Василев за евтин газ от "Газпром": Защо не?

Той нарече неоснователно твърдението, че няма газ
14 авг 2022 16:50, Нели Христова
141
Василев за евтин газ от "Газпром": Защо не?
Снимка: БГНЕС

Ако „Газпром“ могат да подадат евтин газ, който да сложим в Чирен, и след това да знаем, че ни е гарантирано да си го ползваме – защо не. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и бивш финансов министър Асен Василев. „Не мисля, че решението трябва да е базирано на идеология. Трябва да е базирано на това доколко сигурни са доставките и коя е най-ниската цена. В момента виждате, че „Газпром“ не само с България, а с абсолютно всички европейски потребители е нарушил договорите си и въобще не подава газ или не подава в пълен обем“, уточни той, цитиран от бТВ.

Още по темата

Бившият финансов министър напомни, че доставки от „Газпром“ може да има и по действащия договор. По думите му упреците за хаос в енергетиката и липса на газ от страна на служебното правителство и на президентството са неоснователни.

„Газ има, цените са вързани с борсовите цени. В момента няма доставчик, който да подава газ на не борсови цени, изключая дългосрочния договор с Азербайджан, който е директно свързан с интерконектора“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“. По думите му правителството на ГЕРБ през 2019 г. е обвързало цената на синьото гориво по договора с „Газпром“ с холандската борса и всяко разкачане от борсата трябва да минава през предоговаряне с външни доставчици.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
5
 
2
 
! Отговори
КОЛЬО ЧАКАЛА преди 1 година
МИ. ТОЙ. НАКРАЯ. ВАСИЛЕВМНОГО. ДОБРЕ. ИМ. ГО. КАЗАЧЕ. НА. ГАЗПРОМ. НЕ. МОЖЕ ИЗОБЩО. ДА. СЕ ВЯРВА.СПИРАТ. ГАЗА. КОГАТО СИ. ИСКАТ. ЗАДНИЦИТЕ ДА ИМ. ЛИЖЕТЕ. НА РУСНАЦИТЕ, ГАЗ. ПАК НЯМА. ДА ГО. ПУСНАТ.
100
1
 
9
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 година
А бе не беше ли партията на тоя, което словоредеше "Никога повече Газпром"?
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Изпъкналите очи показват голяма алчност, голямо лакомство и активна грубост." - Учителя Петър Дънов
98
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали беше "никога!" ?
97
1
 
4
 
! Отговори
Надежда Променливата преди 1 година
Надежда Променлива.Този лъже.Изведете ги на площада,народе,идваме ,всичките вие,продажници,лизунгери на Фашкиджан,продажници на оръжие срещу истината,защитници на фашистката идеология.Мъст и чистка срещу вас,лъжци и крадци ниедни.Хайдуци мръсни!!!!Вас ждут безвестньйе судьбьй,в бой роковой мьй вступили с врагами,смерть супостатам фашизма!!!Народе,излизай с дърва и хвъргачи....И Н А Ч Е няма да стане.Католиците идват с мракобесието си!!!
96
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен # 104 Ти какво искаш: Киро и Кокорчо да откажат на 3 пъти руски газ, да купуват такъв с надценка 30%, да изгонят 70 дипломати, а сега президентът и премиерът на служебния кабинет да уредят закупуването на руски газ?! Ай сиктир! Ти да не си случайно Ристо Иванов? Ще мръзнете като спирачи на влакове или ще се хванете за палците на краката и ще молите Путин! Сенаторите отказаха доставка на газ! Тези kurvencki номера на неприятелска държава,каквато сме за Русия,, не минават пред нея.
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до експремиер и министър на МФ А.Василев - Кокорчо. Значи вие с експремиера Киро П. отказвате закупуване на природен газ от Газпром без да сте сондирали мнение с другите държави членове на ЕС и без да имате резервен вариант при прекратяване доставката на руски газ?! Това с двата газови танкери от САЩ беше разочарование и измама: тези танкери са разтоварени,но газът не е потеглил за БГ, а е закупен от Турция.Ние сме закупили ГАЗ НА ВИСОКА ЦЕНА, така ли е ? А сега 'разрешавате' газ от Газпром!
94
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кокорчо думите трябва да са с печат от нотариус, щото днес едно, утре друго.И алоо...управниците...подписвайте с Газпром за евтиния газ, щото на зима ще ядете сопите.
93
1
 
14
 
! Отговори
Фурнаджийска лопата преди 1 година
А защо да не се обърна ?
92
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименг-жо митроХванала и беден ми духом костя...имаме договор до декември...путин не го спазва,ок нов...и февруари отново ни спира доставките?...кой ще носи отговорност моля?*** е не надежден...и знаете ли...съсипа рф..не го разбирам...имаше всичко за Бога!манипулацията ви не върви отдавна...подават си топката руски т.о.ове...нелепо,в опит да ви манипулират,имат само лъжата...ок февруари я спира отново...кой ще гарантира,че ще удържи на думата си?война е...нищо руско !!!
91
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев, Гълъб Донев и Илияна Йотова да подписват нов договор с Газпром и да спрат да лъжат заради изборите. Имаме договор, всеки ден искаме газ от Газпром. Газпром не дава газ. Иска да променим договора, да купуваме рубли в руска банка. Радев, Бойко Борисов, Гълъб Донев, Илияна Йотова трябва да подпишат този нов договор, да открият сметка в рубли. Вие сте на власт, правете от думите си дела, а не говорете лъжи заради изборите.
90
0
 
12
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Малко по малко всичко ще си признаете вие..!
89
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този лъжец, когато е на власт ще ви говори едно, а когато е пред избори, извън властта ще ви говори друго. Но вече го пробвахме и знаем, че не струва абсолютно нищо. Това е един чужд прислужник и има само една цел -- да влезе във властта и да прислужва на чужда държава.
88
9
 
21
 
! Отговори
Да преди 1 година
Време е за Възраждане!
87
1
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Подписвайте договор с Газпром, спасете България , забравете предишните, те са за места с усилена решетеста структура.
86
2
 
33
 
! Отговори
Живи за дране... преди 1 година
Вече не се издържа на живота ни натрапен от убийците от ПП, БСП, ДБ....
85
3
 
37
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Заради кокорчу и про100 кирчуту цените излетяха в космоса... А още не е калкулирана цената на газа за август... ===))) тия са за линч...
84
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха, радев, борисов -- национални предатели с различни окраски -- идеологически, криминални. За цялата тази пасмина трябва да забравите, иначе ви чакат неприятности.
83
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанова чака Гълъб Донев и Илиана Йотова да отидат да подпишат договор с Газпром в рубли, те не отиват. Лъжат за изборите. Отивайте да подписвате за оправяне на разрухата и кризата с газа. Или замълчете с лъжите си.
82
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сегашните измамници на Радев и Слави и техните опозиционни приятели от ГЕРБ и ДПС, подпишете железен договор с Газпром в рубли. Защо не подписвате? Кого чакате? Защо лъжете за изборите?