Асен Василев: Никога не сме били формирани като президентска партия

Има и идеалогически проблем пред коалиция с ДБ
14 авг 2022 15:20, Нели Христова
174
Асен Василев: Никога не сме били формирани като президентска партия
Снимка: БГНЕС

Идеологическо разминаване, а не само математиката дали заедно ще вземат повече гласове на изборите, може да спъне предизборна коалиция на "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Това стана ясно от интервю на съпредседателя на ПП Асен Василев пред БНР.

"В понеделник или вторник ще стане ясно дали "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се явят заедно на изборите. Ние не сме дясна партия, а центристка, що се отнася до това как да се разходват средствата на страната. Целта на изборите е да се сформира мнозинство, което ясно да заяви, че няма да работи с Бойко Борисов, че ще спре всички кражби. Въпросът е как тази цел може най-добре да се постигне", заяви Василев.

В предаването "Политически НЕкоректно" Василев увери, че ако ИТН влязат в парламента, ПП няма да се коалира с тях.

"Мисълта за българските граждани и прагматичният подход минават над идеологическите проблеми".

Асен Василев подчерта, че правителството не се е отказвало от договора с "Газпром" по правилата, по които е бил сключен:

"С "Газпром" продължаваме да имаме договор и всеки ден сме изпращали заявка за получаване на количества. Няма един договор в Европа, по който "Газпром Експорт" да си изпълнява задълженията... Газ ще има".

Във връзка с отношенията между ПП и президента Румен Радев заяви:

"След смяната на Николай Павлов като директор на Булгаргаз и заради отнетия допуск на Сотир Цацаров като председател на КПКОНПИ започна охлаждане в отношенията ни и те станаха стриктно институционални... Никога не сме били формирани като президентска партия".

Той насърчи служебния кабинет - ако види нещо нередно, да го коригира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
И все пак изплувахте от служебното правителство на Стефан Янов (което наиситина се опита да разчисти помията след Т-и-к-в-у-н-а). А когато докопахте властта, му забихте нож в гърба. Да се надяваме, че няма да има твърде много будали, които да гласуват за вас пак.
96
0
 
4
 
! Отговори
ХоХо преди 1 година
Ало о о , селски, де юре вие сте политическа партия от няколко дена... Та да питам защо си извъртя зад никът ?
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не казвай никога! Щото Асен преди месеци каза никога няма да подновим договора с Булгаргаз, а днес каза: "Защо не?"
94
1
 
3
 
! Отговори
Факт неоспорим преди 1 година
ПП са руски агенти.Коалицията Путин - ПП, БСП и ДБ.
93
0
 
5
 
! Отговори
Фактите говорят преди 1 година
Радев създаде ПП - партията на президента.
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хахаха, вечно смеещия се: хайде сега глупости с това обвинение: кога досега в 30-годищния период на 'демокрация' президент е отказал с указ да назначи кабинет! Да не би тримата бизнесмени начело с Киро са заявили преди изборите: ние ще се откажем от газа на Газпром,защото е руски и ще купуваме такъв с газови танкери от САЩ; ние ще продаваме чрез вицепремиерката оръжие, включително такова за ракетните системи за залпов огън РСЗО; ние ще изгоним сума ти (70 души) дипломати и ще скъсаме с Путин!
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Байдън не е ли Президент,че спомена като на ухо,но се разчу на всички уши кого очаква да заеме важното место щом го назначат,а не да го уволнят,като за уволняване дава срок и парична сума,а за назначаване пак ли за постигане на резултата.
90
2
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
ПП ВЕЧЕ ОТИДЕ НА РУСКА СИ МАЙЧИНА СЛЕД ДНЕШНИЯ ОПИТ ДА РЕКЕТИРАТ ЗАПАДА.
89
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АСЕН ВАСИЛЕВ И БИТА КАРТА СЛЕД КАТО СЕ НАДУПИ НА ГАЗПРОМ
88
2
 
12
 
! Отговори
Вики преди 1 година
Верно,вие сте формирани от Божков,Бобокови,Прокопиев,и както се знае Радев си е близка с тях И понеже се оказахте лъжци и некадърници Радев се разграничи от вас,защото си има други планове .Толкова сте жалки и прозрачни
87
2
 
3
 
! Отговори
Веско Григоров преди 1 година
Вие сте едни жалки комунистчета , които аз и моя саратник Методи Механджийски успяхме да надхитрим като взехме кредити които други да погасяват .
86
3
 
13
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Ще се подпиша под предложението за инпичмьнт на радевТой докара тези измамници
85
2
 
15
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
е нали той ви назначи бе асенчоооооо
84
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истукан, к.84 Народът, за който говорите, по времето, когато Киро вършеше престъпления на гърба на хората, а Ниновица продаваше оръжие и реактивни снаряди за РСЗО на Украйна през Полша, отиваше в Гърция да се пече и хич не му пукаше за 2-3 пъти по-високите цени на газа,нито за нажежилите се отношения между България и Русия поради репчещия се премиер.На него и сега не му пука, а като станат сумите за газа 600-800 лв ще скочи да сваля служебния кабинет, а не да гони от БГ Киро и Кокорчо.
83
2
 
10
 
! Отговори
Траволта преди 1 година
Нали ви правя отстъпка за тока...Газ четири пъти по ниска капарирах.Завод за Ел автомобили ще правимНови 2 моста над МарицаЯмболската болница ще доизградимЩе ви обера още за 6 месецаОще искате ли?И АЕЦ белене ще ви пуснаСалса и борба с корупцията
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Тошо. На каква земя ще ги садите: на торна, та да виреят по-добре, като дЕдо Боце или на бедна, песъчлива, та да заприличат на Слави Тр.? И не се прави на проЗСт, от начина на подреждане на думите в изречението личи, че си такъв.
81
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките педерасси ще ядeте дървотo скоро. Възраждане идват на власт и ***...та ще ви се е6ее.
80
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лапaй тоягата и се потапяй мазен, крадлив кyросмукач. След изборите заминавате в канализацията
79
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажи си го директно , че сте формирани като Сороска антибългарска партия.
78
2
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Вече е късно за оправяне на държавата, тези унищожиха всичко. Добре, че паднаха от власт, щяхме да ги търпим още. За 7 месеца фалираха държавата. Чака ни криза. Връщането им на власт ще бъде катастрофа.