Арабаджиев, ПП: Правителство на всяка цена не е решение

По думите му те ще се стремят към кабинет на малцинството
7 дек 2022 14:52, Петя Славова
20
Арабаджиев, ПП: Правителство на всяка цена не е решение
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" няма да подкрепи първия мандат, връчен от президента Румен Радев на ГЕРБ-СДС и очакав да приеме втория като предложи кабинет на малцинството заедно с "Демократична България". Това обаче ще стане само при условие, че няма промени в Изборния кодекс.

"Ако президента наложи вето и то се приеме, и Изборният кодекс остане, както беше досега, бихме предложили правителство на малцинството, но с гаранциите че това правителство може да е полезно за страната и да реализираме политиките, които ще представим. Защото да правим кабинет на малцинството с 73 депутати и да оставим ГЕРБ, БСП и ДПС да приемат закони, които не са в синхрон с нашата политика, а ние само да трупаме негативи, това няма да допуснем", обясни пред БНТ Искрен Арабаджиев от.

Арабаджиев допълни, че "Продължаваме промяната" не се стреми към предсрочни избори, но правителство на всяка цена също не е решение на проблемите.

Още по темата

"С третия мандат, ако се реализира експертно правителство с плаващи мнозинства, биха се приели допълнителни решения, които няма да са добри за българските граждани", изтъкна той.

По думите му отношенията между "Продължаваме промяната" и президента Румен Радев започнали да се обтягат още в началото на управлението на кабинета "Петков" и се нагнетили през август "с хаоса, който от служебното правителство започнаха да предвиждат във всички сфери".

"Винаги сме отстоявали едни и същи принципи и когато миналата година подкрепихме г-н Радев за втори мандат, подкрепяхме неговите принципи. Когато той излезе на площада с вдигнат юмрук и каза "Мутри, вън!", аз също смятах, че лека полека институциите започват да работят в полза на държавата. Но г-н Радев е този, който си промени принципите последните месеци и смятам, че това е причината за разрива. Последните седмици с всички назначения на служебното правителство, връщат кадри на ГЕРБ и компрометирани фигури и това каза именно г-н Василев, че вижда колаборация между ГЕРБ и Румен Радев", заяви Искрен Арабаджиев.

Той отговори и на обвиненията на Станислав Балабанов в "Денят започва" за провалената обществена поръчка за медицински хеликоптери.

Според Арабаджиев предстои възлагането на нова обществена поръчка, която би могла да се проведе в кратък срок. Необходимо е, обаче, парламентът да заложи средства в бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
сина преди 1 година
Урките така са се настървили, че несъзнателно са преминали руската граница и са на 60 километра от Москва. В града цари паника, започва масова евакуация към Сибир. Руската армия е в паническо и тактическо отстъпление в посока Омск. Байдън е предложил убежище на президента Путин в белия дом. Урките излязоха с декларация, че след превземането на Москва ще се насочат към Пекин. Двеста тридесет и пета украинска армия ще се отправи на запад да превземе Полша, Унгария, Чехия и Германя. Слава кокаине!
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е решение, щото няма да е вашето. Ако беше, просто друг вариант нямаше да съществува. Не разбраха тия от ПП-то, че нямат опит в политиката, натвориха куп глупости, видяха, че хората се разочароваха от тях, изпокараха се с всички и на какво отгоре продължават да вирят носове и да си мислят, че всичко от тях зависи, не е ясно. Като ги полее студеният душ, може и да се позамислят.
11
0
 
1
 
! Отговори
абсолютно прав си преди 1 година
До Единственото решение Ама ние сме си виновни,че търсим лесното!Ама лесно няма!Тия хлапета просто не разбират какво става!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ясно точно, кой иска да направи правителство на всяка чцена! От обърканото повдение и приказки на Петков и Асан съм останал с убеждение, че те ще се борят за правителство, подкрепяно от малцинство на всяка цена!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ква миcъл caмo родило xюмнeтo...
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но още едни избори, към които ни водите/вече се съмнявам не е ли нарочно/ и последвало служебно правителство е държавна измяна и ДЪНОТО!
7
3
 
7
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Балко Арабаджиев тотално се провалихте и мислите че някой ви е виновен , но не сте разбрали че човек като си направи сам нещо , никой друг не може да му го направи! А колкото до "Мутри вън" такова нещо няма защото заедно с олигархията ви платиха протестите и ви доведохс на власт! С вашето бездарно управление докарахте страната до фалит и сега търсите под вола теле!
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Значи целия български народ, с изключение на двата файтона дебейци и пепейци са *** на ГЕРБ??? Ако е вярно, значи за първи път българите сме обединени в едно - НЕ на умнокрасивитета и либерализацията по прокопиевски модел. Браво, братя българи, време е да изметем наглеците, крадците и лъжците от НС и президентството!
5
5
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
какво правителство какви 5 лева отиваме на избори 2023 г с нови лица и до2 мандата в нс
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от ПП още не са разбрали, че са мъртви и обикалят из Парламента като призраци...пък щели да правят правителство. СмЕх!!!!
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП-ците и ДБ-ейците дали знаят калко са мразени от българите? Не, те живеят в някакъв измислен свят и си вЕрват, че някой иска от тях да направят правителство. За какво? За да ни доунищожат. Не,благодаря. Ако, купите депутати и се нагласите отново да ни "оправяте" ще ви пометем с камъни и дървета, и нищо не ще ни спре, вЕрвайте ми. Такива нагли крадци, измамници и лъжци не сме имали за управници, никога. Проклети да сте всичките от ПП, ДБ и ИТН + онзи уж заблудения, който ви натресе за министри!
2
2
 
10
 
! Отговори
Кьосенце момче преди 1 година
С две години стаж в шерсървиз центровете тръгнахте експерти да ставате. Малко поработете, малко стаж в житейски план, дори само в човешките взаимоотношения да понатрупате. То от студентската скамейка не става.
1
3
 
10
 
! Отговори
.. преди 1 година
наборче.. ходи хапни в старбъкс една поничка с едно кафе, разцъкай нетфликс за довечера нещо и после през коледния базар едно греяно степче/ вино и се прибирай и повече не се появявай нито пред нито зад парламента. да си донапишеш курсовата в софийския може. без храна, а само съвет давам. все пак сме сънародници.