Нинова: БСП в следващото управление е гарант за повишаване на доходите

Оставихме стабилен бюджет с излишък от 1.5 млрд. лв., допълни тя
27 сеп 2022 09:05, Анисия Иванова
24
Нинова: БСП в следващото управление е гарант за повишаване на доходите
Снимка: БСП

БСП в следващото управление е гарант за повишаване на доходите. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Пазарджик.

“Много партии днес обещават всякакви социални придобивки. Само БСП обаче отчита реално свършена работа за повишаване на доходите. Оценявайте ни по резултатите, а не по голи обещания. 12 години като опозиция на ГЕРБ се борихме социалната политика да стане приоритет и не успявахме.

Сега за 7 месеца в управление направихме повече отколкото ГЕРБ за тези 12 години: Безплатни детски градини, увеличено майчинство, увеличени детски надбавки, необлагаем минимум за млади семейства с деца, увеличена минимална работна заплата, увеличени ваучери за храна, увеличени пенсии. При Борисов все не можеше, все нямаше пари. Сега как можа. Важно е да имаш воля да го направиш, да спреш кражбите, да спреш рекета върху фирмите и да мислиш за народа си.

Лъжат, че социалната политика води до дефицит в бюджета. Оставихме стабилен бюджет с излишък от 1.5 млрд. лв. Дефицитът ще дойде от решението на служебния кабинет за закупуване на нови 8 самолета за няколко милиарда лева. Сега, в тези тежки времена, тези пари трябва да отидат за повишаване на доходите и стабилизиране на икономиката. Няма да допуснем да се орязват социални придобивки.

Напротив, доходите трябва да се увеличат още, защото инфлацията изяде досегашното увеличение. Ние, БСП в следващо управление сме гарант за това, както бяхме социалният стълб в досегашното. Да не мислите, че е било лесно и винаги партньорите ни са били съгласни? Сега те се хвалят със социалната политика, но много добре знаят колко часове сме ги убеждавали, какъв натиск сме упражнявали, за да се случат нещата.

За нас борбата с бедността и неравенствата, увеличаването на заплати и пенсии, подкрепата за социално и енергийно бедни си остава задача номер едно. Готови сме с първите 10 стъпки в първите 100 дни за решаването на тези проблеми. Подкрепяйки нас, помагате на себе си, на децата си, на родителите и семействата си да преминат по- леко през кризата.”, каза Нинова. В Пазарджик тя се срещна с жителите на града, заедно с водача на левицата в Пазарджик - Драгомир Стойнев. В препълнената зала присъства и цялата листа на БСП.  Нинова призова на 2-ри октомври хората да излязат и да гласуват с номер 28.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-жо Нинова, дърти квачки никой не иска на пазара, особено пък 131 годишни склерита. Дръж си ги в резерв ако на някоя коалиция й притрябват депутати. Нищо че вие завихте силно надясно и станате правоверни евроатлантици.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добре те отколкото еднокнижника, тук поне има хора с добро образование, а не калинки. Номера е да не се главозамайват.
18
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
нахалство и наглост - изгониха ги а те секанят да управляват
17
2
 
6
 
! Отговори
ИЦО ХАЗАРТА преди 1 година
ДЪРТА МУТРЕСА ОБРАЛА ДЪРЖАВАТА-ПРИВАТИЗАРАЛА ТЕХНОИНПЕКС ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ
16
2
 
5
 
! Отговори
Мичето преди 1 година
Соц.лидерката не се умори да доказва, колко по-гладен ще е народа, ако тя отново е във властта - не се пеняви, Нинова, вярваме ти ,че си гарант за обедняването и изгладня ването на народа ! Досегашните години с вашето управление го доказаха - баста !
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До проста работа - Нинова няма да придиря, само да я поканят и се е прилепила. Важното е власт да има!
14
4
 
5
 
! Отговори
проста работа преди 1 година
Правите коалиция с Герб,те печелят вие харчите!И България ще цъфти и връзва!Опитайте!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изхарчиха 76.5 милиарда за 7 месеца от 78 милиардата които имаха и понеже не можаха да изхарчат останалия 1.5 млрд викат - ИЗЛИШЪК!
12
2
 
10
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
гладна кокошка просо/власт/ сънува
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро и &, че не са много у ред - не са, ама и тая е същата. Къде е видяла повишаване на доходите, та и гарант се пише? Гарант може да бъде само за обедняването на народа, богатеят такива, като нея.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова: БСП в следващото управление е гарант за повишаване на доходите" - въпросът е "ЧИИ ДОХОДИ" - на обикновените хора или на по-равните
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже каква наглост!
8
0
 
17
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Корнелке ти пак витаеш в небесата!Като искаш да помогнеш заедно с теб о останалите милонери и милиардери върнете парите на хората и станете пролетарии! А колкото до дефицитс вашата безпринципна коалиция заложи дупка от 4,5 млд в бюджета на НОИ! Така че когато фактите говорят и Боговете мълчат , но не Корнелка и БСП!
7
1
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
..........БСП в следващото управление е гарант за повишаване на доходите............. Хахахааааааа, тука се търкалям от смях. Корни на какви субстанции е? Те първо да влязат в парламента :))))))))))))) Ако вкарат 10 депутати да викат ура! :)))))))))))))))))))
6
0
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Много бърза др.Нинова.Първо се влиза в Парламента и след това в Управлението.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
Всеки вече се цели в пенсионертите....хем са най-много хем най-огладнели, болни и бедни....благодарение на същите тези дето им обещават!!!
4
0
 
6
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Доходите на спонсорите обаче, зноем
3
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
подаваи си оставката и се махаи отиваме на избори 2023 г
2
0
 
16
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Гаранция Крушовица лява ръка десен джоб :)))
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма отървава от тея цоциалисти. Бля бля бля цял живот изкараха на държавна заплатка и то хубава.