Паси: Готов съм да съдействам в преговорите за формиране на правителство

Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил, допълни той
5 окт 2022 14:51, Анисия Иванова
320
Паси: Готов съм да съдействам в преговорите за формиране на правителство
Снимка: БГНЕС

Соломон Паси потвърди пред БНР, че е готов да съдейства в преговорите за формиране на евроатлантическо правителство:

"Заявявам и пред обществото, и пред участниците в процеса, че бих им съдействал добросъвестно и безкористно, доколкото моите сили и тяхната воля позволяват това. Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил".

Още по темата
Както е известно, вчера лидерът на ГЕРБ предложи контактна група за съставяне на новото правителство и в нея да участват политици като медиатори, сред който Борисов предложи Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Също вчера президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в изявление, изпратено до медиите, потвърди, че е приема поканата на Бойко Борисов и добави, че групата ще започне своята работа след сформирането на редовното 48-о Народно събрание.

"Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата", обясни още Плевнелиев.

"Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения", добави българският държавен глава от 2012 до 2017 година.

На брифинга на ГЕРБ Борисов подчерта, че след разговорите на преговорните екипи с партиите, ако се установи, че има допирни точки по няколко теми, следва да бъдат предложени имена за министри.

"Гласуваме едно правителство, което да влезе, да ги изпълни на базата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа", уточни още лидерът на ГЕРБ относно преговорите с контактната група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-просто и нагло същество от пасито няма. Тоя трябва да е в затвора за национално предателство.
231
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве, Бойче коги ще стане бензина левче? Май ще минеш Копейкин по лъжи, а?
230
0
 
3
 
! Отговори
Ей тез преди 1 година
Са тотални езперканяци, много бели ще ни докарат, ако не ги изтрием веднъж завинаги!
229
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плевнелиев и Паси ще водят преговори, които са приключили преди да започнат. Бат Боко е готов на всико за да направи правителство и да дари пари на спонсорите си. Че гладни, бизнеса е труден ако няма от къде да цоцкаш и си пишман бизнесмен
228
0
 
0
 
! Отговори
ЩЕ СЕ преди 1 година
,,РАЖДА С ЦЕЗАРОВО СЕЧЕНИЕ,,
227
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде няма нужда точно ти да съдействаш.
226
0
 
4
 
! Отговори
Е ДЕ, Е ДЕ-СТИГА.... преди 1 година
СТИГА СЪС ***. ПО- СКОРО ТОВА Е ПИНИЗ НА АНТИСОПОСОИДИ ........ НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ КАКВА Е ХВАТКАТА? ТИКВУНЯ СЕ ОТТЕГЛЯ БЕЗ ДА ГУБИ ВЛАСТ. ОБРАЗУВА СЕ СМЕСЕНО ИЛИ ......КАКВО ДАЕ ПРАВИТЕЛСТВО. ВЗЕМАТ СЕ ПАРИТЕ ОТ ЗАПАДНЯЦИТЕ. СЛЕД ТОВА ПАРТИИТЕ УЖ НЕ СЕ РАЗБИРАТ. НОВИ ИЗБОРИ СЛЕД МЕСЕЦ- ДВА И............................ ГЕНЕРАЛА ПАК НА ВЛАСТ ЧРЕЗ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО, ЗА ДА ХАРЧИ КАКТО МУ СКИМНЕ.
225
0
 
5
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
Изрел ли сьтавя правителство та този е преговарящ
224
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти кой беше, че не разбрах ?
223
2
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
никога повече не бих гласувал за ДБ ако приемат офертата на тиквата опитващ се да оцелее и продължи да служи на путин!!!
222
5
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
мали това малая рАсия на копейкин много си повярваха,русия ще се разпадне,до 5 месеца републиките ще го започнат...умират децата им в безсмислена война,копейкин следва пътя на болен,ндсв,марешки...служилите на сатаната свършват в...Ада костя!
221
2
 
6
 
! Отговори
Антисоросоид преди 1 година
Евреина Сатана Паси като евреина Сорос гледат как да ни съсипят, ограбят както правеха по времето на Горбачов и Елцин в Русия. Евреина Луканов ни вкара в планът Ран-Ът за икономически геноцид, евреина С. Паси ни вкара в НАТО, евреина Станишев ни вкара в Евр..ейския съюз, евреина Сорос ще ни довърши ако не приемем унгарския модел. Само Орбан! Долу Сорос!
220
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно че сформираш козите ,гад
219
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хахахахахах, откъде го икараха пасито. Има няма и вадят няква мумия от нафталина да са посмеем. Паси почивай си бе човек, не се занимавай с глупостите на банкенсия ти квун. Само ще те използва
218
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Октопода пробутва един гей и един евреин за да може пак да съсипе България. СТИГА. Широка коалиция на отговорните партии така до зариването на ГРОБ.
217
0
 
10
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Този явно са го избирали в едно посолство, щото той освен евроатлантизам и евроценности друго не знае.
216
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паси ти не разбра ли, че стана за майтам на хората? Ти и ортака ти плевнята се конкуриирате за анти българи.
215
12
 
4
 
! Отговори
До 250 преди 1 година
Дано никога да нямаме шанс ние да си изберем и сложим правителство ,защото ще си изберем копейкин. Караме вараме се ни влече към майка русия. А тя е доста по-кръвожадна към нас от всички други (доказателство аа епоследните 100 години)
214
1
 
11
 
! Отговори
зико преди 1 година
Плюете го, но Бойко го предложи. Май Бойко е за плюене. Както и на изборите не си избираме хората в листите, които се слагат от задкулисието, така и медиаторите за ново правителство ни се предлагат пак от него. Между другото е този е одрал кожата на Чарли Чаплин.
213
1
 
7
 
! Отговори
Моля моля ... преди 1 година
Няма нужда да правите правителство. Произвеждайте избори. Колкото повече произвеждате, толкова по-висок БВП ще имаме.