В "Столипиново" са разочаровани и не искат да гласуват

Идват само, когато има избори, казват жителите му
Обновена: 1 окт 2022 22:53 | 1 окт 2022 22:36, Анисия Иванова
72

В квартал "Столипиново" през последните седмици неколкократно влизат полиция и жандармерия заради съмнения за купуване на гласове.

В Основно училище "Пенчо Славейков" тече подготовка за изборния ден. В нея има една машина за гласуване. В случай че всичко е изрядно, тя се предава на председателя на СИК.

Живеещите в квартала обаче не са сигурни дали ще излязат да гласуват и се очакват вяла избирателна активност. Те споделиха пред Bulgaria ON AIR, че са разочаровани от управляващите.

"Не знам, ще видя. Има по-големи хора от нас - каквото каже бюлетина", коментира една от тях.

Друг от жителите на квартала бе категоричен, че няма да гласува, защото "не взима пари от държавата".

"Никога няма да се оправим, виж в какво дередже живеем, идват само, когато има избори", жалва се трети.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Там са професионалисти гласуват само срещу заплащане
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най умната част от българското население - гласуват когато има файда от гласуването, т.е. кебапчета и бира, другото е бошлаф работа. И аз като тях - ако някой не ми плати няма да си направя труда да се надигна от дивана днес камо ли да отида до секциите.
40
1
 
9
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Точно вие е по-добре да ме гласувате. Жалвате се, че не може да се оправите, ама вие сте част от проблемът. Всеки без основно образование да няма право на глас, всеки без средно да няма шофьорска книжка.
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едната джунгалка бюлетината и говорила другата, държавата, не давала пари без да, работи
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяха че герб не им решават проблемите, за 12 год и те както и ние нормалните не мръднахме и метър. Какви 50лв, това е половин обяд.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да гласуват защото досегашните им дарители са вън от надпреварата и техните гласове не са нужни.Затова няма да има ,,стимулни добавки" преди и след вота.Което означава че всичко е решено предварително.А това вече не е добре защото народа няма Глас.
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От толкова много години чакаме и се надяваме тези да спрат да гласуват. Ето сега как проблемът взе малко по малко да се решава. Нямаме нужда от гласа на хора, които с нищо не допринасят за държавата, а само се чудят как да я източат. Време е да се въведе и образователен ценз за гласуване. Както не можеш да караш кола без образование, така трябва да не можеш да имаш думата за бъдещето на държавата.
35
1
 
18
 
! Отговори
герп-дпс преди 1 година
След още 30год ще почнат и да гласуват по съвест, ама още не са развили такива еволюционни белези. За сега още само мучат, грухтят, хъхлят и са проблем.
34
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знам една порода българи без грам българско в тях си.Това са хората със интернационални убеждения,слепи подръжници на русофилията,и откровени българомразци.Те ще са основният електорат на тези избори.Тези хора винаги са гласували и ще гласуват от омраза към родината си.Във устата им е само една единствена дума подкрепена веднага със още една.Думите са ,,Възраждане" и ,,Путин".Все омразни думи на истинският българин,откопчал се от терора на СССР.
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според КЗРК ( комисията за разследване на корупцията ) това не е повод за разследване.Още и лидерът на ГЕРБ , който твърди че правата на своите избиратели са нарушени Това също не е притеснителен факт.Още повече , че и във въпросните махали ГРАБ печелеха с 97 % вот на доверие към Бойко Методиев Борисоф.Напоследък и той е унил . Само социалистическите агенции които са му останали вярни до край дават добри прогнози.
32
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисоф също....туй се нарича липса на мотивация.Ето , даваме пример с Украйна.Вижте с какъв възторг местните гласуват за референдум.Обслужването е по западен образец.Клиентите се обслужват до домовете.Чак до креватите.Дори не чукат.Напраео ти влизат през балкона и ти къртят дограмата.Защото доставката не е само каприз на клиента .Тя е задължителна.
31
0
 
11
 
! Отговори
Шопендар преди 1 година
И правилно.неграмотни не трябва да гласуват.имало по големи които казвали дали да гласуват,и за кого
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами инфлацията си каза думата и сега 50 лева са нищо.
29
0
 
19
 
! Отговори
Асанко Шекер маала преди 1 година
Нема пАре, нема глас...........
28
2
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Цената за 1 глас вече е стигнала 100 лева. Ама нещо Герб се стискат и не плащат. Затова са разочаровани. Няма да има пари за шака-так, чака-рака, силна музика...
27
0
 
27
 
! Отговори
123 преди 1 година
Който и да е на власт ,докато не се образоват и започнат всички да работят ,а не да чакат държавата да им дава ,все ще е така.
26
2
 
14
 
! Отговори
Гласувайте против преди 1 година
това да посрещаме кофчези с български войничета които се връщат от Украйна! Това е екзистенциална опасност з нашата държава и народ!
25
9
 
11
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Прави са ! И мама на тати веке без пари не дава !
24
4
 
23
 
! Отговори
Иликтронно Гласуване преди 1 година
Машинния вот им спря "полагащите им се" 50 лева за глас ..... Вече никой не раздава и бира в дните за гласуване ... и кИбапчита няма ... Защо да гласуват ? На тези избори горите ще са пълни с роми гъбари ..... Българите по традиция не гласуват ... старите също не им се ходи ... в чужбина само им е до гласуване.... и въпреки всичко Маддуровските машинки ЩЕ ОТЧЕТАТ 99.8% изборна активност .... или там колкото са програмирани да показват . Ще има и няколко "случайно" забогатели техници на машините.
23
4
 
12
 
! Отговори
Бойко Опълченски преди 1 година
Ставайте толупиии някой се изкряска и заспалите толупи станаха завчаска