Венко Сабрутев от ПП: ГЕРБ са токсични

Няма да влизаме в коалиция с тях, отсече депутатът
Обновена: 7 окт 2022 21:17 | 7 окт 2022 20:55, Красимир Ангелов
172

"Продължаваме промяната" категорично отказа да води преговори с ГЕРБ за съставянето на кабинет.

"България трябва да има стабилно управление. ГЕРБ беше партията, която хвърли страната в спиралата на изборите. Сега трябва да поемат своята отговорност и съставят правителство. Категорично няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ, те са токсични", заяви новоизбраният депутат от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев.

"Г-н Борисов е като ветропоказател, сменя позицията си за минути", посочи политикът от ПП.

Още по темата
По думите му на България ѝ е необходима изцяло нова политика, за да може да догони напредналите европейски страни и да стане справедливо място за живеене.

"Държим в България да възтържествува правото. За да се случи това, трябва да има работеща Антикорупционна комисия и да създадем механизъм за разследване на главния прокурор", подчерта Сабрутев.

Той не пропусна да подчертае още, че по времето на управлението на ГЕРБ пенсиите са увеличени с едва 3%, докато "Продължаваме промяната" са били на власт за няколко месеца те са скочили с 20 на сто.   

В ефира на Bulgaria ON AIR той не отговори конкретно с кого би се коалирала "Продължаваме промяната" за съставянето на евентуален кабинет.

"Ние не държим нито съдебната система, нито прокуратурата. Други са партиите, които държат уж независимите системи. Това трябва да се промени в България, за да се стигне до така необходимата промяна в България", смята гостът.

Сабрутев заяви още, че "Продължаваме промяната" биха разгледали предложението на "Демократична България" за предоставяне на оръжия на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
1
 
! Отговори
ЧЧЧ не са токсични, преди 1 година
но са за изтрезвителното. Ще се връткат избори, докато антиотровно трио ЧЧЧ си постигне целите: ЧЧЧ са "Чорапа - Черепа - Чашков". Тримата ще управляват, а Ст. Софиянски, верен фен и на тримата, плюс че е сват на Рашков, ще бъде избран за министър-председател, макар последните трима да са излъготили Радев за президентска република. Радев врътка партии, докато не стане на тяхната. ПП са на свободно падане, че не върнаха Черепа на бял кон и за Рашковите издънки.
146
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТи си *** гербаджия
145
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб едни самолети от съюзна държава не могат да купят, тръгнали да критикуват образованите и интелигентни хора.
144
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА! МУТРИ ВЪН!
143
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Случаен минувач - САМО ДА ПИТАМ ТИ КАК УСТАНОВИ ЧЕ ТЕЗИ"ЧАНТАДЖИИ" ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ- БОБ ЛИ МЯТА ИЛИ КАРТИ РЕДИ...ЩОТО НА МЕН ОТ ЕДНО МЯСТО МИ КАЗАХА, ЧЕ ТЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ДБ, ПП, БСП, БГ ВЪЗХОД- ЗАЩОТО ИМ ОБЕЩАЛИ ДА НЕ ГИ БУТАТ ОТ МЕСТАТА ИМ.
142
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сабрутов, който предлагаше пост в Световната банка на Каримански, ако оттегли кандидатурата си за гуверньор на БНБ. А Петков звънеше и пазаруване депутати от ИТН..Хаах, мъка.
141
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПорноПартията ПП са токсични. Върхът на шуробаджанащината, действия в интерес на Русия под командата на БСП, разхищение на милиарди, които ще връщат всички българи и удар по външната ни политика, поради намесата на САЩ. Незачитане на конституцията и законите, нарушаване българската парламентарна традиция. Некадърност и надменност. Тяхното правителство свалено с вот на недоверие. Спечелиха само в два региона. Това са ПП.
140
9
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 148Сега си пуснах лаптопа и ти прочетох коментара. А ти знаеш ли колко държавни чиновници, чантаджии, има, които не си заслужават мястото? Ама как се изпуска заплата от 2-3 к на месец, плюс бонуси, плюс възможност да си уредиш и близките? Шуробаджанащината е страшна. Естествено, че тези хора ще си гласуват за Герб, повечето са назначени калинки с протекции. Ако отидат в частния бизнес - просто няма да оживеят.
139
8
 
1
 
! Отговори
пп преди 1 година
Интелигенцията победи мутрите
138
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП Е СЪЗДАНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТЕГЧЕН И ЯДОСАН ОТ ГЛУПОСТИТЕ НА ГЕРБ
137
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП СЧУПИ КОРУМПИРАНИЯ МОДЕЛ НА ГЕРБ
136
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера в ЦИК ток удари 2ма-3ма и Промяната Почина.20 депутатчета веселушки светят като крушки. От балкона Венко полетя като комета.Щом не вярваш погледни го-стана на пихтия!Кокорчо пък за беда с виличка се заигра и за смайване на всички,ей го без очички!В депутатски лагер слънце грее край реката-вчера се удави Дамаджаната,днес дедо Еконтий.С червените ботушки Kорнито раздава пушки,а Лена под елхата бръсне си краката.Над жълтите павета пеят траурни звънчета.Черна катафалка мина-ПРОМЯНАТА ПОЧИНА.
135
1
 
14
 
! Отговори
Този си е п.омак преди 1 година
От където и да го погледнеш
134
0
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
а вие сте икон групировка от аморални хора и как може да се явявате отново наизбори позор за тези които са гласували за вас
133
2
 
9
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименне се връзвай...това са провокаторите от *** и пАсолството...мразят всичко и всички,искат власт за да служат на убиеца путин за копейки...болни хора!
132
9
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и да грОб са ОПГ...обаче рожбите им от иZраждане са...тоалетната хартия на... опг,Братя събудете се заради децата Ви за Бога!!!дУп-сето ви управляват през гетата и манипулацийте от 30 г.,турчетата наши братя са роби из европата...бягат от тях както бягат руснаците от началника им путин!!!
131
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до случаен минувачЗнаеш ли колко провеки има един "чантаджия" от НАП на месец! Върви да поработиш и да видиш! А колко проекта на месец трябва да минат през "чантаджия" в ДФЗ или МРРБ. И на колко още места. Колко неща знаят тия хора? Надявам си да си поредния неграмотен панелен плъх! Защото от работата на тия "чантаджии" зависи мизерната ти социална помощ! Без да я заслужаваш!
130
8
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
грОб са ОПГ...гешев няма да е вечен,децата и внуците им ще плащат греховете им...справка Историята!някой познава ли деца на...императори...а деца на хитлер...къде са на сталин и мусолини?...грешниците си въобразяват,че ще им простим убиствата и грабежите,несправедливостите!Изроби и на Площадите Братя...за да дадем шанс на децата си!!!!
129
5
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
А това лaинцe няма и 40 години, било родено 1984... Чакай бе, какво си видял ти от живота? Какъв си ти бе? Колко житейски опит имаш, че да даваш такива квалификации? ТОКСИЧНА ПАРТИЯ... Какво й е токсичното? Все пак нямаш право да вменяваш колективна вина! Вината е индивидуална и се доказва чрез съд!
128
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партиите, които се обединиха да свалят предишното правителство (ГЕРБ, ДПС и Възраждане) и да не допуснат ново в предишния парламент (без ИТН, но с БВ) пак са тука и са в абсолютно мнозинство. Защо не направят едно правителство и да оправят България, щом са толкоз кадърни и знаят как?! И как предишното управление е било на президента, като той ги ругаеше непрекъснато докато не паднаха, докато спря да громи Боко и ГЕРБ. Бойко докара страната до настоящия състояние - той трябва да я оправя сега, щом твърдеше, че ще го направи преди изборите.