Напрежение в БСП: Защо се намеси и прокуратурата?

Обяснението от Атанас Зафиров
4 окт 2022 22:04, Петя Славова
18

  БСП влезе в сблъсък с прокуратурата. Според зам.-председателя на столетницата Атанас Зафиров, аргументацията е абсурдна и затова Корнелия Нинова няма да се яви.

"Цялата ситуация е абсурдна. Аз не можах да повярвам, че е възможно българската прокуратура да се занимава с подобни неща - с вътрешнопартийни въпроси, стенограми и всичко останало. Абсолютно подкрепям Нинова в това нейно решение. Прокуратурата е добре дошла, за да потърсят каквото им е нужно. Би трябвало да имат много по-важна работа в момента. През изминалите избори сигналите за купуване на гласове са стотици и по тях нищо не се прави, а в същото време ставаме свидетели на едно брутално намесване в работата на една политическа партия", коментира той в "Денят ON AIR".

Още по темата

Той добави, че в момента нищо не налага свикване на конгрес, защото няма тема, по която да трябва да работи. Гостът заяви, че причините за резултата на БСП на изборите са много, но не бива да бъде определян като срив, тъй като сегашните резултати повтарят предишните избори.

"Безпрецедентно ниската избирателна активност свали резултата на всички партии. Особено партиите, които участваха в управлението. БСП, ако изключим един малък ръст при "Демократична България, излиза с най-малко поражения от партиите, които участваха в управлението. Винаги, когато сме били в управление, ние сме давали приоритет на националните интереси. Никога не сме слагали партийните интереси на преден план. При всички положения това води до някакви щети в електорален план", каза Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

По думите му от БСП няма да преговарят с ГЕРБ и ДПС, тъй като те били олицетворение на този модел, срещу който партията води битка. Социалистът поясни, че биха преговаряли с "Продължаваме промяната". Според него правителство на малцинството би сработило, стига да не бъде обект на задкулисие. Зафиров подчерта, че най-лошият сценарий са следващи парламентарни избори.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Този едър и дебел мъж е куче на каишка на Нинова.
10
0
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Има я пресконференцията на Нинова в нета, можете да я видите, ако ви издържат нервите, гледайте я. Тази жена е едно невероятно гyйнo. Журналистите я питат - след такъм срамен резултат няма ли да подадете оставка, под 10 процента сте, пети сте, и Възраждане ви изпревари. Тя обаче едно си знае - не, имаме същите резултати, както на предните избори, оставка няма да дам! Няма да направя удоволствие на тези в партията, които ме мразят!
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се е намесила прокуратурата? Аз бих попитал как така за наркопласьорите, проститутките, далавераджиите и стотиците други наболели проблеми не се намесва? Отговорът е лесен - Гешефта почувства, че му е широко около врата, защото менторът му Тиквата е на път да вземе властта. Съответно, захвана се да терори политическите противници на ментора му.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4 Анджък!
7
4
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
човека говори съвсем спокойно и логично...Ей такова трябва да бъде поведението на всеки "политик"...За съжаление,повечето мераклии за власт по нищо не се различават от хамалския стандарт на каруцарите..За техен късмет обаче,подивялата част от "народонаселението" харесва и се възхищава на псувнитеиобидите..
6
2
 
10
 
! Отговори
Дякона преди 1 година
Има ли някой от БСП-то, който не е за прокурор !? Просто реторичен въпрос ;D
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тия пак се държат като победители. Също като дб.
4
0
 
14
 
! Отговори
Xa-xa преди 1 година
Тоя много е папкал и слушкал. Чак не го събира костюмчето. Да му купи Нинова по-голямо. Не е толкова скъпо. От три сандъка снаряди комисионната стигат да го премени
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След престъпленията на Нинова, те първа ще прави тегели и ще я разнищва прокуратурата. Като я подпукат за комисионните от оръжието ще отслабне с 40 кг за месец.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори всички да напуснат БСП, Корни ще остане..
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, махай се!