Машина блокира в Харманли, унищожи вотът до 11 ч.

Техник установил, че паметта не може да бъде спасена
40
Машина блокира в Харманли, унищожи вотът до 11 ч.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осъщественият вот до 11:00 ч. в СИК 10 в Харманли е унищожен, след като машина е блокирала, а повиканият техник установил, че паметта не може да бъде спасена.

Секцията е била с 2 машини и вотът там продължава, предаде БНТ.

В СИК 18 в Димитровград обаче гласуването е на хартия отново заради блокирала машина. За сега не е ясно дали паметта е запазена. За случаите е уведомена ЦИК.

В СИК 99 в Хасково избирател снимал разписката от машината, но бил забелязан от членове на комисията и вотът му няма да бъде зачетен.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: машинаХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 1 година
карай , то там са само чингенета останали. Нали вземаха по 20 30 50 лева. Добре е станало, някой грамнал няколко хиляди лева. Да му е сладко
30
1
 
0
 
! Отговори
Койчев преди 1 година
Машините на Мадуро, Нинова, Радев и още куп наши прости упавляващи политици се чупят. Още едни провалени избори от комунисти.
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И двамата под мене сте лъжци. Машините са направени да се гласува с тях, нищо друго. Версията ти за флашките издиша, защото всички в комисията гледат и никой не може да направи нищо сам, без другите да разберат, че е нередно. Общо взето и двамата търсите теле под вола. Който си гласува законно и правилно, нищо не го грози и няма блокирали машини.
28
1
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Не е проблемът в машинките, нито във флашките, а саботажът към работата на машините. Нали преди избора всяка една машина се проверява, уж! Е, кой или кои бяха тези дето провериха, че тази в Харманли е изправна? И дали изобщо са я проверили, а може би точно поради " проверка", днес тя е блокирала?
27
1
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Кое ти дава гаранции,че вота не може да се подмени.Паметта е във флашките,не в машината.В машината не остава нищо,за да се съпостави с флаш паметта.Кой от комисията проверява флашките,абсолютно никой.Те само ги вадят и заедно с протокола ги носят в РИК,а РИК прехвърля от флашката в ЦИК.Ако не броят разписките какво остава?Който е решил да подменя вот на централно ниво не е толкова сложно.Мадуро да не е ***,че е избрал машини.
26
0
 
2
 
! Отговори
dr. Haus преди 1 година
Пречела е нещо на някой машината...
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 24E, какво правим с тия до 11чЍ? Трябва да гласуват отново, защото си нямат друга работа? И какво пречи на някого да продаде вота си и гласува машинно? И без отчет ще има такива. Пълна пародия и вяра, че машините по принцип са по-неподкупни. Създадени, манипулирано от човека. Разни флашки и т.н. кой има достъп до тяхЍ? Вервайте си. Затова няма много държави, гласуващи с машини, ама ние им вярваме.
24
0
 
2
 
! Отговори
Хах преди 1 година
А в Турция всичко е ОК. Може да им е трудно, на уж българите там, може дори да не могат и дума да прочетат на български, но си гласуват перфектно. И от там вече идват данни, че има гласували 100 000, а към този момент сигурно са и повече.Дам....а тук в Харманли машинките блокират....еми това е!
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Машините действително усложняват подмяната на вота и по-специално отчета пред тези, които плащат за фалшив вот. Там е цялата работа и затова са всички тези напъни на разни писачи тук колко били ненадеждни машините. Гласувайте по съвест, никой не може да ви отнеме това право или да го отмени.
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво online гласуване ви гони бре. Те тогава един човек от вкъщи ще гласува за цялото село. Как да се ограничи влизането от един IP или mac адрес, като в едно домакинство има няколко гласуващи.
21
3
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Докато гласуване с тези измислени машини, ще има избори през месец- два. Хората се умориха, обезвериха и явно това е целта.
20
2
 
4
 
! Отговори
Венецуела преди 1 година
Сигурно и при победата на - гуайдо в венецуела са блокирали на няколко пьти машините и вотът не е бил отчитан до -11 ч
19
1
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
Разписките могат да се преброят,но не може да се изкара протокол със съответния код.Нарушава се процедурата,все пак ЦИК трябва да реши.Няма да са много хора, но те са отчетени като гласували в списъка с подпис.То ясно че с веницуелски машини сме от третия свят.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Депесарско-герберски атаки, не хакерски. Реално не могат да бъдат манипулирани и затова се търси начин да се блокират, за да се опорочи и подмени вота.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незаконно е да не се отчете вотът до - 11 ч
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези машини са уязвими на хакерски атаки но не се говори за това.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Паметта не може да бъде възстановена". Не може защото тези машини нямат памет,а само софтуер,иначе не може да се извърши подмяна.Ако имаше хартия,проблем няма.Остава в архив и всеки може да провери,а сега ниц.Комисията е некомпетентна,разчита на външна помощ,а и тези машини 9 месеца бяха в частен склад на двамата братя,единия държи софтуера, другия машините и това изобщо" не е конфликт" на интереси,вервайте!
14
2
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Какви разписки да броят, това е незаконно. Парламентът го отхвърли като вариант. Вотът трябва да се касира.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Местните гербаджии ли са се опитвали да я бърникат?
12
0
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
На всяка разписка пише за кой е гласувано , без манипулации - хората няма да търпят вече подмени