Борисов: Когато ме подиграваха, че съм давал пари от джипката, ги давах за училища

Лидерът на ГЕРБ е в Смолян
20 мар 2023 19:55, Нели Христова
271
Борисов: Когато ме подиграваха, че съм давал пари от джипката, ги давах за училища
Снимка: БГНЕС

Кой ще носи отговорност за последните две години, защото не виждам желаещи. Чувам, че Петков казва, че управлявал седем месеца. Чувам и Радев, който казва, че правителството на ПП е било виновно за бакиите, които той се опитвал "да оправи". А Радев и ПП са едно цяло - когато тези лидери по стечение на обстоятелствата излязоха на площада и обещаха, че щяло да се живее по-добре. Май има консенсус в обществото, - колкото и да е разделено то, - не чувам някой, дори и те самите, да казва, че хората живеят по-добре. Не съм чул някой да каже, че България е постигнала и една своя цел - имахме цел за Шенген, Еврозоната, и прочие, - нищо от това не се случи.

Това каза на среща с избиратели в Смолян Тома Биков от ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС.

Аз отлично помня кога започна инфлационната криза - през лятото на 2021 г., когато токът стана 1000 лв. за мегават, - тогава Асен Василев беше част от служебния кабинет на Стефан Янев. Тогава от ГЕРБ му казахме, че когато се предвиждат компенсации за бизнеса, трябва да има и за потребителите. Асен Василев тогава отговори, че щял да рехормира пенсионната система. В момента тя е пред колапс, допълни Биков.

През 2010 г. почнахме от Асеновград нов път към Смолян. Бях оставил 78 млн. лв. за третата лента на пътя. Смолян , Девин, Кричим, - помните какви ями бяха по пътищата. За Кръстова гора, за Доспат, Златоград, Рудозем, - нищо не е направено.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на срещата със симпатизанти на партията в Смолян.

Иска ми се да изправим нашите опоненти и да ги попитаме: Ти какво направи? В момента всичко е изоставено. Мога половин час да изброявам път по път, училище по училище, детска градина по детска градина, читалище, игрище, спортна зала.. и идва някой и казва "ще променяме"! - това е добре, защото по принцип всичко може да се надгражда. Промяната трябваше да е направила пътя към Баните, и да му е сложила осветление - ние прокопахме планината за този път. Всички тези пътища са правени като е имало бюджетен излишък, не сме теглили по половин милиард всяка седмица.

Когато ме подиграваха, че съм давал пари от джипката, ги давах за училища, детски градини, които и в момента ползвате, каза още Борисов.

Баба ми казваше "не знам как е, но имането е поне три пъти по-хубаво от нямането" - като няма нищо, как очаквате нещо да се промени?

От едната страна до нас има война, падат банки в Щатите, лихвите отидоха в небесата. А Асен Василев казва, че сте забогатели, и сте по-добре. Тяхната клика са със сигурност по-добре - снимат се как търчат по парковете, все едно на 2-ри април отиваме на състезание по лека атлетика, коментира Борисов.

Всеки ден ходим в някой областен град, и виждаме какво се надяват хората. Сега се гласят да вдигат данъците - когато бяхме в ковид-кризата и беше затворен завода тук, нямаше маски и шлемове за лекарите - трансформирахме завода, за да изнасяме маските дори в чужбина. Защо трябва да забравяме тези неща в икономиката ни и как бързо се трансформира, попита още лидерът на ГЕРБ.

През 2019 г. стягахме колана, за да оправим бакиите на Станишев. През 2021 г. пак стягахме, за да извлечем държавата след Ковид, и дойде "вдигнатият юмрук". И какво стана с тези, които най-много викаха, ковчези носиха пред къщата ми - нищо не стана с тях, народът дори 1% не им дава. Излиза Бабикян, Хаджигенов, и прочие, за да ме анализират, а хората и един процент не им дадоха.

Макар и много трудно, знам как да се измъкне държавата от кризите. Но това значи много воля, стягане на коланите, и силна подкрепа за нас, апелира Борисов. Към октомври месец трябва да изтеглим още поне 10 млрд. дълг, за да покрием дупките в бюджета - а тези пари икономиката ни трябва да ги изкара, каза още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
1
 
! Отговори
Затвор за Борисов преди 1 година
ДО 300 000 години затвор за опасния терористи Борисов нареждат от ОНЯ Свят. НАглия престъпник е ограбил десетки милиарди от Българския народ вкл за закупуване на тежко терористична дигитално холограмна видео пресканираща техника с която са увредени 100% от децата на България вкл в ясли,градини и училища.Този тип техника е ЗАБРАНЕНА ОТ КОНСТИТУЦИТА чл.32;чл28 и чл.29. Децата имат трудно лечими теЖки вкл пред канцерогенни увреждания заради БОРИСОВ.
209
0
 
2
 
! Отговори
С преди 1 година
Докога ще му давате трибуна на тоя нерез?
208
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българската държава се е отказала да бъде държава и е станала територия управлявана от престъпни организации с етикетчета политическа партия. Псевдодържавата Б-я отказва да разследва престъпните им лидери и ги пробутва за преизбиране. Бойкотирайте псевдоизборите на псевдодържавата България. Спрете да плащате данъци -- по-добре отидете си купете нещо с тези пари -- дрехи, ядене и пиене, вместо да ги дадете на псевдодържавата и тя да ги подари на фашистката хунта в украйна.
207
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе бойко.. благородно... ама се замисли, защо другите премиери в Европа не раздават пари от "джипка" без договори ??
206
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато давах пари от джипката-значи си призна,че е давал пари.Ало прокуратурата,арестувайте го най-накрая.
205
2
 
2
 
! Отговори
икономист преди 1 година
До пенсионерите и другите уязвими групи: Никой няма да ви повиши доходите, ако вие сами не пожелаете това, като изразите ясно позицията си на изборите или по площадите. Само това е начинът в обозримо бъдеще да се изравните по стандарт на живот с вашите европейски събратя. Трябва сами да си извоювате правото на достойно съществуване, както правят французите и гърците например. Другият вариант е да чакате много по-висок ръст на икономиката, ако изобщо доживеете до тогава. Това е дясното...
204
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това момче от хидрострои как е успяло да закупи 10 апартамента в дубаи а нямалопари за хемус обяснете на народа как става тази работа
203
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излишъка отишъл в пътищата а каквото останало раздавал от джипката да строят детски градини и площадки... Че тоя като Христос бил, с една риба цял народ нахранил. Има ли още хора които му се връзват на глупостите на тоя наглеЦ ?За жалост има.
202
4
 
7
 
! Отговори
икономист преди 1 година
Най-странното е, че най-голамата част от гласуващите пенсионери, гласуват именно за партията на този селски тарикат. Как ги е убедил да гласуват за него, след като дори им замразяваше пенсиите в годините назад. Да не би в България да имаме много по-голям процент на боледуващи от Алцхаймер, в сравнение с останалия свят.
201
5
 
7
 
! Отговори
икономист преди 1 година
Ти*кво, не разбра ли, че тая политика да харчиш народните пари само за инфраструктура, не дава резултат? Преките чуждестранни инвестиции са по-малко от тези по времето на тройната коалиция, въпреки огромните средства, които похарчихме за строителство по време на твоето управление. Пределно ясно е вече, че трябва малко да се свие тази политика, с която пълниш само гушите на единици в строителния бранш, за сметка на повече разходи в соц. сфера. Които освен това ще се усетят от повече хора...
200
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината боли, Борисов беше близо до хората, говореше с тях и ги разбираше, а Киро си взе комисионните и си кара сноуборда докато се "среща" с избиратели, ахахах колко сте прости, повече дори от просто Киро.
199
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато този индивид не влезе в затвора и крачка напред няма да мръднем, а кражбите и подкупите ще се увеличават
198
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буци се наяде здраво ама не пуска кокала! Сега ще използва кризата да яде още! Той и дружките му!
197
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОМЯНАТА ДО ПЪЛНОТО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ШАЙКАТА ГЕРБ-СДС И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННАТА ДПС ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ И НИЩО НЯМА ДА НИ СПРЕ !!! А, Т-Ъ-П-О-Т-О ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ВИХРИ...
196
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** народ - слаба държава. Ако някой ви грабне чантата, в която имате 20лв., ще го подгоните и ще искате полицията да го хване. ОПГ ГЕРБ окраде милиарди /никой не знае колко точно/, а вие искате пак да ви крадат. Чудна работа.
195
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джипко бибитко май ще вземе моя глас. Колкото и да не ми се иска като поизтрезнях от онова пиянство от лятото на 2020 и след последните засечени подслушвания на разни бандити и като ги свържиш с действителността колкото е да мръсен онези другите Шарлатаните, гномовете са много много по мръсни .
194
5
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ НА ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА И ТОВА НЯМА ДА ПРОДЪЛЖИДО БЕЗКРАЙ АНТИТА
193
6
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
203 ДА ТЕ ПИТАМ ОТ СОБСТВЕН ОПИТ ЛИ ПИШЕШ ТЕЗИ ФАЛШИВИ ИЗМИСЛИЦИ СПРИ СЕ ОГЛЕДАЙ СЕ ВИЖ СЕБЕ СИ И ТОГАВА ПИШИ ГЛУПОСТИ ЗА БЪЛГАРИЯ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ ЗА ИСТИНСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ГЕРБ
192
9
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ДАВАЙ БОРИСОВ РАЗГРОМЯВАЙ ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА ЗА БЪЛГАРИЯ БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК УВАЖАВАН В ЕВРОПА
191
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе, някой може ли да сметне, колко е откраднато само от "Хемус" ?