Рашидов: Кирил Петков застрашава националната сигурност

Бившият министър на културата се връща в политиката
13 авг 2022 22:42, Анисия Иванова
120
Рашидов: Кирил Петков застрашава националната сигурност
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият министър на културата Вежди Рашидов се включва в предизборната надпревара.

"Дошло е време да ходим на избори, дал съм съгласие, говорил съм с Борисов и с пловдивската гилдия. Ще отидем, ако съм полезен, ще ударя едно рамо, иначе - винаги има възможност да се приберем", каза академик Рашидов в студиото на "Опорни хора".

Той припомни, че се е отдръпнал като видял  "какъв уличен бардак е един български парламент".

"НС е място, където носиш отговорност за съдбите на хората, а не да показваш колко си добър в хвърлянето на яйца... Опасното и лошото, което дойде, е, че не можеш да управляваш държавата в името на омразата. Сформирахме точно такива партии - нито е градивно, нито е полезно за хората. Резултатът е тежък", добави Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Той разкритикува управлението на кабинета "Петков" по отношение на газовата криза.

"Да не забравяме, че руският народ е различен от Путин. Когато ти не си създал алтернатива на своя народ, нямаш право да се отказваш от това, дори и да не го искаш. В момента бизнесът е пред фалит, ако няма газ. Децата, които протестират, нямало да се къпят, ще въшлясат. Останалите 8 милиона искат да се къпят. Мен ме интересува, че тези хора ме накараха да сложа алтернативен климатик. Ако цяла България мине на климатици, ще претоварят мрежата и няма и климатици да има. Кирил или не е добре, или трябва да бъде арестуван, той застрашава националната сигурност", заяви бившият министър на културата.

Той обвини бившите управляващи в кражби.

"Те крадат така, както никой не е крал, не може да се живее на комисионни на гърба на българския народ. Доживях да видя правителство, в което партньори си викат мутри. Да оставиш българите в калта и да си заминеш за Канада е престъпно", каза още Рашидов.

Според него бившите управляващи е трябвало да проведат по-балансирана политика. Той даде пример със съседна Турция: "Ердоган показва що е то национална отговорност. И от едните взима, и от другите".

Рашидов прогнозира тежка зима. Затова призова бъдещите управляващи да оставят омразата на заден план, да пишат закони и програми за бъдещето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
2
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
Добре, а защо тоя безотговорен другар мълча цяла година, когатп Кирчото и случайниците му бяха на власт? Или е по-безопасно да риташ умряло псе.
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен78 Но пък в нея се пише на Кирилица
71
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веждито е епитом на ГРОБ и на цялото им управление. Главният Мултак- министър на културата!
70
4
 
6
 
! Отговори
Мустафа преди 1 година
Наздраве Рашидов. Пии няколко водки и отшвай в тлевизията, за да кажеш колко пари си загуби в КТБ. Ако не можеш да си ги сметнеш, нали в ДПС-то си имате Йордан Цонев. Той ги разбира нещата с обезценяването на турските лири. Нищо, че сега е безработен и кандидат за фурнаджийска лопата в следващия Парламент.
69
2
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
Ай сектир,кой го грижа,важно да прецакаме Бойко!!1а дали са оправим никой не верва на чудеса от 25г сме си роби !!
68
9
 
12
 
! Отговори
герб дъртаци преди 1 година
герб се търкаля по надолнището, една силна избирателна активност ще я прати при ндсв а следяащото правителство ще прати лидера и останалите хитреци около него които са лапали в затвора, нема сми да им се четат платените статии
67
8
 
9
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Рашидов ,направил си "ротация" с Йордан Цонев - той е продал душата си на турската мафия с български корени ,а ти на българската мафия с чужди корени и сте готови на абсолютно всички низости ,за да възхвалявате управлението на вашите "страхливи по природа вождове" ,които се "крият" зад такива дребни меркантилни душици ,като вас двамата и не само....
66
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Джо Кое беше нормалното на тримата харвардци? Киро се хилеше като ...... и умишлено правеше грешка след грешка в ущърб на хората ,които го избраха. Отказ от заплащане в рубли на газа при положение, че дори водещите в ЕС държави плащаха в руска валута. А наш Киро се хвалеше,че единствен в ЕС е отказал руски газ и е унижил Путин! Последва изгонването на 70 дипломати и нажежаване на отношенията с Русия, лъжите, че не изпращаме оръжие,реактивни снаряди за РСЗО, лъжите с ПГ на двата танкери.
65
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джо, 83, че е алкохолик тоя и че ГРОБ са ужас е така. Но Петков и шайката му са далеч от нормалтото. По- продажни и нагли, по-неподготвени и пр о сти даже от ГРОБ се оказаха.
64
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Застрашавал??? Кирил Петков продаде българския национален интерес още миналата година.
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен, к.77 Ние, българите, не мечтаеме за такива спасители, но откровено ни беше много, дори премного писнало от наглите действия на Пожарникаря от Банкя.Едно от от тях беше възцаряване заедно със С.Цацаров на милиционер от ВМШ - Симеоново за гл.прокурор,преди това смазването с проливане на много кръв на младежи на протестите през юли и началото на септември. Мислехме, че харвардците ще въведат законност, а те се оказаха перушани-авантюристи и заслужават разследване на действията им.
62
9
 
7
 
! Отговори
Джо преди 1 година
Бая сте закъсали гърбавите, да вадите тоя алкохолик да плюе по нормалното. Гнус!
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На про'ста'ците гласували да ги оправят по евроаглангически, ВСЕ някой ДРУГ им е виновен. Затова ще са си бедни иизлъгани и ДАНО пукнат по-скоро, та България най-сетне тръгне да се оправя.
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мултак, алхо, не знам кво си, но е прав.Киро и Асенчо направиха милиони чрез фирмите си. Оня гинотавешеюпрез магистрали. Тия намериха по лесното енергетика и газ и най безочливо.
59
10
 
6
 
! Отговори
Да бе! преди 1 година
Тук мултакът философства, но реално България ще се оправи, единствено след като изгори Кремъл, а не когато политиците изоставят омразата...
58
0
 
11
 
! Отговори
Коко-хари преди 1 година
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ПАРТИЯ КОЯТО ВЕДНАГА ДОКАЖЕ ЧЕ МИСЛИ ЗА ОБИК ХОРА В БЪЛГАРИЯ
57
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
200 млн. загуби за месец от прекупвачите на газ. Представете си за 1 година при същите условия-2.4 млд загуби за България. Не ми се мисли ако бяха останали цял мандат на власт. За такива спасители ли си мечтаят българите ?
56
2
 
4
 
! Отговори
КАТЯ преди 1 година
КИРО НАЦ СИГУРНОСТ А ВЕЖДИ ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА СТИГА ВЕЧЕ С ТЕЗИ МАСКАРИ
55
7
 
18
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Киро и компания, ни завлякоха на дъното за няма и година! Мястото им е в затвора!
54
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ли главни мултако?