Много ниска избирателната активност отчитат в Берлин

В една от секциите са гласували едва 60 души
Обновена: 2 окт 2022 12:26 | 2 окт 2022 12:04, Анисия Иванова
6

На територията на Берлин има разкрити 7 секционни избирателни комисии. Прави ми впечатление, че в сравнение с предишните избори, избирателната активност е много по-ниска. До момента в една от секциите са гласували около 60 гласоподаватели, каза журналистът Катя Костова за Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че до момента няма затруднения с изборния процес. Организацията е на много добро ниво и се спазват всички противоепидемични мерки в Германия.

"Във вчерашния ден изборните книжа бяха предадени на СИК коректно. Нямаше никакви забавяния", добави Костова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много правилно! Хора, които живеят от години в чужбина, не трябва да гласуват! Живееш над 5 години в чужбина, нямаш право да гласуваш. Толкова.
2
4
 
3
 
! Отговори
НКК преди 1 година
В чужбина дасе гласува само в посолствата и консулствата и то само хора напуснали България до 6 месеца преди парламентарни избори, за местни да не се гласува в чужбина. Защо хора скъсали с родината, работещи в чужди държави, плащащи данъци в тях да ни определят живота.Те вече са си го избрали.
1
0
 
3
 
! Отговори
да бе,ще опре преди 1 година
До Анонимен 2 Колкото опрях аз,като дойдох и продаох апартамента на старите,които починаха,и бегом обратно!Моят живот е подреден,държавата ни е със закони,вие му мислете!