От развитието на войната зависи дали ще има правителство в България

Константинов: Видеонаблюдението и параваните са поредната дивотия
20 мар 2023 13:31, Йоана Цонева
78
От развитието на войната зависи дали ще има правителство в България
Снимка: БГНЕС

Видеонаблюдението е поредната дивотия на изборите. Може ли по цял свят да го няма и сега ние да го въведем? Сега се занимаваме с поредните глупости - дали да слагаме едни картончета или парцали отпред. Така с поредица от критики бившият заместник-председател на ЦИК и бивш шеф на "Информационно обслужване" Михаил Константинов коментира пред бТВ промените, чрез които ще гласуваме на изборите на 2 април.

По думите му през последните 2 години последните две народно събрания били овладени от невежи хора, които си мислят, че разбират от избори и прокарали смешни промени.

Константинов се ядоса на въпросите за техническите устройства, с които ще се наблюдава видеонаблюдението след края на изборния процес, което показва какви са хората, които ни управляват през последните години.

"Аз не вярвам на очите си - това, което става. Може ли това нещо да го има само в Русия и ние веднага да го лапнем това нещо. Не се управлява така държава. Ние имаме недопълнен Конституционен съд, инспекторат към ВСС, а се занимаваме с видеонаблюдение", подчерта той.

Още по темата
Михаил Константинов смята, че хората, които могат да излязат да гласуват на изборите да бъдат между 2.8 и 2.9 млн. души. Той посочи, че в зависимост от развитието на войната в Украйна зависи дали ще има правителство в България. По-скоро ще има правителство, но колко ще е устойчиво няма значение, очаква Константинов.

Румяна Дечева, бивш зам.-председател на обществения съвет към ЦИК, добави, че паравани има навсякъде по света. Машините има също паравани, но в законодателството са наречени прегради. Смисълът на параваните са някои да може да си обозначи гласа, без да бъде наблюдаван пряко, но да бъде видяно, че няма да извърши изборно престъпление като заснеме гласуването си с телефон или с друго средство, коментира Дечева.

Един параван в САЩ струва два долара и половина. Ако някои реши да произведе параваните, това може да стане, но проблемът е, че промените в законодателството стават в последния момент, посочи Дечева. Тя добави, че България се намира в ситуация, в която и е необходимо правителство. Вместо това се занимаваме с видеонаблюдение, специални сайтове, разкритикува и тя.

Румяна Дечева обаче е на мнение, че хората, които ще излязат на изборите ще бъдат под 2.5 млн. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Арестуват го посред нощ, а той всява негативизъм." -- има хора като ги арестуват казват "Аз вярвам на съдебната система", а борисов не вярва и е гузен защото е извършил престъпления.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А по-младите са в неведение относно истинското положение на нещата.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възрастните хора с времето изкукуригват ! Знам на оо себе си !
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и кирето говореше че войната е виновна за високите цени на горивата ,но сега е с 1 лв.по малко и олиото 2,79
59
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
коментарът ми е отгърмял
58
1
 
2
 
! Отговори
Оруел преди 1 година
1984 + 40 години по-късно
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив, видеонаблюдението е навсякъде в Западния свят и затова ловят измамниците!
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Особено ББ. Арестуват го посред нощ, а той всява негативизъм. Това го прави леко симпатичен.
55
5
 
3
 
! Отговори
Като направиха преди 1 година
машинното задължително и стана много интересно, как се спазва "тайна на вота" щото един от комисията седи до теб и ти казва какво да натиснеш и те гледа правилно ли си натиснал. Така, че няма нужда ни да снимаш ни да се отчиташ - всички в стаята знаят как гласуваш. Сега щяло да те видеонаблюдават и уж паравани да ти слагат - просто тая история с тайната е приключила преди две години.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
герб допринесе за нови низоти в разделението и озлоблението на народа. дойдоха на власт като ръсеха огромни количества неготивизъм и озлобление. ОГРОМНИ ВРЕДЕ НА ОБЩЕСТВОТО И НА САМИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ТАЗИ ФОРМАЦИЯ.
53
4
 
2
 
! Отговори
ТРОЕНМУТРОСТАНДАРТ преди 1 година
пАРТИЯТА МУ Е ДОСТА НАГАЖДАЧЕСКА И ДОСТА ДОБРЕ ЛИЖЕЕ НАГОРЕ И ГАЗИ И МАЧКА НАДОЛУ, ТАКА ЧЕ АНАЛИЗА МУ Е ВЕРЕН НА НИВОТО НА ПАРТИЯТА. САМО ЧЕ ГЕРБ С ПП ДА НЕ СМЕНЯМЕ И С ДБ ОЩЕ ПО-ЗЛЕ ЩЕ СТАНЕ.
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да възпитава човек дете, както и за да има добри отношения с хората, които са важни за него, са необходим здрави нерви. Голяма част от хората слабо оценяват себе си, поради което си изпускат нервите по повод и без повод. Това руши техните взаимоотношения с околния свят.
51
1
 
5
 
! Отговори
От хората преди 1 година
2,5 милиона щели да гласуват.Да ,ама не.Първо да си оправят списъците ,да видим реалния брой и тогава.
50
1
 
10
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Не знам какво зависи и какво не от войната, но тя със сигурност ще служи като оправдание на некадърната ни и провалена политическа класа. Едно време Борисов все се оправдаваше с другите, предишните, сега ако евентуално те скалъпят правителство със сигурност ще са им виновни и войната и Радев и служебните му правителства. А, да не забравяме и ПП и най-вече Киро и Колкото.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свободата е на върха на копието, Санчо
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоа дедо Склери докога ще ни го пробутвате тука ?! Омръзнаха ми дементиралите му брътвежи с претенции за прогнози ! Увеличете му пенсията с някой лев , та белким спре да се вре по медиите с душевните си излияния ,за пари .
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз мисля за форумната урсула
46
3
 
7
 
! Отговори
До 39 преди 1 година
Тя ЕС прокуратурата да вземе по-добре да разследва Урсула и договора и за ваксини на Файзер, щото от асфалт да са се откраднали някакви милиони па и винаги може да се види дали верно е сложен, ама от фалшивите ваксини са се откраднали милиарди и тепърва има да се крадат и после се унищожават и край - никой нищо не може да докаже - действат ли, не действат ли, има ли ги - няма ли ги.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера имаше филм за Франко. Нямах време да вникна. Хората са били сготвени малко по малко. Притискани, заплашвани.
44
0
 
7
 
! Отговори
А,с видеонаблюдение преди 1 година
Няма как "мъртвите души" на Константинов да гласуват .