ПП и ДБ няма как да подкрепят ГЕРБ, ще е политическо самоубийство

Повечето партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ, каза Емил Соколов
5 окт 2022 12:42, Анисия Иванова
349
ПП и ДБ няма как да подкрепят ГЕРБ, ще е политическо самоубийство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Хоризонтът за това да се състави ново правителство е много тесен. Партньорите, на които г-н Борисов разчита – ПП и ДБ, няма как да го подкрепят. Това означава те да извършат политическо самоубийство."

Този прочит на вчерашните изявления на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов направи в интервю за БНР политическият анализатор Емил Соколов, който бе част от предизборните листи на ПП.

Всичко, около което тези две политически формации градяха имиджа си в последните две години, беше разбиването на модела ГЕРБ, посочи той и допълни, че сега ПП и ДБ обмислят как да излязат от ситуацията, без да влязат в капана, че "едва ли не те предизвикват нови избори".

"Тоест размишляват над това как да му откажат, без у хората да остане впечатление, че те са причината отново да отидем на избори.", каза той.

Още по темата

Според Соколов по-логично е ГЕРБ да търсят подкрепа от ДПС, "Възраждане" и новия политически играч – "Български възход". Той обаче уточни, че Борисов е наясно, че коалиция с ДПС, "камо ли пък с "Възраждане" е абсолютно невъзможна за продаване дори пред неговия електорат, колкото е лоялен да е той".

"Г-н Борисов на думи винаги е готов да приеме всичко", подчерта Емил Соколов.

"Заради това повече партии не са склонни да се коалират с ГЕРБ. Защото сме виждали през годините как и Обединени патриоти, и Реформаторският блок буквално бяха изсмукани, изядени от ГЕРБ, разпарчетосани след коалиция с тях, защото обраха всички негативи на това, че г-н Борисов казва едно, а прави друго."

Ако ПП получи втория мандат, най-вероятно ще влезе в преговори за съставяне на правителство, но това е обречено, изтъкна Емил Соколов.

"Математиката стига докъм 111 депутата, почти аналогична ситуация с тази, която беше в 47-ото НС след изтеглянето на ИТН. Но не виждам защо ГЕРБ, ДПС, "Български възход" да не могат да сформират правителство на малцинството. При предварителни разговори с ПП и ДБ могат да се договорят евро-атлантически стъпки като изпращане на военна помощ на Украйна и т.н. Според мен трудно ще се случи, г-н Борисов не е фен на плаващите мнозинства."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито Брисов нито който и да е политик, Може да промени хората да ги възпита да им каже да четат книги да се учат да бъдат добри. Това зависи само от човека. А с прости хора неосъзнати чувстващи се базнаказани за действията които вършат да,чувство н абезнаказаност води до всичко ето се случва по улиците.Човек който не живее в Любов не може да даде на светът съответно на себе си нищо ХУБАВО! ПРИЧИНАТА ЗА ВСИЧКИ ЗЛЕНИ Е ЕГОИЗМЪТ КАЗВА МАЙКА ТЕРЕЗА! И ПРИЧИНАТА СА ХОРАТА.ДОКАТО НЕ СЕ ПОПРАВИТЕ!!
233
2
 
5
 
! Отговори
истински мъж преди 1 година
Баннкянския шебек-кредец,първо в ареста,след това ще говорим за други неща.
232
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Boko тупка топката заедно с Гешев докато престъпленията му влезнат в давност. Те това е истината за г-на Борисова
231
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен ДПС, абсолютно никой не иска да подкрепя ГЕРБ. Трябва ли човек да е политолог, за да ни обясни това?
230
4
 
5
 
! Отговори
Shark преди 1 година
ГЕРБ, които направиха интригата и бутнаха работещо правителство, нямат място повече в управлението. Същото важи и за поДДлогата им, възраждане. Другата им поДДлога, ИТН, слаба богу не успя да се намърда!
229
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Непременно ли трябва да се състави кабинет? Ами - не! Такъв в момента е необходим не на България, а на козяк и САЩ - да доразрушат каквото е останало и да вкарат страната във война с Русия! Нали за ДаибъБългария и ПроменливитеПолу1д1оти това е най-важната стъпка, след удесетворяването на газа и продажбата на Добруджа на УСА корпорации за добив на шистов газ!
228
5
 
5
 
! Отговори
ИЗХОДЪТ преди 1 година
Е всички партии в парламента,да изолират ГЕРБ и да се излъчи програмен кабинет ,без ГЕРБ
227
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С желанието на ГРОБ да управлява на всяка цена ,окончателно загроби България,такава държава вече няма.Пускайте кепенците и гасете тока,
226
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протежетата на прокопиев всеки ден са по всички телевизии. Тези от ПП се опитват да смачкат БСП с лява политика и донякъде успяват , а тези от ДъБъ се борят с Бойко да го изхвърлят от политиката и да смачкат десния съюз Герб-СДС. Но не успяват. Прокопиев и соросуидите се опитват с тези две партии ПП и ДъБъ да окопират лявото и дясното и да си играят на демокрацийка в България
225
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако има нови избори и ПП ще изчезне, като ИТН.
224
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"При предварителни разговори с ПП и ДБ могат да се договорят евро-атлантически стъпки като изпращане на военна помощ на Украйна и т.н." -- евроатлантическо погубване на България.
223
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"приятелите на гербаджиите са дпс-то и абсурдните" байдънофили от "продължаваме подмяната"
222
6
 
5
 
! Отговори
ЛОЙКО КЮЛЧАН преди 1 година
Мене ме интересува щкафчето,другото е афиф работа48
221
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 223 Абсолютно си прав, само че приятелите на гербаджиите са дпс-то и абсурдните путинофили от ***, катуна на славчо вече го няма :) Та каквото си посял, това ще жънеш. Нека да ги видим сега корумпетата от герб как ще управляват
220
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нагли гербаджии, първо драпаха да бутнат работещо правителство и да ни вкарат пак в предсрочни избори, сега драпат да се коалират с партиите, които плюха и мазаха. Никаква мисъл за народа само за тяхната кожа да я спасят.
219
4
 
4
 
! Отговори
gosh преди 1 година
Вот на недоверие
218
9
 
10
 
! Отговори
гост преди 1 година
Бойко първо трябва да отиде до Москва за да си прибере обратно кучето,което подари на Путин
217
12
 
14
 
! Отговори
Емо преди 1 година
Тактиката на Герб е да направят всичко възможно да има правителство и това да се види от народа. ПП и ДБ ако искат да губят още гласове нека се дърпат.... Нека питат Слави Трифонов как се проваля партия за по-малко от година.
216
13
 
12
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 1 година
Нормално. Никой не иска да управлява с шайката от ГЕРБ. Тях ги крепят администрацията - ЛЕЛКИТЕ ЗАД ГИШЕТАТА.
215
16
 
17
 
! Отговори
Хека,нека преди 1 година
На другите избори ГЕРБ ще имат над 120 депутата...