Андрей Гюров: Асен Василев е добър вариант за премиер

Все още не е взето решение за коалиция с ДБ
18 авг 2022 09:49, Нели Христова
72
Андрей Гюров: Асен Василев е добър вариант за премиер
Снимка: БГНЕС

Съществува възможност за сливане с „Демократична България” за общо явяване на изборите. Изборният кодекс го позволява до 27 август. Така в студиото на NOVA Андрей Гюров от „Продължаваме промяната”, коментира въпроса за евентуално общо явяване на изборите с ДБ.

„Това е много важен въпрос и не може решението да бъде взето лекомислено. Все още предстои да вземем решение и за нас е важно то да бъде взето по правилния начин”, подчерта той.

По думите му за партията е важно да се създаде усещане у гражданите за стабилност и спокойствие, че в дългосрочен план има субект, който да е мост между ляво и дясно в българската политика. „Дали ще има предизборна или следизборна коалиция - за  всички е ясно, че ДБ и ПП ще управляват заедно в един бъдещ момент. Не е важна формулата на това сливане – важна е същността. Че това е коалиция срещу статуквото, срещу корупцията и за промяна”.

"Разликите ни с "Има такъв народ" са съществени и това е видимо за всички. Истината е, че в последния парламент бяхме много близо до това да имаме 121 депутати, така че сега се надяваме на това", посочи Гюров. И допълни: "На базата на принципи работихме много добре, както с ДБ, така и с БСП”.

Гюров отказа да коментира варианти за премиер, тъй като било твърде рано. "Това е въпрос на дискусии, както и на резултати от изборите. Но относно Асен Василев -да, той би бил един добър вариант за министър-председател", категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добър, 3.50 Минаваш изпита , първи във випуска :)) ПП стандарт, гаранция качествено крадене
58
1
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Асан Василев е добър вариант за ПРИМЕР за осъден ефективно бг министър! Бай Ставри от СЦЗ ги чака такива пухени леекета
57
0
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Аз пък не смятам, че става за премиер. Гюров, България не е Люксембург! Там нека да си ги избират такива за министър-председатели. Там човекът си е признал, че е пасивен гей. Аз обаче не желая да ме управлява пасивен пeдepact. Те заприличват на жени и по характера си - стават непостоянни, сменят си лесно мнението. Само преди 2 месеца той се заричаше: Никакъв руски газ! Сега обаче - може и руски, защо не?
56
1
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
АМА МНОГО ВИ Е СТРАХ ОТ ГЕРБ БЕ СЛУЧАЙНИЦИ !!А ГЮРОВ И ЗА ПОРТИЕР НА БНБ НЕ СТАВА!!!АААААААААА????
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен-"Когато това е добрия вариант - МЕРСИ!" Асен Василев??? Най-големия кра..ц? МАНИПУЛАТОРИТЕ от "ПП" ЛЪЖЛИВИТЕ- НЕ,НЕ и НЕ!!!! НИКОГА ВЕЧЕ ПРОДАЖНИЦИТЕ!!!
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гюбре, недей да ръсиш бисери! *** за зеле не става от вас, за премиер да не говорим! Толкова тъпотии сътворихте за 6 месеца, че сега не се знае коя трябва да се оправя с приоритет. ПП? НЕ, МЕРСИ!
53
2
 
6
 
! Отговори
Извода преди 1 година
А Лена Бориславова защо не? Те са си лика-прелика. Отзад
52
2
 
5
 
! Отговори
Културиста преди 1 година
Да,да, много любящ и дащен човечец. Редовно го уважавам
51
10
 
1
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Той е най-добрия кандидат за премиер. На тези от Герб им се привиждат пари от европейските фондове. Те все още не са разбрали, че заемите, емитирани от третото правителство на Борисов, ще ги изплащат бившите и бъдещите сепутати от партията му. Неговата лична имам предвид.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато това е добрия вариант - МЕРСИ!
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това нищо Асен не си знае идентичността, премиер ще ми става. Като предходното - Кирчо с мазната коса и още по-мазната усмивка.
48
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
младежкото ГЕРБ ЗАРАБОТВА ТУК за жълти стотинки от чекмеджето
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да забраним на всички които са пипвали власт в България от 45-та насам да се кандидатират за позиции във властта. Не ме интересува ако ще да са чисти като сълза да девственица. Ако някога си пипвал власт в България да ти се забрани да си във властта. Трябват изцяло нови хора. Също трябва ако си син/щерка или рода на някой бил във властта да ти се забрани да си във властта. Ако си бил съдия - не можеш да си във властта, ако си бил в МВР - не можеш да си във властта! Аман от шуробаджанащина
46
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЕВДА ***,ДПС *** И РУСКИ *** СЕ ОБЕДИНЯВАТ ПОД СТАТИИ ЗА ПП ЗАЩО ЛИ?
45
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АСЕН ВАСИЛЕВ С ТЕБ СМЕ ДАВАЙ САМО НАПРЕД И ПО-СМЕЛО
44
2
 
7
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
# 29 : Искаш Лена Общата?Парапета ?
43
2
 
25
 
! Отговори
Истина преди 1 година
От три месеца едно и също,Асен та Асен, това е ***, никой не го иска, но те пак него предлагат, ако нямате нужните кадърни хора, къде сте тръгнали, Ил така ви заповядват
42
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
При вас добри варианти няма. Нито Киро беше подходящ за премиер, още по-малко Асенчо ще е, нито Никола Минчев ставаше за шеф на парламента, за смешният ви избор за министър на културата ще замълча. А сега ако сложите за водач на листа комунистическия милиционер Рашков, ще ви призная за абсолютни неадекватници.
41
1
 
17
 
! Отговори
приказки преди 1 година
от детската градина .
40
1
 
14
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Екстра е Василев,крадлив-дже.н.дър.Покрива най-важните евроатлантически ценности.