Божанов: За ДБ водещ приоритет е реформата в правосъдието

Според него, това е и разделителната линия с партията на Борисов
4 окт 2022 21:25, Петя Славова
22

Възможен ли е диалог между партиите след изборите за съставяне на правителство, коментира бившият министър на електронното управление от ДБ Божидар Божанов.

По думите му, "Демократична България" (ДБ) вече е предложила свикването на Консултативен съвет по националната сигурност (КСНС) при президента, за да започнат разговорите за съставяне на правителство.

"Дори в този парламент да не се сформира управление, в следващия трябва да се сформира. Трябва да започнем разговорите какви са системните проблеми в страната, които ГЕРБ отричат, ние затова не можем да направим коалиция с тях, защото те продължават да си заравят главата в пясъка", посочи той в ефира на предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

По думите на Божанов за "Демократична България" водещ приоритет остава реформата в правосъдието, което е и основна разделителна линия с партията на бившия премиер Бойко Борисов.

"Тази тема виси, тя е темата за върховенството на правото и за това да има един независим орган, не персонифициран, който да извади темата за корупцията от политическия дебат", коментира той.

"Именно КСНС е подходящият институционален инструмент, който да бъде използван за разрешаването на политическата криза, която всички партии признават, а по време на него трябва да бъдат поставени и всички останали теми като войната в Украйна", смята бившият министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Божидар БожановДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Малина преди 1 година
Само празни приказки и никакви резултати - типично в стила на ДБ.
16
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Не ги разбирам изобщо какво се гласят тия за правителство
15
0
 
0
 
! Отговори
Вики преди 1 година
Тоя мазния да не ми говори за реформи моля
14
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
Голям майтап е това, Иванов беше правосъден министър и нищо не постигна и сега , години по-късно, парията му ще се опитва да замазва кашите му
13
0
 
0
 
! Отговори
Крис преди 1 година
Едно е да имаш приоритети, друго е да имаш потенциала да изпълниш обещаното. ДБ потенциал за нищо градивно няма.
12
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
г-н Божанов,спестихте ми толкова време и пари с постигнатото от Вас,Благодаря ви,пАсоалството има тотален превес в пропагандата и манипулацийте са нечовешки,добрата новина е,че малко хора четата и вярват на руската пропаганда,повече образование,повече божий ценности...лидерство...повече!!50416
11
0
 
2
 
! Отговори
Аз,съм Българче... преди 1 година
пУтин ни заплашва с ядрени,и вашите деца ще убие не се съмнявайте,костя работи за него,гешев си завира каскета...извади му зависимостите,извади му кражбите...щеше да дарява партийната..документи,ако я дарява кой го финансира..работите и обслужвате заплашващият животите на децата ни путин...стройхте му тръби,рушахте пройзводства и убивахте почтени хора от дпс-гроб,мачкахте българите през кметовете си,през медийте си..платени ви от путин..да го обслужвате,убиеца на децата ми няма да е мой приятел!
10
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Това е да си ...зависим! За Христо Иванов, човекът който слизаше от джипа на Бобоков и Мата Хари, основна поръчка си остава...Гешев!
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маджо и бобокови харесват това
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се направи съдебна реформа,вожда им Иван Костов трябва да е първия при бай Ставри!!
7
2
 
6
 
! Отговори
тези не са искрени преди 1 година
Прокуратурата е най-реформираната институция. Побъркването от реформи цели блокирането и. Просто Бандата на Румен се раздели на няколко лагера за да атакуват институциите от "всички страни".
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този *** на снимката изхарчи милиони за електронно управление и абсолютно нищо насреща. Прибра парите и ги раздаде на фирмите си.
5
2
 
4
 
! Отговори
Бойо Тиквата преди 1 година
Ухххх, каква си ми сладка поничка с тия бакенбарди, Божанка, да ти го отпарам в устана чак до макарана;))) Макарена, ох, макарена в устата ти засмена;)))
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За вашата формация важното е д се спаси Иван Костов от затвора.Само това.В името на това,вие съсипахте правораздавателната система и държите в стрес цялото общество.Заради един Иван Костов.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по възможност като бухалка
2
2
 
7
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
БОЖАНЖВ ЗНАЕШ ЛИ ЧАЛГАРИТЕ ТАКА СЕ ПЪЧЕХА ВЪН ВЪН ВЪН БЪЛГАРИЯ МЕ ИНТЕРЕСУВА ДОКАРА В СЕГАШНОТО ПОРУТЕНО ПОЛОЖЕНИЕ ОТ ШАЙКАТА ДБ БКП ЧАЛГАРИТЕ ВЪН ЩОМ НЕ ТЕ ИНТЕРЕСУВА БЪЛГАРИЯ НИКОЙ СИ ДРУГИ КЕ ДОЙДАТ
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей от няколко годино се напъвам да разбера каква е тази реформа в правосъдието, която марксистите от ДБ искат. Само лалат, но няма нищо конкретно! Какво точно ше реформират?!? Нали вече се разделиха на 2 отделни съдебни съвета?!? Какво оше искат да " реформират". Тяка и не обясниха нито веднъж като за нормални хора, а не за заблудени умнокрасавци лапащи мухи!