Димитър Аврамов: Политиците не предоставят качествени алтернативи

Около 3% от гласувалите са дали вота си за "Не подкрепям никого"
3 окт 2022 13:42, Петя Славова
3
Димитър Аврамов: Политиците не предоставят качествени алтернативи
Снимка: БГНЕС

С гласовете от чужбина може и ИТН да влезе в парламента. Засега получава 3.8%, но в класацията гласуването зад граница има 4.4% и минава границата.

Според политолога Димитър Аврамов има значение още една партия да влезе в парламента, ако броим математика на гласовете и "не", ако това оказва влияние на политическата перспектива.

"ИТН беше деструктивен фактор в изминалите няколко парламента, дотолкова деструктивен, че когато спечели изборите, не разбра необходимостта и смисъла на политическия процес, че когато спечелиш избори и си спечелил доверие и трябва да направиш възможно най-разумния компромис, за да направиш правителство.", коментира той пред БНР.

Още по темата
По думите му, политиците не представят достатъчно качествени алтернативи.

"Трябва да обърнем внимание, че вчера около 3% от хората, които са отишли до урните и са си направили труда да гласуват, са гласували с "Не подкрепям никого“.

Аврамов заяви, че политиците не научават един много важен урок и той е следният: "В неспособността да ни представят алтернатива, в която да повярваме, която автентично да харесваме, те ни представят някакъв вариант, който получава не достатъчно одобрение, след което настояват, че тяхната визия е изключително важна, изключително честна и единствена и няма нужда да правят компромиси", обясни той и допълни:

"Това превръща българската политика от конкуренция на представителност в конкуренция на политически племена, всяко, от което настоява, че властта трябва да е за него и да има собствена истина".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Корекция: преди 1 година
Политиците не предоставят НИКАКВА алтернатива.
1
0
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
А ТИ КЪДЕ СИ СПАЛ ТА НЕ ДАЛ РАЗУМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ !!! Повечето балъци,само мрънкате ,но не знаете как да промените стътукото!о