Ще се откаже ли Борисов от премиерското място, за да търси подкрепа?

Избори през януари не биха променили резултатите от вота
394
Ще се откаже ли Борисов от премиерското място, за да търси подкрепа?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според социолога Андрей Рачев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има един много силен коз в ръката.

Той смята, че Борисов ще търси по-широка подкрепа, като се откаже от премиерското място и предложи временно правителство.

Още по темата
"Така шансовете се повишават", каза Райчев пред Нова телевизия.

"Това е блокиращо мнозинство, което няма да позволи на сбора на всички останали да направят мнозинство", коментира първите данни от изборите политологът Димитър Ганев.

"ГЕРБ не може да не се опита да формира коалиция. При този резултат и недостатъчна да управлява сам победа, не може да не се опита, защото ще се изложи", коментира Андрей Райчев. По думите му коалицията "без ДПС не става".

Според Райчев към ГЕРБ могат да се присъединят и "Български възход". БСП също е възможно да попаднат в подобна коалиция. “БСП е с много лошо постижение”, смята политологът. Въпросът, според него, обаче е дали ГЕРБ биха искали да управляват при такава формация.

Според Димитър Ганев, ако България отиде отново на избори през януари, резултатите няма да са със значителна разлика и "същите тези хора ще трябва да седнат заедно на масата за преговори".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
369 Вдигаха пенсиите с малко, но инфлацията ги изяде. Сега ще плащаме взетите от тях милиарди заеми, докато ни се отдели вола. Това е ефектът от вдигнати с малко, пенсии.
349
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мустафа да престане да дестабилизира България.
348
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПорноПартията на Киро ментата и Асен Фалита, не разбраха ли, че без ГЕРБ неможе да има стабилно управление? Докога е харчат пари за "избори, докато съ"сипем ГЕРБ и Борисов", с парите на този изстрадал народ?
347
6
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
БОРИСОВ ПОЗДРАВЛЕНИЯ БЪЛГАРИЯ НА ЗДРАВОМИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ А ШАЙКАТА ПО ПЪТЯ НА ЧАЛГАРИТЕ ЛОШОТО Е ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е РАЗГРАБЕНА СРИНАТА САБОТИРАНА ВЕЧЕ 2 ГОД ПИСАЧИТЕ ИМАТЕ ЛИ НЯКАКВА МИСЪЛ ЗА БЪЛГАРИЯ ИЗОБЩО
346
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ ДЕТО ПИШЕ ЗА ПЕНСИИТЕ А ЗНАЕШ ЛИ ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИТЕ НЕ ШАЙКАТА ПЪПЪ САБОТИРА ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА ОТКЪДЕ СВЕЖИ ПАРИ В ДЪРЖАВАТА КОМИСИОНЕРИТЕ ВДИГНАХА ЦЕНАТА НА ГАЗОВИТЕ ДОСТАВКИ А ШАЙКАТА СИ НАПЪЛНИ ДЖОБОВЕТЕ БЕЗНАКАЗАНО
345
7
 
6
 
! Отговори
Ние сме преди 1 година
Борисова Република Толупия
344
5
 
12
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
13 години генодиц но верните му лакей продължават да го крепат, но другия път дори и те няма да може да го спасят от поредната загуба и този път реално правосъдие , защото все още правосъдие няма
343
7
 
8
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Единствени ПП тата вдигнаха пенсиите и въпреки това слугите на ГЕРБ които са 500 хил гласуват за Борисов, но това няма да е вечно , просто тия в чужбина другия път ще гласуват и вече ГЕРБ ще почне напълно да се разпада
342
2
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
А ако някоя от псевдо партииките като тая на Янев или Костадинов се хване с убиеца Бориосов на следващите избори, няма да влязат в парламента, ще последват другите патриотари и седесари в канала
341
2
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
И да се откаже и да не се откаже на следващите избори ГЕРБ ще загубят а ПП тата ще спечелят, все още партията на безпартийните не се е създала, а тия в чужбина ще излязат другия път и ще гласуват за тях, този път не гласуваха, но гласуват ли ще спечелят.А те ще са скоро, всички гласували за ГЕРБ са такива които искат тая територия да продължава да гони народа си докато изчезне, все лапачи са само в тая територия 500 хил човека гласуват за мутра убиец, но и на това ще му дойде края
340
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Симеон Дянков за премиер. Някой трябва да спре ПП.Те са е евреи, които нарочно искат да фалират държавата. Евреите не се са се се отказали от България за заселване поради лошите климатични условия в Израел. Украйна е другият прицел на Израел, но там все още не става за заселване.
339
0
 
5
 
! Отговори
Без упойка преди 1 година
Андрей Райчев обаче се е сдухал тотално.Гледах го оня ден,ами той сам си гради пясъчни кули и след това ги събаря.Огнян Минчев пък имам чувството с извинение,че ако му туриш ла...а в устата пак ще си мели.Антоний Тодоров,ох едно и също говори тоя човечец.Дайнов не ми се коментира,по-изпаднал псевдобунтар-няма.Липсва Гълъбов с експертизата,Бог да го прости.Младите пък не стават-папагалчета зубрачета за някой лев!
338
0
 
2
 
! Отговори
НъРъБъ преди 1 година
Много хора се радват, но на мен мимсе плаче.
337
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво като се откаже? То ако всичките проблеми с Герб бяха заради Бойко, това щеше да е най-великата партия в България. Но това изобщо не е така. Но пък отказването ще е прекрасен повод на ПП да си престъпят "принципите" и да изпълнят нарежданията от посолството да съставят правителство.
336
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
de e toi
335
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хитрият Андрешко може и това да направи,но със сигурност ще дърпа конците задкулисно.
334
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се договори да не го разследват (да лежи в затвори) , може и да се оттегли.
333
4
 
8
 
! Отговори
То и журналистките преди 1 година
от БНТ, БТВ и НОВА заслужават да бъдат масово наказани - всекидневно изнасилвани, обесени, застреляни или да са в затвора. Журналистките от тези телевизии са САМОДОВОЛНИ ПAЧABPИ, ПОЛУЧАВАЩИ ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ МЕСЕЧНО И ОБЛИЧАНИ СЪС СКЪПИ ПAPЦAЛИ ВСЕКИ ДЕН ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРИТЕ. Нагла журналистка от БНТ, останала без мъжки ласки и на сухо, тормози зрителите, прекъсва Костадинов. Тая безсрамна и нагла "журналистка" от БНТ заслужава да бъде изнасилена многократно.
332
8
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
О, не само не Бойко отново премиер !
331
0
 
7
 
! Отговори
Пенчо Кубадински преди 1 година
'одя с два комата и търся къде текът буювите МЕД и МАСЛО да топим и да блажим... ама нещо не намирам...