Журналист: Вече се акушира за правителство на ГЕРБ и ДПС с малките

"Български възход" попада в проектосметките и на Банкя, и на сараите"
3 окт 2022 14:08, Елка Василева
53
Журналист: Вече се акушира за правителство на ГЕРБ и ДПС с малките
Снимка: архив, БГНЕС

Вече се акушира за правителство на ГЕРБ и ДПС "плюс малките". Пътят към ново правителство минава само през ГЕРБ, ДПС и малки, с компромиси, или удължаване на живота на служебното правителство.

Още по темата
Този прочит на следизборната ситуация направи пред БНР журналистът Илхан Андай от сайта "24 Родопи".

"Български възход" попада в проектосметките и на Банкя, и на сараите. Попада също така ДБ или части от нея", посочи той.

По-саморазрушително звучи коалиция ГЕРБ – ПП, с евентуална прегръдка на Борисов и Петков, отколкото съюз ГЕРБ – ДПС, смята журналистът.

"Най-комичното би било, ако се случи анонсираната от някои коалиция ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС. Това ще бъде вече ехидната усмивка на началниците на тези формации към гласувалите на 2 октомври", смята Андай.

"Всичко, изразено в тези седем формации, които влизат в парламента, минава през голямото послание на избирателите, а то не е удобното за политиците определение, че народът се е уморил и трябва на всяка цена да правим правителство. Това не е коректно. Народът не се е уморил да гласува. Народът се е уморил да гласува за тъй дълго натрапваните играчи – една и същи", коментира журналистът.

Честите избори не са фатални за България, а за партиите, категоричен е той.

"Ако този път ДПС не успеят да влязат във властта, Доган ще раздруса яко чувала с мишките и на следващите избори ще има коренно различни водачи и листи", предупреди Илхан Андай. Той припомни, че "на фона на рахата, с който разполагаха в предизборната кампания, прословутата кота от 400 000 гласа пак не беше преодоляна".

Андай изрази мнение, че "оттук нататък няма как да спечелят 100 000 гласа в Турция, няма как да ги оставят в смесените региони да монополизират електората, ще им измъкват малко по малко" и "каквито успехи има ГЕРБ в Северна България, това ще се пренесе и на юг".

"5 на релси" е оценката, която журналистът поставя за представянето на ДПС на парламентарния вот вчера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Ако проектираната тук коалиция се случи, първо ще удари голям кютек на останалите и ще ги навре в дън Земя. Хак би било на такива да се случи това - ще настане време за голям сеир.. Второ - пък като почне да работи, тази коалиция ще продължи да налага на тия, същите тъ-пънари съвсем нова промяна, от която ще загубят ума и дума...
40
0
 
5
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Това е единствения начин за редовно правителство. Видя се че без ГЕРБ не става.
39
0
 
0
 
! Отговори
Канадец - измамник преди 1 година
А Пеевски сега дали ще ме......
38
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Да благодарим на Слави, Нинова, Мая и Ристе, че промениха закона и отвориха 160 секции в Турция
37
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
БРАВО на ДПС !!! Сега нека да си платят за да се каолират с ГЕРБ,но ТОВА НЕ Е ПОДКУП !!!
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българина си умира за Ciganiata !
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А. Доган е най-доволен , без бой , пак ще управлява , със старите си слуги от герб и БСП !Каквото каже Доган това става !
34
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
вай Алла!.."Просо" зададе адина прос въпрос /като него самия/ :-"Урсуската ли е акушерката?",щото заглавието каже че веке са "акушира" новото "правителство,а както знаем данте Урсула по професия е акушерка,та за това попитахме..Обаче глей ти чудо:..-Оказа са ,че такъва въпрос е ЗАПРЕТЕНО да са задава !..
33
9
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ, ДПС, БСП ЙЕЕ! преди 1 година
НИНОВА МЕЧТАЕЛА ДА Е МАТА ХАРИ И ДА СНИМА БОЙКО ГОЛ! Е МАЙ Й СЕ СБЪДНА? А МОЖЕ БИ Е МЕЧТАЛА И ЗА ТРОЙКА?
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам за вас, ама аз чакам тая вечер дежурната порция мъдрости и политически анализи от джуджака Тошко. Така бехме свикнали с неговия "умен" поглед, че вече по някакъв мазохистичен навик не можем да заспим без него.. И кво ша правим занапред без него и без холограмата от дивана направо се чудя
31
0
 
10
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Точно така е;))) Честите избори, не са фатални за нас, фатален за нас е стабилитета на управлението на тези партии! Илхан Андай, много добре е уловил тенденцията, която налагаме на блокаж на политическата система. Ние, просто казваме: Вие сте една и съща икономическа олигархия в различни политически лица! Не ви искаме! Вървете си! Ние, съвсем осъзнато правим това. За да не е реална война, правим го чрез изборите! Вървете си! Не ви искаме!
30
2
 
14
 
! Отговори
УРА ДРУГАРИ! преди 1 година
НИНОВА ПАК ВИЦЕПРЕМИЕР? ОТ КОГА МУ Е НАВИТА НА БОЙКО? НАЙ ПОСЛЕ ЛЮБОВТА Й ЩЕ СЕ РАЗГОРИ, ЗА УЖАС НА МАЯ!
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен== За огромно съжаление 60% от българите не гласуваха! Ако са искали ДПС да ги няма трябваше да са пред урните,както направиха тези в Турция! А те дрямаха в домовете си и не си мръднаха за-ци те! Дано прозрат негласуването до къде води и се стегнат за следващите предсрочни избори!
28
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Честите избори не са фатални за България" - казва този умник. Никак не са. Харчим купища пари, при това гласуваме с машини, за да е още по-скъпо. Изреждат се партии-еднодневки с големи обещания, които след това потъват в забрава. През това време цените си летят нагоре, нищо не се строи, усещането за безнадеждност става повсеместно. Но винаги ще се намери някой умник да философства че разсипията е нещо хубаво.
27
7
 
9
 
! Отговори
до Зозо от Бозо преди 1 година
Зозе предполагам, че имаш у вас, или на службицата си снимки на Баце и на ''радостта Гешев'' и си цуняш и ближеш по цял ден
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС и,, Възраждане" също са руски проекти и към тях като прибавим, , ГЕРБ и,, Възход" и работата заспа! Само трябва да се разберат кой да е премиер, но за това може да им помогнат началниците от Маскве.
25
11
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
ГЕРБ, ДПС, Възход, и купени на килограм от Възраждане ще съберат над 50%. Дyпe да им е яко на Кирю, Асан и Чашков :)))))))))))))))))))))))))))))))) Гешев иде....
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вече всички коалиции са разбираеми, поне до пролетта да закърпят нещо.
23
5
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 година
До: номер 22 "Най-добре е ПП, ДБ, ДПС и БСП." А ти знаеш ли кой е Дебелян Пеевски? Мислиш ли че е голям "евроатлантик", след като е в списъка "Магнитски" на САЩ?А знаеш ли какво означава едно управление на България с човек от списъка "Магнитски"? Значи че САЩ и ЕС ще ни третират като държава субект на Руската Федерация!Даже китайците се държат настрана от Путин, не мисля че Бойко Борисов ще е толкова глупав да приеме коалиция дори с ДПС!Иначе ще му се олющи евроатлантическата кожа!
22
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма шанс метастазите на БКП ДС ГЕРБ и ДПС повече да помиришат власт ! Вариантите са два: ПП ДБ БСП И КОПЕЙКИН да управляват заедно ! Другия вариант са нови избори