде Bulgaria ON AIR.

"Държателят на "златната акция" на държавата не защитава публичния интерес. И днес бензинът и дизелът в бензиностанциите на България са на нива 3,30-3,45 лв. Това е при цена на руския суров петрол от 74 долара. През декември 2021 г. той беше на същата цена, но тогава бензинът и дизелът се продаваха за 2,40-2,50 лв. Кое се е променило", попита Манолова.

В Бургас в края на миналия месец бе отбелязано началото на кампанията "Антиспекула".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
А не бе швепс преди 1 година
Реалната цена е 2.50 на бензина всичко друго е от еврогейците и боклукойл.ВЪН ОТ ТАЗИ ФАШИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ ЕС КОЙ ПОЛИТИК ЩЕ НИ ИЗБАВИ ОТ ЛАПИТЕ ИМ ЗА НЕГО ЩЕ ГЛАСУВАМ
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе. А с цените на газа никой не спекулира.
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая циркаджийка и други работи е готова да направи, само да спечели изборите
57
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На"големият борец"против руското влияние Киро *** и сектата около него и затова трябва да бъде потърсена Отговорност!
56
3
 
7
 
! Отговори
toti преди 1 година
Скоро ,както фалира Булгаргаз ще ФАЛИРАТ И ЛУКОИЛ !!!
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КарачанаковРуслан Мъйнов е национал-социалист.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На бас че *** от Дай България и Продължаваме Подмяната не зареждат от Лукойл .
53
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да подкрепим Мая, иначе ни очаква още фашистко управление във всички случаи.
52
0
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
ЩО НЕ ДАВАТЕ ДАННИ --‐КОЛКО ДДС СА ВНЕСЛИЛУКОЙЛ И ГАЗПРОМ ЗА 5-г. НАЗАД в ДЪРЖАВАТА!
51
0
 
7
 
! Отговори
САМО питаме... преди 1 година
Ако Лукойл няма нищо общоС руснаците а ВНАСЯ руски петрол--ЗНАЧИ НАРУШАВА САНКЦИИТЕ КЪМ РУСИЯ ОТ ЕС И САЩ!!
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами тогава купувайте от ОМВ Те са австрийци . Нали за тва бутнахме соца . За да има конкуренция и кат не харесваш лукойл да зареждаш от Шел или ОМВ . Бензина го надуват евроакцизите . След като обложат с акцизи които ни задължава ЕС слагат и ДДС то а не преди това . Две трети са евро данъци заради членство .
49
4
 
3
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Най-голям дял в пълненето на Държавният Бюджет е благодарение на ДДС. Или по-точно ДДС от горива, ел. енергия и по-малък дял от храни. Т.е. днес и за в бъдеще когато парите от Брюксел рязко намалеят, поради настъпващата икономическа криза, и достъпът до заеми стане все по-труден, едниственото което ще захранва ДБ остава ДДС. И колкото са по-високи цените на горивата, толкова ДДС постъпленията ще бъдат по-високи. Т.е. цените на горивата никога няма да падат !
48
4
 
1
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
С годините, тозидълг остана като същевременно се трупаше нов за да се достигне до днешната ситуация - огромен дълг в сравнение на фона на нищожните , да не кажа никакви държавни материални активи. Този дълг все пак ще трябва да се изплаща. Как ? Чрез Държавният Бюджет и чрез емитиране на нов дълг. А държавният Бюджет при липса на държавни предприятия които да носят печалби, се пълни единствено от данъци Продължава :
47
4
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Брюксел даваше пари но с условието незначителна част да отида по истинското им предназначение. Въпреки това, в България успяха да заделят някой и друг лев за черни дни, които веднага бяха предоставени от Дянков на МВФ " Като гаранция за намерение за вземане на дълг". В началото на 90-те години, България имаше дълг от 8 милиарда долара гарантиран с Дългатрйни Материални Държавни Активи на стойност над 90 милиарда долара. Те бяха "приватизирани" но дългът не бе погасен! Продължава :
46
0
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
АБЕ "Лукойл" уж нема нищо общо с руснаците----А ВНАСЯ САМО РУСКИ ПЕТРОЛ !ЗАЩО ТОГАВА НЕ ИСКАТЕ ОТ ЛУКОЙЛ ДА ВНАСЯ САМО ЛИБИЙСКИ ИЛИ АРАБСКИ ПЕТРОЛ..той също може да си преработва у нас???!
45
1
 
3
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 година
Руслан Мъйнов най добре я е възпялТЪПА ОВЦА
44
4
 
1
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Така България се оказа без държавно електроразпределение, производство на горива и добив на полезни изкопаеми вкл. ценни метали. Нямаше значение на кого са харизани, важното бе да няма "държава" в икономиката. Държавата, по идея, трябва да се издържа отт данъци и основно от заеми и емитиране на дълг. Влизайки в ЕС за краток потекоха реки от пари които моментално бяха разпределени на верните хора под зоркият поглед и одобрение на Брюксел. Продължава :
43
4
 
1
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Да светна умнокрасивитета, защо горивата ще бъдат с покачващи се цени, даже нефта да стане 2 долара за барел ! В нетолкова далечните 90 те години на 20-ти век, по идея, заръка и натиск на МВФ, Берлин и Вашингтон, държавата се отказа от всички държавни предприятие във всички стратегически отрасли. За това може да се благодари на българските участници в разрушаването на индустрията - Косто и КО, Кунева, Кристалинка и пр. "демократи". Продължава :
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 39.. А птк аз да ви светна, че Лукойл няма нищо, ама нищо общо с руснаците. Собственикът на тези фирми (като се почне от Лукойл и стигнете до вездесъщият Бритиш Петролеум) е един и същи. Питайте чичо си Гугъл и ще разберете, че в момента хапете ръката която ви храни вас, и другите дежурни платени.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой нормален ще повярва на тази, че нещо прави в полза на хората. Преди уж подкрепяше майките на деца с увреждания, а в последствие ги изостави. И това винаги го прави когато ще има избори.